Tallinnan Laulukenttä (1)

Tallinnan Laulukenttä

0 Kommenttia / 25/02/2017

Laulukentällä (Lauluväljak) on Viron historiassa ja kansallisessa identiteetissä aivan erityinen paikkansa, sillä siellä pidetään joka viides vuosi legendaariset Laulupidut eli Laulujuhlat. Neuvostoliiton aikana nuo juhlat olivat yksi tärkeimmistä asioista virolaisen identiteetin säilymisen kannalta, ja juuri tuosta paikasta katsotaan alkaneen Viron ”Laulavan Vallankumouksen.”
Tallinnan Ollesummer_2476
Laulupidun lisäksi Lauluväljakillä järjestetään joka vuosi useita suuria konsertteja (vuosien varrella tuolla paikalla on käynyt konsertoimassa artisteja Madonnasta Metallicaan ja Queenista Robbie Williamsiin) sekä mm. Õllesummer-olutfestivaali. Kesäaikaan Lauluväljakin ympäristössä on myös mukava käydä ihan vaan käveleksimässä, sillä onhan se aivan kävelymatkan päässä Kadriorgin puistosta sekä Piritan rannasta. Laulukentälle pääsee Viru Keskukselta kätevästi busseilla numero 1A, 8 ja 38. Pois jäädään Lauluväljak pysäkillä ja takaisin keskustaan päin pääsee tien toiselta puolen.
Queen + Adam Lambert Tallinnan Laulukenttä 2016 (4)

Lisäksi Tallinnan Laululavan katolta pääsee myös hyppäämään narun varassa alas. Tässä video meidän reissusta Laululavan katolle:

Lauluväljakin sijainti Tallinnan kartalla:

Kommenttisi

Sähköpostiosoite (ei julkaista)