Tallinnan Kulttuurikatel 008

Kultuurikatel

0 Kommenttia / 09/05/2018

Parin kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta sijaitseva Kultuurikatel on erinomainen esimerkki siitä, miten vanhaa rakennusta voidaan hyödyntää todella fiksulla tavalla. Vanhaan tehdasrakennukseen on tehty tilat, joissa järjestetään muun muassa erilaisia näyttelyitä, messuja ja konsertteja. Paikan vanhoja elementtejä ei kuitenkaan ole lähdetty repimään maan tasalle, vaan lopputuloksena on syntynyt onnistunut yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kultuurikatelissa kulkiessa silmä osuu tehtaan aktiiviajoilta oleviin vanhoihin portaisiin, putkiin ja tuuletushormeihin, mutta samalla uudet valaistukset ja elementit pitävät huolen siitä että kokonaisuus on onnistunut.

Kultuurikatelista voikin sanoa, että se tulee kokea, ei lukea. Ainakin me pidämme sitä kenties koko Tallinnan mielenkiintoisimpana konserttipaikkana. Myös paikan sijainti on erinomainen, sillä tänne voi helposti kävellä niin ydinkeskustasta kuin myös vanhastakaupungista. Kultuurikatelin punatiilinen savupiippu on muuten keskusta-alueen ainoa jäljellä oleva vanha tehtaanpiippu.

Loppuun täytyy vielä mainita, että Kultuurikatelin tiloissa toimii kehuja kerännyt ravintola Korsten, mutta meille tämä paikka tuotti ison pettymyksen, joten henkilökohtaisesti emme voi sitä suositella.

Kultuurikatelin sijainti Tallinnan kartalla:

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.