Asunnon vuokraus Tallinnassa on edelleen helppoa, sillä tarjonta ylittää kysynnän, joten asunnon saattaa löytää ihan vaan yhden tai kahden päivän etsimisellä. Internetin välityksellä asuntoja on helppo katsoa City24:sta, josta löytyy myös suomenkielinen versio. Jokaisen asunnon kohdalta löytyy myös kiinteistönvälittäjien yhteystiedot ja lähes kaikki puhuvat englantia ja jotkut myös suomea. Vanhassakaupungissa vuokrat ovat tietenkin korkeammat kuin muualla, mutta keskusta-alueelta on mahdollista saada kalustettu kaksio (joka on hyvin yleinen asia Tallinnassa) hintaan 300-400€. Yksiöitä saattaa lähteä jopa satasella kuussa…tosin hinnat ovat kyllä sen verran nousseet, että nykyään Tallinnassa joutuu todennäköisesti maksamaan ainakin 200€/kk.
Asunnon Vuokraus Tallinnassa (2)

Vuoden 2008 romahduksen jälkeen peli asuntomarkkinoilla muuttui täysin ja nykyään välitysmaksut ovat monesti vähemmän kuin yhden kuukauden vuokra, usein puolen kuun vuokra tai jossain tapauksissa jopa täysin ilman välitysmaksua. Tosin viime vuosina hinnat ovat taas lähteneet nousuun, joten keskusta-alueella, ja erityisesti hyvistä asunnoista, kannattaa varautua maksamaan hieman enemmän.

Vaikka hintataso Suomeen verrattuna onkin edelleen halpa, niin siitä huolimatta kannattaa asuntoa vuokratessa ottaa huomioon ehdottomasti rakentamisen laatu ja asunnon ikä, sillä asuntobuumin kuumina vuosina Tallinnan alueelle rakennettiin useita rakennuksia erittäin rivakalla tahdilla ja laatu on sitten sen mukaista. Huonolaatuisissa asunnoissa kun tuppaa olemaan lämmöneristys heikkolaatuisempaa ja yksi yllättävän iso menoerä, joka tulee vielä vuokran päälle on vesi-, sähkö- ja lämmityskulut. Varsinkin lämmityksen hinta on viime vuosina noussut roimasti.

16 KOMMENTIT

 1. entäs kun ostat asunnon virossa? onko siihen mitään erityisiä ehtoja ym perusteita mistä, hinta ja palkkiot mistä niitä kannattaa hakea (asuntoja) ja mistä ei

  • Moikka,

   City24:sta (city24.ee) kannattaa katsella asuntoja, sillä tuonne on kerätty käytännössä kaikki myynnissä olevat asunnot.

 2. Mitähän tulisi huomioida tuon vuokrasopimuksen kanssa?
  – Pitkä vuokrasopimus esim 1v miten siitä pääsee eroon?
  – Vakuus varmaan pankkiin ei käteen?
  – Onko vaakuden kanssa kuten saksassa, että vuokra-antaja löytää kyllä syyn pitää sen ?
  – Välittäjänpalkkio? Onko oikeasti neuvoteltavissa?
  – Voiko noita Kommuuni kuluja sopia vuokra-antajan kanssa, että ovat vain vesi, sähkä, kaasu tms?

  • Moikka,

   nämähän riippuvat täysin vuokranantajasta ja välittäjästä, mutta tässä muutamia kommentteja:
   – Vuoden vuokrasopimuksesta pääsee eroon kunhan vuokrasopimuksessa on mainittu irtisanomisaika
   – No vakuus kannattaa tietenkin maksaa pankkiin
   – Meillä ei ole koskaan ollut vakuuksien kanssa mitään ongelmaa
   – Riippuu välittäjästä ja asunnosta. Jos kämpällä on kovasti kysyntää, niin todennäköisesti välittäjän ei tarvitse tinkiä omasta palkkiostaan.
   – Joissain asunnoissa kommunaalikulut sisältyvät vuokraan, mutta toisinaan ne taas tulevat erikseen. Ainahan sitä voi yrittää sopia.

   Vastauksemme olivat ehkä vähän ympäripyöreitä, mutta noihin kysymyksiin on melko vaikea antaa kovin tyhjentäviä vastauksia. 🙂

   • On tullut käytyä aika monta asuntoa katsomassaa ja täytyy sanoa, että monenlaista seppää on kyllä välittäjänä. Löysimme oikein mukavan asunnon Kristinesta. Ei ihan sijainniltaa sellainen kun haluttiin, mutta kaikkea ei voi saada. Välittäjä kertoi, että omistaja on erittäin joustava jne. Lopuksi kun pyysimme jotain niin välittäjä ei edes vastannut vaikka lupasi. Lopuksi vuokra muuttui isommaksi, välityspalkkio muuttui, vakuus muuttui…lopuksi välittäjä suuttui kun emme suostuneet tähän joustavuuteen ja soitti vielä perään, haukkui ajan tuhlaajaksi rahattomaksi :D… Etsintä siis jatkuu

 3. Osaisko joku kertoo mistä paikasta kannattas asuntoo katella tallinnasta. eli mitkä ois rauhallisia ja turvallisia alueita lähinnä.. Ite koitin katella tuolta noita asuntoja ja oli tosi halpojakii. Jos joku tietää hyvän asunnon ja edullisen ni saa ehottaa tarkotus ois lokakuun alussa alkuun 3kk vuokrata asunto tallinnasta.

  • Moikka,

   keskusta-alue, vanhakaupunki, Kristiine, osa Põhja-Tallinn, Nõmme ja Pirita ovat kaikki ihan hyviä alueita. Totta kai riippuu missä kohti kaupunginosaa asunto sattuu olemaan.

 4. Kommunaalikulut voivat pompata ylöspäin myös kesällä tai koska vain jos taloyhtiiö alkaa periä esim. remonttikuluja tulevista remonteista. Silloin vuokralainen joutuu maksumieheksi. Mielestäni paras tapa vuokralaiselle olisi kiinteä kommunaaliku, ei tule yllätyksiä budjettiin. Ikävä kyllä aika harva vuokranantaja vain lupaa kiinteän kommunaalimaksun. Kokemukseni mukaan eräs suomalainen ainakin.

 5. LOT sotkee tuossa onnistuneesti puurot ja vellit:

  – kerrotaan pienen yksiön Koplista, siis pääosin neuvostoaikana rakennetusta suurimmalta osin venäläislähiöstä _pienen yksiön_ vuokran olevan 100 euroa ja lopuksi kerrotaan _2015 valmistuneen kolmion_ kommunaalkulujen olevan noin 15 % vuokrasta

  Nämä kaksi (pieni neuvostoaikainen yksiö ja uusi kolmio) eivät ole mitenkään rinnasteisia: edellisen kommunaalkulut ovat suuret niin lämmitys- kuin asuntokohtaistenkin kulujen takia, jälkimmäisen taas pienet ja jakauvuvat useammille neliöille.

  Nyrkkisääntönä kommunaalkulut ovat sitä pienemmät per neliö, mitä uudempi ja suurempi asunto on – ja tietysti kääntäen.

  Virolaisella keskustelupalstalla: http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?9,11874201 on jo vuonna 2012 kysytty yksiön kommunaalkuljen suuruutta Tallinnassa: kesällä 60-70, talvella 120-130 euroa kuussa. Kyllä, oikein hyvällä tuurilla voi löytää yksiön alta kahden sadan, muttei tasan sellaista jonka kommunaalkulut olisivat 15 % vuokrasta!

  • Tässä vielä tilastotietoa pohjois-Tallinnan (jossa Koplikin sijaitsee) sekä Mustamäen neliövuokrista kv.ee -sivustolta: http://tinyurl.com/oelxgh5 .

   Kuten kaaviosta näkyy, on neliövuokra molemmissa nykyään keskimäärin 10 € / neliö.

   • Põhja-Tallinnaan kuuluu muun muassa Kalamajan alue, jossa hinnat ovat aivan jotain muuta kuin Koplin perukoilla. Kuten sanoit niin kyseessä on keskihinta. 🙂

  • Meidän varsinaisessa tekstissähän kerrotaan, että nykyään kämpästä joutuu yleensä maksamaan vähintään 200€. Edelleenkin asunnon saa kuitenkin 100€:lla kuussa, mutta varmasti jokainen ymmärtää ettei tuohon hintaan voi saada kovin kummoista luukkua. Jos ikkunat ovat jostain sota-ajalta ja muutenkin rakennuksen kunto on huono, niin toki kommunaalikulut voivat olla jopa 100€ eli 100% vuokrasta. Kiitoksia kuitenkin näistä kommenteista. Avoin keskustelu on aivan tervettä. 🙂

 6. Eipä ole kovin realistinen kuvaus Tallinnan vuokra-asuntomarkkinoista tämä kirjoitus.

  Neliövuokra pyörii Tallinnassa kympin molemmin puolin, joten satasen yksiö on sitten todella pieni. Lisäksi neliövuokra on käänteinen: mitä pienempi asunto, sitä suurempi neliövuokra.

  Tässä ei myöskään manita sitä virolaista käytäntöä, että vuokralainen maksaa vuokran lisäksi kaikki “kommunaalkulud”, jotka vastaavat suomalaista yhtiövastiketta. Nämä vaihtelevat kuukausittain, koska niihin kuuluu mm. lämmitys. Keskmäärin vuokran lisäksi kannattaa varata 25-50 % konnunaalkuluja varten.

  • Terve,

   Tarkistimme tämänhetkisen asuntotarjonnan City24-sivustolla ja tälläkin hetkellä siellä on vuokrattavana pieni yksiö Koplista hintaan 100€/kk. Ei siis mikään keskustalukaali, mutta edelleen Tallinnasta saa asunnon vuokrattua tuohon hintaan. Kommunaalikuluista olemme kyllä maininneet tekstin lopussa, sillä iso osa näistä tulee juurikin vesi-, sähkö-, ja lämmityskuluista. Varsinkin talvikuukausina lämmityskulut nostavat hintaa, mutta esimerkiksi 2000-luvulla rakennetussa talossa saunallisen kolmion kommunaalikulut olivat noin +15% vuokrasta per kuukausi.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän