Tallink City Hotel sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, Viru Keskusta vastapäätä. Tässä laivayhtiö Tallinkin omistamassa hotellissa on tullut vuosien varrella yövyttyä useampaan kertaan, mutta viimeisin visiitti jätti kyllä aiemmat käynnin varjoonsa, sillä nyt pääsimme ensimmäistä kertaa yöpymään täällä viime vuonna valmistuneen remontin jälkeen. Heti alkuun on pakko sanoa, että Tallink City Hotellin uudistus on kyllä todella onnistunut, ja oikeastaan kaikki hotellin sisätiloissa on uusittu. Aiemmin paikka oli yksi niistä Tallinnan hotelleissa, missä oli ihan mukava yöpyä, mutta eipä siitä mitään suurempia fiiliksiä saanut: suihkusta tuli lämmintä vettä, sängyt olivat ihan ok ja aamiaiseltakin löytyi jotain syötävää.
Tallink City Hotel Tallinna
Nyt jo sisään astuessa hotellin aulaan tulee semmoinen fiilis, että täällä varmasti tulee viihtymään. Tosin pieni miinus täytyy antaa hotellin respan työntekijöiden palveluasenteesta, sillä valitettavasti palvelua ei juurikaan ollut tarjolla saapuessa eikä myöskään hotellista ulos kirjauduttaessa. Mutta tämä ei onneksi juurikaan vaikuttanut kokonaisviihtymiseemme hotellissa. Tallink City Hotellin yleiset tilat vastaanotosta ja oleskelutiloista aulabaariin ja ravintola City Grill Houseen on laitettu ihan viimeisen päälle, ja samaa voi sanoa myös huonekäytävistä sekä itse hotellihuoneista. Pääsimme majoittumaan tilavaan 6. kerroksessa sijaitsevaan perhehuoneeseen, johon olimme ennakkoon pyytäneet puolivuotiaalle tyttärellemme pinnasängyn. Perhehuone oli modernin siististi, mutta ei kuitenkaan liian kliinisesti sisustettu, ja täällä oli mukavasti tilaa koko meidän kolmihenkiselle perheelle. Laadukkaan tuntuisen parisängyn lisäksi huoneessa oli oleskelutila sohvineen ja sohvapöytineen. Sohvasta saa tarvittaessa avattua vuodesohvan kahdelle hengelle. Isona plussana huoneessa oli myös tyylikkään kylpyhuoneen varustukseen kuulunut kylpyamme, jossa meidän lapsi innoissaan kylpi kaikkina aamuina ja iltoina. Huoneen varustukseen kuului myös televisio, ilmainen nettiyhteys (jolla pyöri Netflix hyvin), ilmastointilaite, pimennysverhot, turvakaappi, hiustenkuivaaja, minibaari sekä vedenkeitin.
Myös Tallink City Hotellin aamiainen oli selvästi kokenut “remontin”, sillä buffetaamiaiselta löytyi monenlaista uutta herkkua. Kaiken kaikkiaan hyvä ja monipuolinen aamiainen, ja myös miljöö oli huomattavasti aiempaa viihtyisämpi. Hotellin yleisistä tiloista löytyy myös leikkihuone lapsille, porraskäytävään luotu kuntoilurata sekä itsepalveluviiniseinä, joka palvelee hotellin asiakkaita 24/7. Lisämaksusta hotellista voit varata käyttöönsä pohjakerroksessa sijaitsevan viihtyisästi sisustetun ja tunnelmallisesti valaistun 18+ rentoutumisalueen, jossa arjen kiireistä voi irrottautua rauhallisesta kylpylämusiikista ja kolmesta eri saunasta (aromisauna, höyrysauna ja suomalainen sauna) nauttimalla. Sisäänpääsy rentoutumisalueelle maksaa 16 euroa per henkilö. Samasta kerroksesta löytyy myös hotellin hoitolatilat, jonka tarjontaan voitte tutustua täällä.
Kokonaisuutena Tallink City Hotellista voi sanoa, että se on kertaheitolla noussut Tallinnan keskusta-alueen hotellien parempaan päähän, ja neljän tähden luokitus onkin mielestäni täysin perusteltu. Tänne tullaan varmasti suuntaamaan toisenkin kerran. Lisätietoa voitte katsoa hotellin nettisivuilta.
Vielä loppuun täytyy mainita, että Tallink City Hotellin rakennuksella on muuten mielenkiintoinen historia, sillä se on alun perin rakennettu vuonna 1974, ja pidemmän aikaa siinä toimi Teenindusmaja. Tämä oli Tallinnan tärkein liikekeskus ja sieltä löytyi mm. kaupungin suurin hattukauppa, kampaamo, ompelutehdas Lembitu sekä paljon muuta. Parhaimmillaan Teenindusmajassa työskenteli 1000 henkilöä.
Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Tallink City Hotel merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän