Saarenmaa tunnetaan muun muassa kauniista luonnostaan, vedestään, saaren nimeä kantavista alkoholijuomista sekä tuulimyllyistä. Viimeksi mainituista Anglan tuulimyllyt ovat varmasti ne kaikista kuuluisimmat ja niinpä ne jaksavat vuosi toisensa jälkeen kiinnostaa saarelle saapuvia turisteja. Noin 37 km päässä Kuressaaresta ja 48 kilometrin päässä Muhun saaresta sijaitsevat tuulimyllyt edustavat tyypillisiä 1900-luvun alussa Saarenmaalla rakennettuja veskejä. Tosin yhteen viidestä tuulimyllystä on otettu vaikutteita Hollannista.

Anglan Tuulimyllyt Saarenmaa 5912

Kaikki tuulimyllyt entisöitiin vuosina 2009-2011 ja nykyäään Anglassa toimii myös perinnekulttuurikeskus. Liput museoalueella maksavat aikuisilta 3.5€ ja lapsilta 1.5€. Tuolla rahalla pääsee kuljeskelemaan museoalueelle, joka ei kuitenkaan tarjoa mitään kovin ihmeellistä. Sieltä löytyy muutama erilainen työpaja ja yhdessä tuulimyllyssä voi käydä hämmästelemässä mylläriä työssään. Kokonaisuudessaan Anglan tuulimyllyt ovat kuitenkin pysähtymisen arvoinen paikka, joten vaikka ette museoalueella jaksaisikaan käydä, niin tuulimyllyjen kohdalla kannattaa painaa jarrua ja napata muistoksi pari valokuvaa. 🙂

Anglan Tuulimyllyt Saarenmaa 5732

Museoalue on avoinna kesäaikana (01.05-30.09) maanantaista sunnuntaihin kello 09.00-20.00. Lisätietoa voitte katsoa VisitEstonian nettisivuilta.

Lue lisää: Muuta Mielenkiintoista Saarenmaalla
Anglan tuulimyllyjen sijainti Saarenmaan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän