Kultuurikatel on erinomainen esimerkki siitä, miten vanhaa rakennusta voidaan hyödyntää todella fiksulla tavalla. Parin kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta sijaitsevaan vanhaan tehdasrakennukseen on tehty tilat, joissa järjestetään muun muassa erilaisia näyttelyitä, messuja ja konsertteja. Paikka tunnetaan myös englanninkielisellä nimellä Tallinn Creative Hubina.

Paikan vanhoja elementtejä ei kuitenkaan ole lähdetty repimään maan tasalle, vaan lopputuloksena on syntynyt onnistunut yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kultuurikatelissa kulkiessa silmä osuu tehtaan aktiiviajoilta oleviin vanhoihin portaisiin, putkiin ja tuuletushormeihin, mutta samalla uudet valaistukset ja elementit pitävät huolen siitä, että kokonaisuus on onnistunut.

Kultuurikatelista voikin sanoa, että se tulee kokea, ei lukea. Ainakin me pidämme sitä kenties koko Tallinnan mielenkiintoisimpana konserttipaikkana. Myös paikan sijainti on erinomainen, sillä tänne voi helposti kävellä niin ydinkeskustasta kuin myös vanhastakaupungista. Kultuurikatelin punatiilinen savupiippu on muuten keskusta-alueen ainoa jäljellä oleva vanha tehtaanpiippu. Lisätietoa Kultuurikatelista voitte katsoa paikan nettisivuilta.

Kultuurikatelin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän