Tallinnan keskustori  eli Keskturg on kaupungin keskusta-alueen viimeinen tori, missä pääsee edelleen haistelemaan kunnon toritunnelmaa. Tätä on tarjolla varsinkin keskustorin ulkoalueella, missä kesäisin käy vilske kun paikalliset ihmiset saapuvat ostamaan kauden vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja sieniä. Lisäksi Tallinnan keskustorin sisätiloista löytyy lihasaal eli lihasali lihatuotteita varten sekä Turkutus-alue, joka street food ravintoloineen edustaa torin uudempia tuulia. Jos vuonna 2019 torin omistukseen hankkineen Astri konsernin suunnitelmat etenevät heidän toivomallaan tavalla, niin muutaman vuoden päästä Tallinnan perinteinen keskustori saattaa näyttää enemmän Balti Jaama Turgilta (Astri omistaa nämä molemmat torit), joten jos haluatte päästä vielä fiilistelemään tätä vanhaa kunnon virolaista toritunnelmaa, niin tänne kannattaa mielummin suunnata ennemmin kuin myöhemmin, sillä kohta saattaa olla jo myöhäistä.
Tori sijaitsee paarin kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta ja paikalle pääsee kätevästi kävellen tai raitiovaunuilla numero 2 ja 4. Suosittelemme varaamaan Keskturgille mukaan käteistä, sillä vaikka erilaiset maksupäätteet täälläkin ovat yleistyneet, niin edelleen on kojuja, missä voi maksaa pelkästään käteisellä. Keskturg on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 08.00-18.00. Lisätietoa voitte katsoa Tallinnan keskustorin nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Ostokset
Tallinnan keskustorin sijainti kartalla:

23 KOMMENTIT

  • Terve Ritva,

   emme päivystä koneella 24/7, joten välillä vastauksen saaminen saattaa hieman kestää. Pyrimme kuitenkin vastaamaan kaikkien kysymyksiin mahdollisimman pian ja alle 5 tunnin väli kysymyksen ja vastauksen välillä on mielestämme melko lyhyt. Kaikki Tallinnan raitiovaunulinjat ovat jälleen käytössä, joten myös kakkosen ja nelosen ratikka kulkevat.

 1. Kysyn Kulkeeko Raitivaunu No 2 ja 4 ,Kesklinn turgille Jo,Kävin elokuuun lopussa ja ratikat eivät kulkeneet oliko Korjauksessa ?? Vastaa minulle

  • vastaus löytyy tekstistä: “Keskturg on avoinna maanantaista lauantaihin kello 07.00-17.00 ja sunnuntaisin 07.00-16.00.”

 2. Kannattaako Tallinnan toreilta lähteä metsästämään vinyylilevyjä? Jos kannattaa, niin onko jotain suosituksia mikä/mitkä torit olisi hyviä tässä mielessä? Kiitos ennakkoon vastauksista

  • Moikka,

   ei ole tullut ikinä vinyylilevyjä tsekattua, joten emme osaa varmuudella sanoa löytyykö niitä Tallinnan keskustorilta tai aseman torilta. Jos satut olemaan liikkeellä lauantaina, niin Telliskiven kirpputorilla kannattaa piipahtaa. Se on avoinna kello 10-15 ja sieltä saattaa löytyä vinyylilevyjä.

 3. Löytyykö tuolta paljon sitä ns krääsää ? (veitsiä/miekkoja/pamppuja ,keräily tavaraa,kiikareita,sytkäreitä,käytettyä tavaraa,kiina rojua,army taravaa? Onko edullista verrattuna muihin pienempiin syrjäisempiin toreihin ja onko tavaraa kattavasti vai toistaako kojut toinen toistaan ?

  • Moikka,

   Kyllähän tuolta löytyy kaikenlaista krääsää. 🙂 Niin Tallinnan Keskustori kuin myös Jaama Turg ovat paikallisten suosimia toreja, joten melko edullisina noita pidämme. Tallinnasta löytyy noiden lisäksi mm. Nõmme Turg ja Mustamäe Turg, mutta kyllä noista mainitsemistamme paikoista löytyy jo melkoinen määrä edullista krääsää. 🙂

  • Moikka,

   Ihan 100% varmaa vastausta emme tuohon osaa antaa, mutta veikkaus on että Tallinnan Keskustori on juhannuspäivänä 24.06 suljettu. Ainakin Nõmme Turg ja Mustamäe Turg ovat 23.06 avoinna, mutta 24.06 suljettuna.

 4. Nyt kysyn vielä tyhmiä – onko jotain eroa bussilla nro 2 ja ratikalla nro 2… Viime kesänä hyppäsin (olikohan ratikka) siitä Foorumin edestä ja se lähti sitten siitä keskustasta poispäin ja kääntyi pian oikealle…?

  • Kummatkin kulkevat Tartu maanteeta pitkin (Keskturgin ohi), mutta raitiovaunu nro 2 koukkaa ennen Sikupilliä vasemmalle. Bussi nro 2 taas menee lentokentälle ja ajaa matkalla muun muassa Ulemiste Keskuksen ohi. Reitti on siis Sikupillille asti melko samanlainen, mutta päätöspysäkit löytyvät aivan muualta. 🙂

 5. Milläpä tuonne keskustorin suuntaan pääsee jos nuo ratikat ei aja? Kesällä olisin menossa Karnaluksiin ja on vähän pitkä matka kävellä…

  • Bussilla numero 2 pääsee suoraan Tallinnan satamasta tai vaihtoehtoisesti kyytiin voi hypätä myös Tallink City Hotellin edestä.

 6. Ratikat 2 ja 4 eivät aja 2015 elokuuhun asti rataremonttien takia.
  Ostan sieniä ja marjoja syksyllä. Hinnat alle puolet – kolmasosa Suomen hinnoista.

  • Kiitoksia kommentista. Oli unohtunut korjata tuo tieto myös Keskturg tekstiin, mutta nyt asia on kunnossa. 🙂

 7. Tallinnan keskustorilla (Tallinna Keskturg) myytäviä tuotteita ovat mm. liha, kala, leipä, hatsapurit ja lavas , leikkeleet (kokomakkarat jne ei leikkelekonetta kellään) , juustot, hedelmät , keväällä kasvitaimia ja siemeniä
  Vaatteet,kengät ,emalikattilat ja saavit , lasitavara ja normaali toreilla myytävä tavara; kirpputoripöytiä ja krääsää on moneen lähtöön. Osa tuotteista on myynnissä ulkona katosten alla, osa viereisessä kauppahallissa. Sen alakerrassa on liha ja yläkerrassa mm vaatetta.
  Tori sijaitsee Tartu maanteen varressa hieman etäämpänä turistialuieista, joten sinne kannattaa mennä raitiovaunulla ja bussi 2 . Lisätietoja: Tallinna Keskturg

 8. Tuli täällä käytyä ja täytyy sanoa että hyvät leivonnaiset, erittäin hyvännäköisiä vihanneksia ja lihaa (ei erityisen edullisia), mutta makeiset kannattaa jättää väliin. Kaikki järjestänsä vanhentunutta. Huokeat hinnat kahvilassa. Itselle ei maistunut paikallinen lihapiirakka (liha yök ja muutenkin rasvainen), tosin jos ottaa riskin ja vetää 40snt maksavan lihiksen elämyksenä niin mikäs siinä. Ei se ripulille lyönyt 😀 (Pulukin siellä sisällä kävi, joku mummo karhas sen pois 🙂 ) Turisteja toki oli (toki aika vähän), mutta venäjän kieli oli torilla pääosassa ja myyjätkään ei olleet kimpussa kokoajan kun ei puhuttu samaa kieltä.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän