A. Le Coq Arena sijaitsee noin 4 km päässä Tallinnan ydinkeskustasta, ja se on Viron suurin ja komein jalkapallostadion. Stadionilla on yhteensä yli 14 000 istumapaikkaa ja se toimii Viron jalkapalloliigassa pelaavan FC Floran sekä Viron jalkapallomaajoukkueen kotikenttänä. Elokuussa 2018 täällä pelattiin myös UEFA:n Super Cupin finaali, jossa kohtasivat toisensa espanjalaiset jalkapallojätit Real Madrid ja Atlético Madrid.

Tämän vuoden syyskuussa kävimme Tallinnan A. Le Coq Arenalla (tunnetaan myös nimellä Lilleküla Stadium) katsomassa Viron ja Valko-Venäjän välisen EM-karsintaottelun, jossa Valko-Venäjä oli lopulta kotijoukkuetta parempi numeroin 1-2. Vaikka Viro onkin pieni maa ja UEFA:n rankingissa se on kaukana maailman kärjestä, niin kyllä virolaiset kuitenkin selvästi syttyvät kun omat pojat ovat kentällä. Vaikka tätä ottelua olikin saapunut seuraamaan vain reilut 7000 katsojaa, niin kyllä stadionilla tunnelmaa riitti. Pääsyliput erittäin hyville paikoille maksoivat vain reilut 15 euroa kappale, joten tätä ei todellakaan oltu hinnalla pilattu. Summa summarum, jos jalkapallo kiinnostaa ja satutte olemaan Tallinnassa kun Viron jalkapallomaajoukkue pelaa, niin ei muuta kuin nokka kohti A. Le Coq Arenaa. 🙂 Myös Viron paikallista sarjaa voi käydä täällä katsomassa, mutta yleensä noissa matseissa ei ole paikalla kuin muutama sata ihmistä.

Stadionin lähelle pääsee Tallinnan ydinkeskustasta bussilla numero 23, joka lähtee Solaris Keskuksen vieressä sijaitsevalta Estonia-pysäkiltä. Pois jäädään Kotka-pysäkillä, josta on reilun puolen kilometrin kävely A. Le Coq Arenalle. Jos olette liikkeellä lähempänä Tallinnan Rautatieasemaa, niin tuolta kannattaa hypätä trollibussiin numero 4, jolla pääsee reilun kilometrin päähän stadikasta. Pois jäädään Endla-pysäkillä. Tarkemmat aikataulut voitte katsoa täältä. Paikalle voi saapua myös taksilla, ja kyydin hinnaksi tulee noin 5-10 euroa hieman taksiyhtiöstä ja ajankohdasta riippuen. Meidän suosituksemme taksiyhtiöiden suhteen löydätte täältä.

A. Le Coq Arenan sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän