Piritan ranta sijaitsee noin 7 km päässä Tallinnan ydinkeskustasta, ja perille pääsee kätevästi oman auton lisäksi myös julkisilla. Bussit 1A, 8 ja 114A ajavat Piritan rantatietä uimarannan ohitse. Pois kyydistä kannattaa hypätä joko Pirita-pysäkillä tai Supluse puiesteen pysäkillä. Legendaarinen Piritan ranta on Tallinnan suurin ja tunnetuin ranta, jonne kaupunkilaiset suuntaavat lämpiminä kesäpäivinä nauttimaan auringosta ja vilvoittavasta merivedestä. Kesähelteillä ranta tuppaa välillä olemaan melko täynnä, joten tilaa ja rauhaa etsivien kannattaa suunnata vaikkapa Viimsin uimarannalle. Piritan rannalta löytyy pukukoppien ja muutaman ravintolan lisäksi kioski sekä alueet, jossa voi pelata erilaisia rantapelejä kuten muun muassa rantalentopalloa. Piritan uimarantaa voisi verrata esimerkiksi Helsingin Hietaniemen rantaan sillä erotuksella, että Piritan ranta on huomattavasti pidempi ja muutenkin monipuolisempi paikka kesästä nauttimiseen. Vesi ei rannassa ole äkkisyvää, joten Pirita sopii hyvin myös pienempien lasten kanssa liikkeellä oleville. Jos haluatte päästä syviin vesiin uimaan, niin ihan hyvän matkaa joudutte kahlaamaan. 🙂

Piritan Ranta Tallinna (2)

Rannan keskustanpuoleisessa päädyssä sijaitsee muuten Tallinnan Pirita Surfiklubi, josta voi vuokrata SUP- ja purjelautoja. Surfiklubi tarjoaa SUP- ja purjelautailun yksityisopetusta sekä harjoitussessioita myös isommille ryhmille. Lisätietoa löytyy kerhon vironkielisiltä nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Aktiviteetit
Piritan uimarannan sijainti Tallinnan kartalla:

2 KOMMENTIT

    • Moikka,

      ainakaan muutama viikko sitten kun kävimme Piritassa, niin sinilevää ei ollut, mutta tämänhetkisestä tilanteesta emme osaa ihan takuuvarmasti sanoa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän