Noin vuosi sitten Tallinnan ydinkeskustaan avattiin Baltian maiden ensimmäinen Hilton-ketjun hotelli ja avajaisjuhlat olivat melkoisen hulppeat. Hilton Tallinn Park Hotellissa oli paikalla kasapäin virolaisia julkkiksia, talouselämän vaikuttajia ja poliitikkoja sekä myös suomalaisia staroja ja Seiska-julkkiksia. Avajaisjuhlissa hotellin tiloihin pääsi vapaasti tutustumaan, mutta ei siinä väenpaljoudessa kuitenkaan oikein pystynyt arviomaan miten onnistunut kokonaisuus Hilton Tallinn Park Hotel on. Päätimmekin suunnata viikonlopun viettoon tähän kilometrin päässä Viru Keskukselta ja n. 1.5 km päässä D-terminaalista sijaitsevaan hotelliin, ja tutustua sen palveluihin kaikessa rauhassa.

Avajaisjuhlissa jututimme erästä Hiltonin työntekijää ja hän vaikutti tuolloin hyvin varmalta sen suhteen, että heidän uusi hotellinsa pystyisi haastamaan Tallinnan Swissotellin. Puolen kilometrin päässä Hilton Tallinn Park Hotellista sijaitseva Swissotel on ollut useamman vuoden ajan yksi meidän suosikkihotelleistamme, joten suhtauduimme tuohon kommenttiin pienellä varauksella. Parin yön visiitti Hiltoniin kuitenkin vakuutti meidät siitä, että osoitteessa Fr. R. Kreutzwaldi 23 tosiaan sijaitsee nykyään yksi Tallinnan parhaista hotelleista. Hilton hotellin ja sen yhteydessä toimivan Olympic Casinon rakentaminen maksoivat noin 40 miljoonaa euroa ja lopputulos onkin sen mukainen, sillä kaikki hotellin vastaanotosta ja aulabaarista hotellihuoneisiin ja spa-osastoon henkivät modernia eleganssia ja luksusta.

Executive-huone:

Olimme varanneet vierailuamme varten Tallinnan Hilton Tallinn Park Hotellista ihan normaalin hotellihuoneen, mutta vastaanotossa meille ilmoitettiinkin, että huone on upgreidattu executive-tasoon. Meillä ei ollut mitään ennakkotietoa mitä executive-tason huoneeseen sisältyy, mutta jälkikäteen voi todeta, että kyseessä oli yksi parhaista upgreidauksista mitä olemme koskaan saaneet. Tyylikkään modernisti sisustetut huoneet sijaitsevat hotellin kahdessa ylimmässä kerroksessa ja vaikka huoneet jo itsessään tekivät vaikutuksen, niin ehdottomasti paras asia executive-tason huoneessa oli pääsy ylimmän kerroksen Executive Loungeen. Tuolla nimittäin on joka ilta kello 18.00-20.00 tarjolla huoneen hintaan sisältyvät tarjoilut. Mikä olisikaan pitkän päivän jälkeen mukavampaa kuin viihtyisässä ympäristössä rentoutuminen samalla upeista maisemista sekä herkullisesta ruoasta ja juomasta nauttien. Tarjolla tosiaan on niin kylmiä kuin lämpimiä ruokia, erilaisia jälkkäreitä, viiniä, olutta, virvoitusjuomia ja voipa tuolla halutessaan tehdä vaikka omia drinksujakin.

Executive-lounge:

Lisäksi Tallinnan Hilton Tallinn Park Hotellin executive-tason huoneissa yöpyvät voivat valita haluavatko syödä aamiaisen hotellin 2. kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa vai Executive Loungessa. Jälkimmäisessä aamiaisen tarjoilu alkaa jo hieman aiemmin, mutta toisaalta se on myös hieman rajallisempi kuin alakerran ravintolassa. Kävimme kokeilemassa molemmat variaatiot ja Hiltonin monipuolinen aamiainen menee eittämättä Tallinnan parhaiden hotelliaamiaisten joukkoon. Ravintola The Able Butcher tarjosi myös illallisen suhteen ihan positiivisen kokemuksen, mutta siitä lisää erillisessä postauksessa.

Aamiainen:

Hilton Tallinn Park Hotellista löytyy myös laadukas pieni spa-osasto, joka käsittää yhden uima-altaan, porealtaan sekä pari kappaletta erilaisia saunoja.  Kuten kaikki muukin tässä hotellissa, niin myös kylpyläosasto on tyylikäs kokonaisuus, vaikkei Tallinnan Hilton mikään varsinainen spa-hotelli olekaan. Samoista tiloista löytyy myös kuntosali sekä erilaisia hoitoja tarjoava Eforea Spa, mutta tällä reissulla me keskityimme enemmän saunassa istumiseen ja altaissa köllöttelyyn. 😉

Spa-osasto:

Kokonaisuutena viikonloppu Hilton Tallinn Park Hotellissa tarjosi huippuluokan kokemuksen, jossa jokainen osa-alue toimi moitteettomasti. Fasiliteetit olivat kerrassaan mahtavat, henkilökunta oli ystävällistä ja lähtöpäivänä päällimmäisenä fiiliksenä oli, että tässä on saanut todella nauttia hemmottelusta ja pienestä luksuksesta. Tallinnan Hilton ei missään nimessä ole kaupungin edullisimpia hotelleja, mutta toisaalta laadusta joutuu yleensä aina maksamaan. Täällä tullaan varmasti yöpymään myös jatkossa, sillä täällä asiakaskokemuksen rakentamisessa otetaan pienetkin yksityiskohdat huomioon ja tarjotaan ihmisille niitä pieniä arjen irtiottoja. Yksi oiva esimerkki tämmöisestä yksityiskohdasta on “Express Check-out”, joka käytännössä tarkoittaa sitä että uloskirjautuessa ei tarvitse turhaan jonotella, vaan huoneeseen toimitettava paperi täytetään ja tiputetaan lähtiessä hissien vieressä sijaitsevan “Express Check-out” boksiin.

Express Check-out:

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Hilton Tallinn Park Hotellin sijainti Tallinnan kartalla:

 

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän