“Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa Goes Extreme – Powered by Tallink”-juttusarja esittelee kuusi Virosta löytyvää extreme-aktiviteettia, ja viimeisessä jutussa ollaan reilut 130 kilometriä Tallinnasta itään sijaitsevassa Kiviõlin Seikkailupuistossa. Kiviõlistä löytyy talvella laskettelurinteitä ja kesällä erilaisia aktiviteetteja värikuulasodasta, mäkiautoihin ja Viron pisimpään vaijerilukurataan. Reissuni tarkoituksena oli tällä kertaa tuon vaijeriliukuradan testaaminen. Pituutta sillä on komeat 600 metriä ja vauhtia matkalla kertyy parhaimmillaan jopa 80km/h.

Vaijeriliuku Kiviõli Seikluskeskuksessa Viro 2100

Matka huipulle taitettiin rämisevän ja heiluvan lava-auton kyydissä, joka jo itsessään oli ihan mielenkiintoinen kokemus. Ylhäältä aukesivat upeat näkymät joka suuntaan, mutta eihän näitä kovin kauaa ehtinyt ihastella ennen kuin olikin jo aika siirtyä vaijeriliukuradan lähtötasanteelle. Tuolla minulle puettiin päälle valjaat ja lyhyen ohjeistuksen jälkeen huomasinkin jo seisovani korokkeella vaijeriin kiinnitettynä.

Pian alhaalta annettiin lähtölupa ja niin allekirjoittanut syöksyi lähtöportista kohti viheriön toisessa päässä häämöttävää tornia. Matkalla ehti nopeasti tsekata maisemat niin oikealta kuin vasemmalta, mutta sitten edessä olikin jo valmistautuminen vaijeriradan automaattiseen jarrutukseen. Pysähdys oli yllättävänkin raju, mutta ei siinä mitään sen ihmeempää ollut. Huvi oli ohi noin 40 sekunnissa, joten jäihän tämän fiilistely aika lyhyeksi. Loppuun pääsin vielä mönkijän kyytiin, joka huristeli minut takaisin mäen alla sijaitsevalle lipunmyyntipaikalle.

Vaijeriliuku Kiviõli Seikluskeskuksessa Viro 2102

Kokonaisuutena vaijeriliu’usta jäi ihan hyvä fiilis, mutta olihan se kieltämättä tämän projektin lyhyin koitos. Ei Kiviõliin kannata ihan vaan tämän takia lähteä, mutta jos satutte olemaan tällä suunnalla Viroa tai haluatte yhdistää sen muiden seikkailupuistosta löytyvien aktiviteettien kanssa, niin kyllä tuota vauhdin hurmaa kannattaa kokeilla. 🙂 Hintaa lystille kertyy 20€/lasku ja lisätietoa siitä sekä muista Kiviõlistä löytyvistä jutuista löydätte seikkailupuiston nettisivuilta.

Kiviõlin Seikkailupuiston sjainti Viron kartalla:
“Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa Goes Extreme – Powered by Tallink”-juttusarja on toteutettu yhteistyössä Tallink Siljan kanssa, mutta me olemme täysin itsenäisesti saaneet päättää juttujen aiheet sekä sisällön. Haluamme kuitenkin välittää kiitokset Tallinkin porukalle, sillä ilman heidän myötävaikutustaan näitä juttuja ei välttämättä olisi koskaan syntynyt.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän