Tai Boh on Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva aasialainen fuusioravintola, joka yhdistää innovatiivisesti aasialaisia ja eurooppalaisia makuja. Ravintola on tunnettu värikkäästä ja erikoisesta sisustuksestaan sekä herkullisista annoksistaan ja taidoikkaasti valmistetuista cocktaileistaan. Tai Boh tarjoaa herkullisen ruokailukokemuksen trendikkäässä ympäristössä.

Tai Boh toimi vuosikaudet Tallinnan vanhankaupungin reunalla sijaitsevassa vanhassa puutalossa, mutta keväällä 2024 tämä aasialainen fuusioravintola siirtyi uusiin tiloihin vanhankaupungin pääkadun varrelle. On pakko myöntää, että ainakin allekirjoittaneilla oli omat epäilyksensä, että miten ravintola mahtaa toimia uudessa sijainnissa. Onhan Viru katu melko turistivetoinen paikka ja sen myötä monet pääkadun varrella toimivat ravintolatkin on suunnattu enemmän turisteille.

Onneksi huoli osoittautui täysin turhaksi, sillä uudistettu Tai Boh on vielä entistäkin parempi! Taiteilija Soho Fondin luoma sisustus on kerrassaan upea ja on hienoa nähdä, että uuteen ravintolaan ei ole lähdetty vain tekemään uudestaan samaa vanhaa sisustusta, vaan hyödynnetty uusia ideoita ja tehty kokonaisuudesta vielä ehkä asteen verran yhtenäisempi ja siistimpi. Muutama isompi sisutuselementti vanhasta sisustuksesta tosin on otettu mukaan, ja nämä luovat sopivasti nostalgisen fiiliksen niille, jotka ovat vuosien varrella vierailleet Tai Bohissa useampaan kertaan.

Suurin muutos paikassa kuitenkin on se, että nyt täältä löytyy katettu terassi sekä ulkoterassi. Me pääsimme visiitillämme nauttimaan lounaasta upeasti sisustetulla katetulla terassilla, mutta ulkoterassi oli vielä vähän vaiheessa. Kun kysyimme tästä henkilökunnalta, niin he kertoivat ulkoterassin aukeavan heti kun rakennuksen omistava taho vaan saa terassin laudoituksen kuntoon. Pöytien ja tuolien lisäksi terassille on tulossa myös esiintymislava. Tämä tulee kertaheitolla varmasti nostamaan Tai Bohin terassin yhdeksi koko Tallinnan vanhankaupungin parhaista terdeistä. Tänne siis kannattaa ehdottomasti suunnata aurinkoisena kesäpäivänä. 🙂

Ravintolan parasta antia ei kuitenkaan onneksi ole sen sisustus tai uusi terassi, vaan paikan herkullinen aasialaistyylinen ruoka. Tai Boh onkin edelleen ehdottomasti yksi Tallinnan parhaista aasialaiseen ruokaan erikoistuneista ravintoloista.

Lisäksi Tai Bohin drinkit ovat kerrassaan loistavia! Jo hieman vakkariksi muodostunut Passion Martini-drinkki saa meiltä erittäin vahvan suosituksen. Myös paikan palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa. Ravintolasta löytyy erilaisia maistelumenuja, ja “Siam Bay“-menusta on muodostunut meidän suosikki. Kuten nimestäkin saattaa jo päätellä, niin tarjolla on erilaisia mereneläviä kuten muun muassa mustekalaa, eri tavoilla valmistettua lohta sekä jättikatkarapuja. Viimeisimmällä visiitillä päädyimme kuitenkin maistelumenun sijaan tilaamaan listalta. Alkuun sashimi lajitelma kahdelle, Ponzu-lohirullat, katkarapu tempura ja Yakitori kanavartaat, pääruoaksi sitten grillattua mustekalaa ja paistettua lohta, ja jälkkäriksi vielä tiramisua ja suklaa fondantia. Oli muuten pitkään aikaan yksi parhaista lounaskokemuksista! Kaikki oli hyvää, ja jos pitää muutama ihan erityisen hyvä annos nostaa esille, niin erityisesti hehkuttaisimme kaikkia alkuruokia. Yakitori kanavartaat muuten maistuivat erittäin hyvin myös meidän kaksi ja puoli vuotiaalle lapselle. Ja jälkiruoista ei ole tekstissä yhtään kuvaa, sillä niitä lusikoitiin niin hyvällä ruokahalulla suuhun, että jäi kuvat ottamatta. Tänne on kyllä aina kiva tulla syömään, sillä Tai Bohissa toteutuu mukavasti sanonta “hyvä ruoka, parempi mieli”.

Tai Boh löytyy siis jatkossakin meidän Tallinnan ravintolasuositukset listalta. Alkuruoat maksavat 13-19€ (sashimi lajitelma 33€), salaatit 17-19€, keitot 13-17€, pääruoat 14-33€ ja jälkiruoat 9-10. Maistelumenut taas maksavat 70/60€ per henkilö. Täytyy vielä erikseen mainita, että tästä ravintolasta löytyy kattava kasvismenu, joten tämä paikka sopii hyvin myös kasvissyöjille. Lisätietoa ravintolasta voitte katsoa sen nettisivuilta

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 17.00-23.00
Pe-La 17.00-01.00

Su 14.00-23.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Tai Bohin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän