Põhjala Tehas, entinen teollisuusalue Pohjois-Tallinnan Koplissa, on nykyään luova kulttuurikeskus, jossa matkailijat pääsevät nauttimaan taidenäyttelyistä, käsityöläismarkkinoista, pienpanimoista ja paikallisten suunnittelijoiden tuotteista. Põhjala Tehas tarjoaa urbaanin ja ainutlaatuisen elämyksen Tallinnan trendikkäällä alueella, ja sinne pääsee helposti julkisilla, kuten raitiovaunulla ja bussilla.

Põhjala Tehdas sijaitsee Koplin alueella, Pohjois-Tallinnassa. Tämä entinen teollisuusalue on kokenut todellisen uudelleensyntymisen ja muuttunut urbaaniksi kulttuurikeskukseksi, joka vetää puoleensa taiteen, ruoan, käsitöiden ja luovan alan ystäviä. Vanhoihin tehdasrakennuksiin on syntynyt dynaaminen yhteisö, jossa sekoittuvat paikan menneisyys ja moderni kaupunkikulttuuri. 1990-luvun loppupuolelle saakka täällä entisen venäläis-baltialaisen laivanrakennustehtaan tiloissa valmistettiin muun muassa jalkineita ja leluja.

Nykyään Põhjala Tehdas tarjoaa matkailijoille monenlaista nähtävää ja koettavaa. Alueella järjestetään usein taidenäyttelyitä, käsityöläismarkkinoita ja erilaisia työpajoja. Täällä toimii myös pienpanimoita ja ravintoloita, jotka houkuttelevat matkailijoita ja vierailijoita herkuttelemaan. Näistä esiin voisi nostaa esimerkiksi paikallisen Tuletorn panimon taproom tilat ja Barbarea ravintolan. Alueella on myös useita design-kauppoja ja käsityöläisten työtiloja, joissa voi tutustua paikallisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden tuotteisiin. Põhjala Tehas onkin erityisen suosittu paikka luovan taiteen ja kulttuurin ystävien keskuudessa.

Alueen teollinen ympäristö ja urbaani taide tekevät paikasta ainutlaatuisen kohteen Tallinnassa. Põhjala Tehdas on erinomainen paikka viettää rento päivä ja tutustua alueen trendikkäisiin ja taiteellisiin puoliin. Põhjala Tehas on vähän niinkuin Telliskiven alue noin 10 vuotta sitten.

Põhjala Tehdas on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Raitiovaunu 1 ja 2 kulkevat aivan vanhan tehdasalueen tuntumaan, ja lähin pysäkki on Kopli, josta kävelymatka tehtaalle kestää noin 10 minuuttia. Myös bussilinjat 32 ja 72 tarjoavat vaihtoehtoisia reittejä alueelle. Lisätietoa alueesta voitte katsoa sen nettisivuilta.

Põhjala Tehtaan sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän