Dinner in the Sky on kestinnyt ruokailijoita Tallinnan yläilmoissa vuodesta 2011 saakka, joten päätimme että myös meidän on korkea aika käydä katsastamassa mistä tässä maailmalla ilmiöksi nousseessa jutussa on kysymys. Hommasimme pari kappaletta lippuja kesän 2015 viimeiselle illalliselle, jolloin kokkina 50 metrin korkeudessa hääri Suomen Antti Lukkari. Hän on toiminut muun muassa Matti Jämsenin sous chefinä kokkien maailmanmestaruuskisoissa (Bocuse d’Or) vuosina 2014 ja 2015, joten mistään kotikokista ei ole kysymys.

Dinner in the Sky Tallinna (1)

Kokonaisuudessaan illallistapahtuma oli alusta asti hyvin organisoitu, sillä heti ovella meitä oltiin tervehtimässä iloisella hymyllä ja lasillisella kuohuvaa. Hetken aikaa ehdimme istahtaa vieraille tarkoitetussa teltassa ja spekuloida tulevaa illallista ennen kuin oli aika siirtyä turvallisuusohjeiden kautta itse asiaan. Jokainen vieras ohjattiin yksi kerrallaan omille istumapaikoilleen, jossa Dinner in the Skyn henkilökunta huolehti että istuimen vyöt tulevat varmasti kunnolla kiinni (50 metristä alas mätkähtäminen saattaisi hieman latistaa illallistunnelmaa). Pian pääsimme jo kohti yläilmoja, josta aukesikin kerrassaan mahtavat näkymät illan viimeisten auringonsäteiden lämmössä paistatelleeseen Tallinnan vanhaankaupunkiin, keskusta-alueeseen sekä Itämerelle. Maisemat olivatkin ehdottomasti koko illallisen paras osa ja toivottavasti tapahtuma järjestetään jatkossakin joko Tallinnan satama-alueella tai vanhassakaupungissa, sillä viime vuotinen paikka Viru Keskuksen ja SEB pankin pääkonttorin välisellä alueella ei välttämättä ole se kaupungin kaunein paikka.
Näkymä Ylhäältä Tallinna 9211

Illallisesta oli tehty enemmän kuin pelkkä ruokailu, sillä yläilmoissa oli tarjolla live-musiikkia sekä seremoniamestari, joka piti tunnelmaa yllä viilenevässä loppukesän illassa. Lämmityksestä pitivät huolen katoksen yläosaan asennetut lämpölamput, viltit sekä Dinner in the Skyn tarjoamat lämpötakit, jotka toimivat samalla periaatteella kuin auton istuinlämmittimet. Ainoa asia joka jätti toivomisen varaa oli asiakkaiden ja henkilökunnan välinen kommunikaatio, sillä meidän kohdalla erityisruokavaliota ei huomioitu ja tämän seurauksena pääruoka jäi syömättä. Odotimme saavamme jonkinlaisen selvityksen asiasta, mutta suureksi yllätykseksemme saimme anteeksipyynnön lisäksi kutsun Helsingin Dinner in the Sky tapahtumaan. Kävimme sitten pari viikkoa myöhemmin nauttimassa illallisen myös Rautatientorilla ja tällä kertaa pääkokkina toimi Latvian Martins Ritins. Neljän ruokalajin illallisesta jäi hyvä fiilis ja kokonaisuutena ilta oli onnistunut. Tosin juomatarjoilu ei toimimut ihan yhtä sulavasti kuin Viron päässä.

Alkuruoka Tallinna 0029

Kahden kerran kokemuksella voimme sanoa, että Dinner in the Sky on tapahtuma, joka kannattaa käydä kokeilemassa mikäli siihen löytyy ylimääräistä rahaa. Halpaa lystiä se ei missään nimessä ole ja vaikka illalliseen kuuluvatkin kaikki juomat (kuohu-, valko-, punaviini ja konjakki) sekä neljän ruokalajin illallinen, niin kyllä maisemasta joutuu myös maksamaan. 60 minuuttia kestävän illallisen lisäksi tarjolla on 20 minuutin aamiainen yläilmoissa, 20 minuutin shamppanjatarjoilu sekä 40 minuutin lounas. Lisätietoa hinnoista ja erilaisista paketeista löytyy Dinner in the Skyn nettisivuilta: Tallinna / Helsinki.

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Lisää kuvia Tallinnasta:

ja muutama Helsingistä:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän