Balti Jaama Turg sijaitsee Tallinnan rautatieaseman vieressä, ja se on monipuolinen torikeskus, josta löytyy yli 30 ruokapaikkaa, käsityötuotteita, designvaatteita ja antiikkia. Vuonna 2018 uudelleen avattu tori yhdistää perinteisen toritunnelman moderniin kauppahalliin. Täältä löytyy myös Selver-ruokakauppa ja MyFitness-kuntosali, joten kaikki tarvittava löytyy kätevästi saman katon alta. Balti Jaama Turg on helposti saavutettavissa raitiovaunuilla ja tarjoaa ainutlaatuisen ostos- ja ruokailukokemuksen Tallinnan sydämessä.

Balti Jaaman tori sijaitsee Tallinnan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä ja tämä perusteellisen remontin jälkeen vuonna 2018 uudelleen avattu “hybriditori” tarjoaa edelleen tiettyjä elementtejä samaisella paikalla aikaisemmin sijainneesta asemantorista, mutta monilta osin se muistuttaa nykyään enemmän kauppahallia. Monilla on varmasti hyviä, ja mahdollisesti myös vähemmän hyviä, muistoja vanhalta torilta, mutta pakko sitä on myöntää, että onhan tämä nykyinen Balti Jamaan tori/kauppahalli todella tyylikäs ja toimiva paikka.
Itse kävimme vanhalla torilla ensimmäisen kerran joskus 2000-luvun alussa ja sen jälkeen torille tehtiin lukemattomia ostosreissuja niin edullisten vihannesten ja hedelmien kuin myös kalan ja sienien perässä. Paikkaan siis muodostui tietynlainen tunneside, mutta toisaalta maailma muuttuu ja kehitys kehittyy. Jos vielä haluatte päästä fiilistelemään kunnon vanhaa torifiilistä, niin suosittelemme suuntaamaan Tallinnan Stockmannin lähistöllä sijaitsevalle legendaariselle Keskustorille (Keskturg). Tosin pian tämäkin tori on kokemassa melkoisen muodonmuutoksen, mutta ei mennä siihen tässä tekstissä. Ja tokihan myös Jaama Turgin kauppahallista löytyy edelleen jonkun verran vihannes- ja hedelmämyyjiä sekä kala- ja lihahalli, mutta ei se vaan enää ole sama asia.
Sen sijaan Tallinnan Balti Jaaman torille tulee nykyään lähdettyä muun muassa herkullisen street foodin ja virolaisten käsityötuotteiden sekä designvaatteiden perässä. Torin ylimmästä kerroksesta löytyy myös laadukkaita vintage-, second hand-, kirpputori- ja antiikkituotteita myyviä liikkeitä. Hyvää ja helppoa ruokaa hakevien kannattaa piipahtaa esimerkiksi Baojaamassa. Yhteensä Jaama Turgilta löytyy huimat 32 erilaista ruoka- ja juomapaikkaa ja kun mukaan lasketaan vielä torin lähellä sijaitseva “Depoo dining” alue, niin luku nousee jo 39 paikkaan. Elintarvikkeita myyviä putiikkeja ja yrittäjiä taas on yhteensä 42 kappaletta. Lisäksi täältä löytyy pitkälle toistakymmentä vaatteita ja asusteita myyvää yrittäjää sekä muun muassa erilaisia kauneus- ja terveyspalveluita tarjoavia yrityksiä. Ihan kaikkea ei aleta tähän listaamaan, vaan tarkemmat tiedot kannatta katsoa torin nettisivuilta. Ja löytyyhän torin kauppahallista myös Selver ruokakauppa sekä MyFitness kuntosali, joten jos kauppaan tai salille pitää päästä, niin nekin hoituvat samalla reissulla.
Balti Jaaman torin aukioloajat:
Ma-La 09.00-19.00
Su 09.00-17.00
Jaama Turgin sijainti Tallinnan kartalla:

16 KOMMENTIT

 1. Odotan kovasti torin valmistumista. Se on mun verhokauppani (ei muuteen saa Suomesta niin upeita todella halvalla) ja myös laukkuja, käsineitä ja kenkiä olen ostanut sieltä. Palvelu on ollut aina ystävällistä. Valmistuisipa tori pian. Voisin matkustaa Tallinnaan ihan vaan torille tulemisen vuoksi. 🙂

 2. JAAMA TURG
  Remontti etenee iloisesti. Vanhat hienot kalkkikiviseinät säilytetään.Kattotuoleja on jo asenneltu. Kesällä ja keväällä oli valtavat montut. Tulee kellaritiloja, johon tulee torin infraa. TIEDOKSI: Tori on nyt väistöalueella. Menette Koplin/ Telliskiven suuntaan. Ihan seuraava kvartaali DEPOO kortteli.
  Syyskuun alussa pääsee myös ratikoilla 1 ja 2 parinsadan metrin päähän. Linjojen remontti on edennyt, jo siihen saakka. Tältä “päättäriltä”,jatkatte vain Balti jaamaa kohti. Neuvoa voi kysyä myös Kopli 4 liikkeestä. Jossa on pieni terassi. Torin varjopuoli ennen remontin loppumista on se,että tuoretta kalaa ei löydy. Muuta kyllä vanhaan malliin.
  Olen itse vakiasiakas kun siltä voi ostaa,esim lihaa yhden miehen ja koiran talouteen. Ei tartte tyytyä markettien pakkopakkauksiin jossa on liikaa meille.Näin saa tuoretta aina pöytään.tv Mies ja Koira

 3. Onko tuo tori nyt suljettu remontin ajaksi? Puretaanko nuo harmaat jo sammoloituneet tiilirakenukset ja tilalle rakennetaan lasi- tai peltiseinäinen supermarket?

  • Moikka,

   tori on tosiaan suljettu remontin ajaksi. Kävimme tuossa muutama päivä sitten ottamassa kuvia sieltä ja päivitettyä tekstiä on tulossa piakkoin. 🙂 Tilalle pitäisi tulla uusi uljas tori, mutta nähtäväksi jää mikä tulee olemaan lopputulos.

 4. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka keräilijälle!Pikkuputiikeista saattaa löytää halpaakin tavaraa,vaikka myyjät ovat ymmärtäneet nostaa hintoja.Monivuotisia kukkien taimia voi ostaa pilkkahintaan ja ovat lähteneet myös kasvamaan.Pientä rahaa kannattaa ottaa mukaan,kun tuntuu että vaihtorahat joskus tiukassa.

 5. Lokakuussa kävin. Mukava tunnelma. Tuli hieman vanha NL mieleen. Kanttarelleja oli vielä, mutta hinta nyt muistaakseni 6e/kg. Mikä sekin on paljon halvempaa kuin Suomessa. Viereinen Kalamajan kaupunginosa on myös kiehtova ja sinne toivon pääseväni pian uudestaan käyskentelemään ja vanhoja taloja ihailemaan ja ihmettelemään.

 6. Koittivat kahdessa kohtaa antaa rahasta väärin takaisin.Eikä ollut vahinko.Sain omani kun olin päättäväinen ja muija papatti vieressä.Muutoin olen käynyt paikalla monet kerrat ja siellä tekee aina edullisia löytöjä.kannattaa tutustua.

 7. Paras tori tallinnassa, käymme siellä aina Tallinnan reissulla.
  Kannattaa ostaa käsivoiteita ja kasvorasvoja.
  Ovat venäläisiä ,hyviksi havaittu Viipurin reissuilta.
  Aseman vieressä olevassa kaupassa hyvät leivokset ja piirakat kotiin vietäviksi. Ja kilo kantarellejä maksoi viime vuona 2e.!
  Ei koskaan mitään ongelmia. Ihmiset mukavia. basiba

  • Eiköhän ne taskuvarkaat ole se suurin ongelma, mutta tietenkin joskus voi olla myös pikkasen kielimuuria myyjien kanssa. Mutta ei Jaama Turgilla pitäisi mitään ihmeempiä ongelmia tulla… itselläni ei ainakaan koskaan ole ollut mitään hämminkiä. 🙂

  • Oltiin pääsiäisen aikaan Tallinnassa ja olin lukenut ja vinkistä menimme katsomaan. Menimme tunnelin kautta aamulla noin 10.30 ja vastaan tuli 3 umpihumalassa olevaa meistä, jotka menivät laidasta laitaan ja olivat aika pelottavan näköisiä. Onneksi olimme niin lähellä rappusia, joista noustiin ylös. Itse tulen jatkossa menemään tuonne torille, mutta en sen tunnelin kautta

 8. Käytiin torilla eilen lasten kanssa. Tungosta ei ollut ainakaan keskellä viikkoa. Oltiin kyllä ihan turistin näköisiä, otin pari valokuvaakin ja ihan ystävällisesti suhtauduttiin. Ostin esim. kestohiusväripaketin 0,65e(!!!), nahkahihnaisen toimivan rannekellon (paristo kaupanpäälle, että voi vaihtaa sitten ku nykyinen loppuu) hinta 4e sekä nahkasormikkaat 3e. Leipääkin ostettiin evääksi, limpun sai n.30 sentillä.

  Tosi mielenkiintoinen paikka ihmisille, jotka haluavat nähdä jotakin muuta kuin Prismoja ja Stockmanneja.

  T:Marja

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän