Etsitkö parhaita ravintoloita Tallinnassa? Olet tullut oikeaan paikkaan! Tallinnassa on monipuolinen ja jännittävä ravintolaskene, joka tarjoaa herkkuja jokaiselle makuun. Tässä oppaassa esittelemme Tallinnan suosituimmat ruokapaikat, pizzeriat ja street food ravintolat. Olipa mielessäsi sitten perinteinen virolainen ruoka, kansainväliset maut tai fine dining -kokemus, löydät varmasti sopivan vaihtoehdon.

Tallinnan Parhaat Ravintolat – Parhaista Parhaat

Lore Bistroo

Lore Bistroo sijaitsee Tallinnan Noblessnerin alueen vanhaan sukellusvenetehtaaseen kunnostetuissa tiloissa, ja ravintolan takaa löytyvät tunnetut virolaiset ravintoloitsijat Kristjan Peäske ja Janno Lepik, joiden käsialaa ovat myös semmoiset Tallinnan ravintolat kuin Lee Restoran, ja nyt jo ovensa sulkeneet Leib Resto ja Umami. Heidän ravintolansa ovat vuosien varrella tulleet tunnetuiksi herkullisesta ruoasta, laadukkaasta viinivalikoimasta, rennosta ilmapiiristä sekä ystävällisen rennosta palvelusta. Tallinnan Noblessnerin Lore Bistroo ei tee tähän kaavaan poikkeusta. Loren menusta löytyy annoksia, jotka ovat helposti jaettavissa pöytäseurueen kesken, sillä yhtenä tämän ravintolan kantavana ajatuksena on ollut juurikin yhdessä perheen ja ystävien kanssa syöminen. Lore Bistroa voi kutsua myös lapsi-/perheystävälliseksi ravintolaksi, sillä täältä löytyy erillinen lasten menu sekä pöytäpeleillä ja piirrustusvälineillä varustettu lasten pöytä. Myös syöttötuoleja on saatavilla useampikin kappale. Snäcksit maksavat 1.50-7.50 euroa, alkuruoat 12.50-14 euroa, pääruoat 8.50-25 euroa, lisukkeet 6-6.50 euroa ja jälkiruoat 8-13 euroa. Lore Bistroa käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola Lore Bistroo Tallinnan Noblessnerissa - virolaista ruokaa twistillä
Lore Bistroo

Tai Boh

Tai Boh on Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva aasialainen fuusioravintola, joka yhdistää innovatiivisesti aasialaisia ja eurooppalaisia makuja. Ravintola on tunnettu värikkäästä ja erikoisesta sisustuksestaan sekä herkullisista annoksistaan ja taidoikkaasti valmistetuista cocktaileistaan. Tai Boh tarjoaa herkullisen ruokailukokemuksen trendikkäässä ympäristössä. Alkuruoat maksavat 13-19€ (sashimi lajitelma 33€), salaatit 17-19€, keitot 13-17€, pääruoat 14-33€ ja jälkiruoat 9-10. Maistelumenut taas maksavat 70/60€ per henkilö. Lue lisää täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Tai Boh Terassi


Lee Restoran

Lee Restoran on toiminut Tallinnan vanhassakaupungissa nyt kahden ja puolen vuoden ajan ja ravintolan kehityskäyrä on ollut ehdottomasti nousujohteinen. Ravintolan taustalla häärivät huippukokki Janno Lepik sekä yksi Viron parhaista sommeliereista Kristjan Peäske, jotka ovat tulleet tunnetuksi useammankin Tallinnan huippuravintolan perustajina Ravintolan annoksissa on  panostettu virolaisiin raaka-aineisiin, mutta uutena twistinä kuvioon on mukaan tullut pääkokki Hiro Takeda tuoma vahvasti Japaniin ja muualle päin Aasia nojaava kulma. Menusta löytyy tuttuja raaka-aineita, mutta annoskokonaisuuksien valmistustavat ja lisukkeet yllättävät kerta toisena jälkeen. Lisää voitte lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Salt

Salt Restoran on 28 asiakasta vetävä idyllinen, mutta samalla rento ravintola, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta. Vaikkei Salt sijaitsekaan Tallinnan fiineimmällä alueella, niin paikka on ollut koko olemassaolonsa ajan todella suosittu ravintola, ja kuulunut myös meidän suosikkiravintoloihin jo lähes vuosikymmenen ajan. Menussa hyödynnetään eri kasvukausien raaka-aineita ja lisäksi ravintolan omistaja Tiina Kõresoo reissaa ympäri maailmaa hakemassa uusia ideoita, joten ensi viikolla ruokalistalta saattaa siis löytyä jälleen jotain uutta ja yllättävää. 🙂 Menun annokset maksavat 13-32 euroa ja jälkkärit 7 euroa. Mikäli haluatte käydä Saltissa syömässä niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen etukäteen. Ravintola Saltia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Ocean 11

Tämä ei sijaintinsa puolesta ole ravintola, joka osuisi kovin helposti ihan sattumalta suomalaisen Tallinnan matkaajan reitille, mutta tämä mereneläviin keskittyvä ravintola kannattaa ehdottomasti sisällyttää seuraavaan etelänaapurin visiittiin. Ocean 11 on kokonaisuutena ravintola, jota todella mielellään hehkuttaa vähän enemmänkin, sillä sen uniikki sijainti ja miljöö, taidokkaat drinkit, herkulliset ruoat ja hyvä palvelu tekevät siitä Tallinnan ravintolaskeneen virkistävän erilaisen ravintolan. Alkuruoat ravintolassa maksavat 13-19 euroa, 21-49 euroa ja jälkiruoat 11-14 euroa. Enemmän Ocean 11 voitte lukea paikkaa käsittelevästä tekstistämme.

Ravintola Ocean 11 Tallinnan satama-alueella - italialaista ruokaa
Ocean 11

R14

Rento, mutta tyylikäs viiniravintola, joka tarjoaa herkullista Välimeren keittiöstä vaikutteita ottavaa ruokaa. R14 sijaitsee Tallinnan ydinkeskustassa Rotermannin korttelin alueella,  1900-luvulla vanhaan kivestä rakennettuun voimalaitokseen remontoiduissa tiloissa. Alkuruoat maksavat 11-16 euroa, pääruoat 16-29 euroa ja jälkiruoat 6-7 euroa. Lisätietoa ravintolasta löydätte sitä käsittelevästä tekstistämme.


Stereo Street Food

Stereo Street Foodista saa mutkattoman herkullista Latinalaisen Amerikan tyyliin valmistettua ruokaa, mistä ei takuulla jää makua tai väriä puuttumaan. Stereon menu on toimivan yksinkertainen, sillä listalta löytyy kymmenkunta jaettavaksi tarkoitettua annosta, ostereita sekä muutaman jälkiruoan. Annokset maksavat 10-13 euroa kappaleelta, osterit 3,50 euroa/kpl ja jälkkärit 7 euroa. Jos on yhtään kovempi nälkä, niin suosittelemme tilaamaan ainakin 2-3 annosta per kaksi ruokailijaa, sillä annokset eivät ole valtavan suuria.  Stereota käsittelevän tekstimme löydät täältä.

Ravintola Stereo Street Food Tallinnan keskustassa - Latinalaisen Amerikan ruokaa
Stereo Street Food

Rado Restoran

Rado Restoran sijaitsee samoissa tiloissa, missä aiemmin toimi vuosien ajan legendaarinen ravintola Ribe. Ravintola avasi ovensa keskellä koronakriisiä kesällä 2020, mutta haastavasta alusta huolimatta paikka on noussut asiakkaiden suosioon ja myös Michelin-opas on nostanut Radon omalle suosituslistalleen. Alkuruoat maksavat noin 10-14 euroa kappaleelta, pääruoat 19-26 euroa ja jälkiruoat 8-10 euroa. Voitte lukea lisää ravintolasta sitä käsittelevästä tekstistämme.


Kaja Köök

Ehdottomasti Tallinnan paras pizzeria. Napolilaisella pizzauunilla varustettu Pelgullinnan naapurustossa sijaitseva Kaja Köök kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa. Kaja Köök on valittu Euroopan 50 parhaan pizzerian joukkoon sekä Viron parhaaksi pizzeriaksi 2019, 2020, 2021 ja 2022.  Pizzojen hinnat ovat 8-13 euron välillä. Lisätietoa Kaja Köökistä voitte tsekata täältä.

Ravintola Kaja Pizza Köök Tallinnan Pelgulinnassa - napolilaista pizzaa
Kaja Pizza Köök

La Prima Pizza Vanalinn

La Prima Pizza Vanalinn on Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva tunnelmallinen ja laadukas italialainen ravintola, jonka TripAdvisorin käyttäjät ovat jo kolmena vuotena peräkkäin arvioineet Tallinnan parhaaksi ravintolaksi. La Prima ei missään nimessä olekaan pelkkä pizzeria, vaikka nimi saattaa näin antaa ymmärtää, vaan ravintolan menusta löytyy monipuolisesti erilaisia italialaisia herkkuja. La Prima Pizzan sisätilat ovat ihastuttavan tunnelmalliset ja erityisesti illan pimetessä paikan valot ja värit oikein kutsuvat kadulta sisätiloihin tunnelmoimaan ja nauttimaan hyvästä ruoasta. Alkuruoat ja snäksit maksavat ravintolassa 6-25 euroa, salaatit 9-17 euroa, keitot 13-15 euroa, pastat 15-22 euroa, pizzat 9-16 euroa ja laavagrillin valikoimat 12-17 euroa/150g. La Prima Pizzaa käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Laadukkaita Ravintoloita:

PULL

Jos etsitte Tallinnasta laadukasta liha- tai pihviravintolaa, niin suosituksemme on ravintola PULL. Ravintolan taustalta löytyvät tunnetut virolaiset grillimestarit Enn Tobreluts, Hanno Kuul sekä Andres Tuule. Rotermannin korttelissa sijaitseva paikka on sisältä sisustettu modernin tyylikkäästi, mutta samalla vanhan tehdasrakennuksen elementtejä on jätetty näkyviin ravintolan seinissä ja tukirakenteissa. Ravintola PULLin listalta löytyy toinen toistaan laadukkaampia pihvejä ja muita liha-annoksia, joista iso osa on grillattu oikealla tulella. Listalta löytyy myös muutama kala- ja kasvisvaihtoehto, mutta kyllä tämän ravintolan erikoisalaa ovat liharuoat. Snäcksit ja alkuruoat maksavat 6-18 euroa, keitot 8 euroa, pääruoat 12-35 euroa, lisukkeet 4-7 euroa ja jälkiruoat 6-11 euroa. Ravintola PULLia käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Pomo Restorante

Miljöönsä puolesta tämä italialainen ravintola on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä, sillä tuolloin paikan sisustuksessa hyödynnetyt kasvit ja muu vihreys yhdistyvät upealla tavalla ympäröivän puiston vehreyteen. Tällöin fiilis on hieman samalainen kuin jos istuisi sisällä tyylikkäästi sisustetussa kasvihuoneessa. Pomo Restorantesta löytyy Tallinnan ydinkeskustan parhaat pizzat! Listalta löytyy myös muita italialisen keittiön herkkuja bruchettoista ja tapas lautasesta erilaisiin pastoihin, mutta pizzat ovat kyllä tämän paikan parasta antia! Alkuruoat maksavat 4-10 euroa, pastat 10-13 euroa, salaatit 9-11 euroa, keitot 7 euroa, pizzat 8-12 euroa ja jälkiruoat 4,50 euroa. Ravintolan menun löydätte täältä ja paikkaa käsittelevän tekstimme voitte lukaista täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola POMO Restorante Tallinnan keskustassa - italialaista ruokaa ja napolilaista pizzaa
Pomo Restorante

Kuldmokk

Tässä ravintolassa tehdään ruokaa suurella sydämellä ja ystävällinen hymy kasvoilla. Kuldmokkin sisutus on omaperäinen, mutta samalla kodikas, palvelu on ystävällistä ja ruoka herkullista. Alkuruoat maksavat 5-12 euroa, pääruoat 9-17 euroa ja jälkiruoat 5-6 euroa. Ravintola Kuldmokkia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.


Baojaam

Balti Jaama Turgilla sijaitseva Baojaam on ehdottomasti yksi Tallinnan parhaista street food-paikoista, sillä menusta löytyvät baozit tai tuttavallisemmin baot ovat aivan järjettömän hyviä. Annokset maksavat 10-11€ euroa kipaleelta ja tänne ei tarvitse, eikä edes voi, tehdä pöytävarausta. Baojaamia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.


Taqueria

Rotermannin korttelissa sijaitseva meksikolainen raivnotla, joka tunnetaan erityisesti herkullisista tacoistaan ja maukkaista cocktaileista. Ravintolan snäcksit maksavat 6-10,50 euroa, tacot (2 kpl) 8-11 euroa, salaatit 10,50-12 euroa, burritot 10-11 euroa ja jälkiruoka 6,50 euroa. Listalta löytyy myös kaksi vaihtoehtoa lapsille ja näiden hinta on 6 euroa annos. Lisää Taqueriasta voitte lukea täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola Taqueria Tallinnan Rotermannissa - Meksikolaista ruokaa ja tacoja
Taqueria

Rataskaevu 16

Erinomainen ravintola, johon on välillä vaikeaa päästä edes lounaalle ilman pöytävarausta. Viihtyisän ilmapiirin ja kodikkaan sisustuksen lisäksi Rataskaevu 16:n palvelu on ensiluokkaista  ja ruoka herkullista. Kun Virossa hintataso on yleisesti noussut, niin myös Rataskaevu 16 on joutunut tarkistamaan hintojaan ylöspäin ja nykyään ravintolasta ei enää juurikaan löydy semmoisia takavuosien viiden euron herkkukeittoja, jotka riittivät hyvin kevyeksi lounaaksi. Alkuruoat ja keitot maksavat 8-14 euroa, pääruoat 14-24 euroa ja jälkiruoat 8-12 euroa. Lisää Rataskaevu 16:sta voitte lukea täältä.


F-Hoone

Kalamajassa sijaitseva ravintola F-Hoone on ehdottomasti yksi Tallinnan cooleimmista ja viihtyisimmistä ravintoloista. Ravintola ei todellakaan ole mikään fine dining ruokahifistely paikka, vaan omalla tavallaan todella kodikas mutta samalla trendikäs rafla, josta saa kohtuuhintaan maistuvaa ruokaa. Myös henkilökunta on ystävällistä. Alkuruoat F-Hooneessa maksavat noin 5-7.5 euroa, keitot 3-4 euroa, pääruoat 5-11 euroa ja jälkiruoat 1.5-4 euroa. Ravintolasta löytyy myös erillinen kasvismenu sekä aamupalamenu. F-Hoonetta käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Ravintola F-Hoone Tallinnan Telliskivessä - Helppoa, edullista ja hyvää ruokaa.
F-Hoone

Tallinnan ravintolat tarjoavat jokaiselle jotakin. Toivomme, että oppaamme auttaa sinua löytämään täydellisen ruokapaikan seuraavalle Tallinnan-matkallesi!

188 KOMMENTIT

 1. Tää kaks kokka ravintola on ihan ok jos on ikää +50. Todella outo ruokalista. Varmaan ihan hyvää ruokaa, en maistanut. Olit oli kylmä ja palvelu hyvä. En suosittele nuorille tätä paikkaa. Autolla pääsi helposti parkkipaikalle, joka maksoi 1€ 30min.

  • Ruokaa et maistanut, mutta kuitenkin osaat arvioida paikan tasoa? Noh, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Meidän meidän kokemuksen mukaan Kaks Kokka on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, oli ikää sitten 60 tai 20 vuotta. 🙂

 2. Hei,

  ilo nähdä tallainen hieno kattaus erinomaisia Tallinna-vinkkejä! Hyödynsimme tätä viikko sitten reissullamme 🙂

  Olen täysin samaa mieltä, että Leib on kaikessa komeudessaan äärimmäisen hurmaava ravintola. Nyt kuitenkin kokeilimme jotain muuta ja päädyimme Ribe-ravintolaan. Tätä en huomannut mainittavan tässä postauksessa. Muutama sana Ribestä: äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde! Maistelumenu oli erinomainen ja viinipaketti kannattaa napata sen kylkeen – sommelier osaa asiansa.

  Kirjoitimme ravintolasta myös kattavamman arvostelun, lukekaa ihmeessä jos haluatte lisätietoa paikasta: http://pitkankaavankautta.blogspot.fi/2015/09/ribe-tallinnan-helmi.html

  Mukavia hetkiä Tallinnaan toivottelevat
  Tiina ja Ila / Pitkän Kaavan Kautta

 3. Hei,
  Olen menossa lauantaina 3 lapseni kanssa Tallinnaan viikonloppureissulle. Mitä ravintolaa suosittelisit lasten kanssa illallispaikaksi (teini, koululainen ja 3-vuotias). Hyvää ruokaa, mutta ei ihan hirveän hintaista, eikä liian fiiniä paikkaa, keskustassa saisi olla. Itse olen käynyt mm. Leibissä, jossa ihana ruoka, mutta pohdin, että sekin vähän enemmän aikuisille, kun tällaisen ison lapsikatraan kanssa matkustavalle äidille 🙂

  • Moikka,

   3-vuotias ja koululainen tuovat väkisinkin mieleen meidän ravintolalistamme paikat, joissa on leikkihuone. Nämä paikat ovat F-Hoone ja Umami. Ensin mainittu on tietenkin lähempänä Tallinnan keskustaa, mutta Umamiin pääsee kätevästi niin taksilla kuin myös julkisilla. 🙂

 4. Hei,
  kiva lukea kuvauksiasi eri ravintoloista. Tuleeko sinulle mieleen mitään hyvää ravintolaa Tallinnan Stockan läheltä?

 5. Hei, jos varaisimme mieheni kanssa pöydän Enzo Cafe & Restaurant’ilta, millaista pukeutumista suosittelisit? Tykästyimme itse ravintolan kuvaukseen, luettuamme sen sivuiltanne – mutta onko liikaa mikäli laitan herran puvun sisään & laittaudun itsekkin hieman enemmän? 🙂

  Olemme siis menossa tuossa lokakuussa, viettämään merkkipäivää Tallinnaan.. 🙂 Mietimme vain kuljetammeko juhlavammat varusteet mukana vai voisiko Enzo’on eksyä mustilla farkuilla, kauluspaidassa & pikkutakissa? Omalla kohdallani mekon ajattelin pukea, mutta miehen puvustusta mietimme enemmänkin tällä hetkellä – oma pukeutuminenhan tulee tätä kautta selväksi.

  • Moikka,

   kiitoksia viestistäsi. Mielestämme Enzoon voi aivan hyvin mennä mustissa farkuissa, kauluspaidassa ja pikkutakissa. 🙂

 6. Kiitos hyvistä neuvoista ja mielenkiintoisesta blogista! 🙂 Ilman blogianne, menisimme varmaan johonkin surkeaan ravintolaan lomamatkallamme. Olemme siis menossa Tallinnaan nyt sunnuntaina ja viivymme siellä pari päivää. Onko Kalamajan alue kaukana esim. Viru hotellista? Siellä näkyi olevan monta hyvää ruokapaikkaa. Harmillista, että vain harva ravintola ilmoittaa esim. onko ruoka gluteenitonta. Olen nyt yrittänytkin kartoittaa mahdollisimman monta ravintolaa, josta saisi varmasti gluteenitonta ruokaa. 🙂

  • Moikka,

   kiva kuulla että sivustamme on ollut apua. Viru Hotellilta on Kalamajaan noin 2 kilometrin matka, mutta matkan voi toki taittaa myös taksilla tai raitiovaunulla. Ratikat 1 ja 3 Koplin suuntaan vievät aivan Telliskivi kadun nurkalle. Jos gluteenitonta ruokaa on haussa, niin ainakin Kivi, Paber, Kääridistä tätä löytyy. 🙂

 7. Heips! Virossa näköjään pitää käydä 1-2 kertaa vuodessa ja tällä kertaa reissumme suuntautuu Tarttoon! Olemme liikkeellä omalla autolla ja veikkaanpa, että lounasta tarvitsee mennen tullen syödä Tallinnassa/lähiaueilla. Olisiko sulla heittää paria ravintolavinkkiä, jotka olisi helposti saavutettavissa autoillen, parkkimahdollisuus vaivattomasti etc?

  • Moikka,

   Ülemiste Keskuksessa on nykyään melko monipuolinen ravintolavalikoima ja sinne on helppo tulla autolla. Jos olette menossa Tarttoon niin ajelette siitä ohi joka tapauksessa. 🙂

 8. Hei!
  Olen varannut pöydän ravintola Tchaikovskyyn huomis illaksi. Nyt mietityttää pukeutuminen…Riittääkö miehellä paita ja pikkutakki tummien farkkujen kanssa..vai pitäisikö olla suorat housut..

 9. Heippa taas!
  Testasimme suosituksestasi Chakran ja se oli todella hyvä! Kiitos vinkistä!
  Ja Kuldse Notsu Kõrts ei taaskaan pettänyt ruuallaan.

  • Terve Tiina,

   Mukava kuulla, että visiittinne Chakraan oli onnistunut, sillä mielestämme se on edelleen kenties Tallinnan paras intialainen ravintola. Kuldse Notsu Kõrtsissä on joskus tullut käytyä ja ihan positiiviset muistot ovat jääneet. 🙂

 10. Kiitos blogistasi, olen seurannut tätä jo useamman vuoden.

  Tallinna on minusta ja miehestäni erittäin ihana kaupunki.
  Haaveilemme muutosta sinne joku kaunis päivä.
  Seuraava Tallinnan reissu onkin edessä perjantaina.

  Meillä useampi kokemus alla olevista ruokapaikoista ja ei voida kuin lämpimästi suositella:
  Liivi Steak House, Hell hunt, Kuldse Notsu Kõrts, Schnitzel Haus ja pikaisena lounas paikkana ennen laivaan menoa Kikka Kõrts.
  Kahviloista Sinilind on kokeilemisen arvoinen.

  Spice Restoran oli kaikkea muuta kuin hyvä. Mauttomat annokset.

  • Terve Tiina,

   Kiitoksia positiivisesta palautteesta, sillä se aina kummasti lämmittää sydäntä ja motivoi jatkamaan hommia entistäkin paremmin. 🙂

   Osassa noista suosittelemistasi ravintoloista onkin tullut käytyä ja kahvila Sinilind on myös tuttu paikka. Spice Restoranissa ei ole tullut käytyä ja antamasi palautteen perustella jätetään varmaan väliin myös tulevaisuudessa. Intialaisista ravintoloista Chakra on ollut meidän luottopaikka jo useamman vuoden ajan.

   Mukavaa Tallinnan reissua ja hyvää joulua!

 11. Osaisitko suositella kohtuu hintaista ravintolaa mihin mennä viettämään mieheni kanssa vuosi päivää? Viime kerralla kävimme leibissä ja tykättiin siitä kovasti 🙂

  • Moikka,

   Riippuu ihan siitä, että miten juhlavasti haluatte viettää juhlapäiväänne. Jos tykkäsitte Leibistä, niin myös pieni ja tunnelmallinen ravintola Salt saattaisi olla teidän mieleenne, mutta paikkana se ei välttämättä ole kaupungin juhlallisin. Kerran olimme ystäväpariskunnan kanssa viettämässä heidän hääpäiväänsä ravintola Tchaikovskyssä, joka eleganttisuutensa puolesta kelpaa erinomaisesti tämmöisen merkkipäivän juhlistamiseen. Joten riippuu täysin siitä mitä olette hakemassa. 🙂

 12. Hei, oletko tehnyt listausta Tallinnan viiniravintoloista? Pöytävaraus on tehty tulevalle viikonlopulle illallista ajatellen, mutta vielä olisi hakusessa laadukasta viiniä tarjoilevat paikat kivassa miljöössä 😉 t. Jaana

 13. Moikka,

  Kiitoksia viestistäsi. Kävimme juuri testaamassa Ravintola MEKKin ja siellä oli hyviä kalaruokia ja myöskin listalla olleet liharuoat vaikuttivat hyviltä. Lisäksi saimme mahdollisuuden jutella ravintolan pääkokin kanssa ja hän kertoi, että he yrittävät aina hankkia mahdollisimman laadukkaita raaka-aineita, joten voisimme kuvitella että myös liharuoat ovat herkullisia. Ravintola MEKK sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa muutaman minuutin kävelymatkan päässä raatihuoneentorista. Tässä vielä linkki ravintolaa käsittelevään tekstiimme: http://tallinnaa.com/ravintola-mekk/

 14. Olemme tulossa mieheni kanssa Tallinnaan syyskuun alussa. Nyt hakusessa olisi kiva ravintola. Mieheni tykkää kunnon pihveistä ja minä taas kanasta ja kalasta. Olen lukenut blogiasi jonkin verran, ja ymmärtänyt, että et itse niin välitä pihveistä. Olisiko sinulla kuitenkin antaa vinkkiä mukavasta ravintolasta, jossa hinta-laatu myös kohtaavat. Majoitumme keskustaan, mutta pieni kävelymatkakaan ei haittaa. Kiitos sinulle etukäteen.

 15. Lämmin kiitos Sinulle blogin pitäjä. Ansiostasi saimme eilen 6.8. poimia rusinat Tallinna-pullasta. Lounastimme Bistro Bonapartessa kuluneen elämämme parasta tonnikalapastaa ja illallinen Resto Leib ja Aedissa oli silkkaa mannaa. Palvelua kuvaa se, että vaikka paikka pursusi, totesi tytär 13v.: “Meitä palvellaan, kuin olisimme ainoat asiakkaat.”

 16. Postauksesi innoittamana menimme tiedustelemaan vapaiden pöytien tai jonotusmahdollisuuden tilannetta Resto Leib ja Aedista. Ravintola näytti todella ihanalta ja puitteet olivat kohdallaan, mutta palvelu oli niin neukkuaikaisen tylyä. että en suosittele kyseistä paikkaa koskaan kenellekään. Kysymykseemme vapaista pöydistä ja jonotustilanteesta saimme vastaukseksi ainoastaan tylyn “No, we don’t have any tables.” Ei mitään muuta! Uskomatonta, miten vieläkään tietyt paikat Virossa eivät tajua asiakaspalvelusta yhtään mitään.

  • Moikka,

   Harmillista kuulla, että jouduitte pettymään Leibin kanssa. Tänään näyttää tulevan risuja ja ruusuja tämän ravintolan suhteen, sillä sain juuri toiselta Leibissä vierailleelta henkilöltä aivan päinvastaista palautetta paikasta. Hän oli tykännyt kovasti ja vielä erikseen mainitsi ystävällisestä palvelusta.

  • Leibiin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Kesällä on melko onnekasta päästä ex tempore syömään. Ja talvisinkin pöytävaraus kannattaa tehdä, niin suosittu tuo ravintola on. Mekin yritettiin ilman varausta viime kesänä ja nyt tein sähköpostitse pöytävarauksen hyvissä ajoin, sillä halusin ehdottomasti Leibiin syömään tällä reissulla, kun tiistaina jo Tallinnaan matkustettiin ja ravintola on joulun suljettu. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tätä ravintolaa ei kannata jättää väliin. Kansainvälistä oli asiakaskunta myös nyt 23.12. Menu on melko niukka, mutta ruoka on hyvää. Ravintola ja sen anti kannattaa mennä kokemaan uteliaana, mutta ilman mahottomia ennakko-odotuksia. Niin siitä saa parhaiten hyvän kokemuksen. Alku- ja pääruoan jälkeen emme valitettavasti jaksaneet enää jälkiruokaa nauttia. Mutta ehkä seuraavalla kerralla Ü Vielä lopuksi täytyy mainita, että ravintolan leipä on taivaallista. Sillä herkuttelisin viikonloppuaamiaisella vaikka 52 kertaa vuodessa.

 17. Moi! Käytiin tänään Texasissa, en voi kyllä suositella mitenkään… Kumpikaan ei oltu lainkaan tyytyväisiä ruokaan, hintataso oli korkea (ainakin laatuun nähden!) ja musiikki oli niin kovalla, ettei oikein voinut jutellakaan. Tilasin lopuksi kaakaon, koska ajattelin, että se nyt on aina hyvää. Eipä ollut ei, vaan laihaa litkua, joka jäi juomatta. En suosittele! 😛

 18. Kiinostava postaus ja vaikuttava kommenttiketju. 🙂 Olisi kiva lukea uusi 2014 ravintolakatsaus.

  • Käyn Tallinnassa kuukausittain ja lähes aina syön ravintolassa. Vanhassa kaupungissa pettyy liian usein ruuan hinta-laatu -suhteeseen. Omia suosikkejani ovat Moon ja Kolm Sibulat, molemmat sijaitsevat kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Erinomaisia ovat myös Sesoon, F-hoone ja Boheem, jotka suomalaiset ovat kyllä jo löytäneetkin. Kaikissa hintataso on vähintäänkin kohtuullinen ja ruuat erinomaisia, myös lapsille.

 19. Olen kuullut kehuja paikasta Goodwin. Maaliksuun puolessavälissä suuntaan matkan Tallinaan viikoksi.. ja kyseinen paikka kiinnostais. Onko kokemuksia

  • Moikka,
   Emme ole tuossa Tallinnan Goodwinin pihviravintolassa käyneet, sillä emme ole kauheasti pihvien perään, joten tuon ravintolan suhteen emme osaa sanoa juuta emmekä jaata. 🙂

  • Keskiviikkona taas Tallinnaan,viime kerralla kävimme uudessa kohvik Sesoonissa,nytkin jo pöytä varattu.Erinomaista ruokaa ja litra talon viiniä 10 euroa.Sijaitsee sekin kalamajassa Niine kadulla.Muutenkin tarkoitus liikkua enemmän sillä alueella.Siinä on Kukeke,F-hoone,Kamahouse ja tietenkin ne Derwuska baarin kiluleivät.Telliskivi kadun päässä olisi Kolm Sibulat missä ei ole käyty,mutta on saanut ainakin hyviä arvosteluja.

  • Minä olen kerran käynyt Goodwinissa. Kivasti sisustettu (erikoisena yksityiskohtana amerikkalainen sheriffin auto pihassa, jolla hakivat seurueita syömään) ja siisti paikka ja ruokakin oli oikein hyvää. Hinnat lähellä Suomen hintoja. Sopivankokoiset annokset, ei mitään piiperrystä. Matkamuistoksi ostettiin pihviveitset. Uudet, ei niitä, joilla syötiin 😀

 20. Samoista ravintoloista vuosi tolkulla juttua. Varmasti hiukka kauempana turistirysistä löytyisi hyviä paikkoja. Niistä tänne tietoa, kiitos!

 21. Kävin kaverin kanssa Tallinnassa. Lisajuuressa saimme mätää kuhaa.Toivat eteemme annoksen jossa oli kaksi niljakasta perunaa ja vähän porkkanaraaste tta kaksi palaa kuivaksi keitettyä kuhss peitettynä kermakastikkeella. Toinen kummankin annoksen kalafileistä oli mätä. Valitimme. He toivat ruokalistan ja sanoivat että Valitkaa joku toinen annos. Mzzaksoimme viinin ja poistuimme. En todellakaan suosittele.

 22. Vietin 60-v päiväni 15 hengen kutsuvierasseurassa Texasissa. Ilmoitin aiemmin suunnitelmani ja he toteuttivat sen täysin.
  Jopa muualta tilattu kakku saapui ajallaan, Texasisaliset kiikuttivat sen keittiöön, lisäsivät kynttilöitä (6) ja hirmu raketin keskelle, laskuttamatta siitä lisää. Se tuli sihisten ja tunnelma oli juhlava. Meille oli nimetty tarjoilija, joka osasi asiansa.
  Aina Tallinnassa käydessämme poiketaan paikalla.

 23. Chakra Tallinnan intialainen ravintola. Varasimme etukäteen päivällisaikaan pöydän neljälle. Saavuttuamme meidät ohjattiin perimmäisen salin siihen ainoaan pöytään jota ei ollut katettu. Muissa pöydissä ei ollut silloin asiakkaita, parissa oli varauslappu. Pöydässämme oli hieman hankalat sohvat ja tidustelimme voisimmeko istua toiseen pöytään jossa oli tuolit, ei varauslappua ja sopivasti katettu neljälle. Tarjoilija kertoi englanniksi, että he pitävät sitä vapaana jos sattuisi tulemaan joku kuuden hengen seurue. Eli istuimme sitten sohvilla. Keitto oli kohtuullisen maukasta, pääruoaksi valinnat jakautuivat lampaan ja ravintolan mukaan voimakkaasti maustetun kanan kesken. Kovin voimakasta se ei kuitenkaan ollut, suorastaan mietoa. Hinta oli kohtuullinen, mutta emme olleet tyytyväisiä laatuun. Suomessa on helppo saada maukkaampaa intialaista ruokaa likimain samaan hintaan. Ilta oli hiljainen. Sitä kuuden hengen seuruetta ei tullut, ei edes neljän. Yleisarvosanaksi antaisin: menettelee. Mutta jos haluatte todella maukasta, tai tulista, intialaista ruokaa, niin en suosittele Tallinan Chakraa .

 24. Moi! Olemme tulossa ystäväpariskunnan kanssa Tallinnaan viettämään uuttavuotta. Hotellit olivat jo tässä vaiheessa melko täynnä ja nyt pohdimme mikä olisi sopiva aika tehdä pöytävarausta aattoillaksi. Olemmeko liian ajoissa jos teemme sen jo nyt marraskuussa? Kuulisin mielelläni myös vinkkejä hyvistä, juhlavammista, mutta silti edullisesti ravintoloista. Lusikasta suositeltiin ainakin jossain. Onko sinulla siitä kokemuksia?

  • Uutena vuotena sitä usein on hässäkkää joka paikassa, joten jos haluatte varmistaa pöydän hyvästä ravintolasta, niin tuskinpa olette liikkeellä liian aikaisin. Parempi hoitaa asiat ajoissa. 🙂

   Itse en ole Tallinnan Ravintola Lusikaksessa käynyt, mutta näyttäisi esimerkiksi TripAdvisorin mukaan olevan erittäin laadukas ravintola. Itse tykkään kovasti tuosta listalla olevasta Ravintola Tchaikovskystä. Paikka on ollut useampana vuotena peräkkäin Tallinnan paras ravintola, mutta silti ruokien hinnat eivät ole mitenkään mahdottoman korkeat. 🙂

 25. Lounastimme pari päivää sitten African Kitchenissä ja meille paikka oli valitettavasti pettymys. Odotimme ruokaa kaksi tuntia enkä tiedä miten kauan olisimme vielä odottaneet ellemme olisi alkaneet lopulta kyselemään. Seuralaiseni tilaama alkuruoka jäi myös kokonaan tulematta. Vaikka emme mitään pikaruokailua odottaneetkaan, mielestämme kaksi tuntia on kyllä sentään liikaa. Ruoka oli syötävää, mutta ei ansaitse -etenkään odotusaikaan nähden- mitään erityistä suitsutusta. Tuskin menemme uudestaan.

  • Ikävä homma, että teidän kokemuksenne African Kitchenissä ei vastannut odotuksia… ja jos ruokaa tosiaan sai odottaa kaksi tuntia, niin ymmärrän kyllä täysin. En sitten tiedä mistä huono ja hidas palvelu johtuivat, mutta omat kokemukseni paikasta ovat olleet järjestään positiivisia. Olen hakenut sieltä useaan kertaan ruokaa mukaankin ja harvemmin olen joutunut odottelemaan yli 15 minuuttia.

 26. Kiitos loistavasta blogista Tallinnan ruokaravintoloista! Itsellä kokemusta mm. African Kitchenistä, Chakrasta ja Steak Housesta. Kaksi ensimmäistä loistavia ruoan ja palvelun puolesta. Viimeisessä ruoka tuotiin pöytään ja palvelu oli siinä. Pari kesää sitten löysimme hieman keskustan ulkopuolelta Seiklusjutte Maalt ja Merelt ravintolan. Erittäin hyvä ruoka ja palvelu paikallisista lapsiperheistä huolimatta! Hintatasokaan ei päätä huimaa. Mielelläni lukisin kommenttejanne paikasta!

 27. Argentiinassa olen käynyt pari kertaa muutama vuosi sitten.Pihvit paistetaan avokeittiössä ja ovat todella hyviä,tosin vähän hinnakkaita.

 28. Hei,

  Olisiko sinulla kommentteja Tallinnasta joulunaikaan? Missä kannattaa käydä, mitä nähdä, ovatko ravintolat ja kaupat auki jne. Kiitos hyvistä vinkeistä ja kivasta blogista!

 29. Kiitos loistavasta blogista! Mielestäni yksi Tallinnan parhaista ravintoloista on Ribe. Olen käynyt pari kertaa syömässä. Tosin viime kerrasta jo yli vuosi. Loistavaa ruokaa ja palvelua. Hinnat kohtuulliset. Mahtava kokemus. Joulukuussa olisi taas tarkoitus mennä. Onko muilla kokemuksia?

 30. Hei vaan kaikille Viron ystäville ja kävijöille
  Olemme menossa syyskuun lopulla Tallinnaan ja tarkoitus olisi syödä hyvin viiskymppisten merkeissä ,mutta ei mitenkään liian fiinisti. Onko kokemuksia Argentiina ravintolasta. Mitä muuta suosittelisitte. Kynttilöitäkin saa pöydillä olla ja mielellään ei aivan kovaa hässäkkää ympärillä koko aikaa.

  • Tallinnan Argentiina ravintolassa ei ole tullut käytyä, mutta tuommoiseen tilaisuuteen voin lämpimästi suositella esimerkiksi Restoran Tchaikovskyä, sillä siellä olen ollut viettämässä muun muassa vanhempieni vuosipäivää. 🙂

 31. Jos kaipaa hyvää, täyttävää ja edullista ruokaa kannattaa suunnaksi ottaa ravintola Ses-Bes osoitteessa Gonsiori 9. Azeriruokaa loistavalla hinta-laatusuhteella. Löytyy paikalle nettisivutkin vaikkakaan ei suomeksi.

 32. Hei kaikille,

  Täällä on mukavasti keskustelua Tallinna ravintoloista. Tässä muutama mielipide sekaan. Yritän kirjoittaa lyhyesti 🙂

  Kävimme vihdoin nyt lomalla testamassa Tchaikoskyn. Kannatti. Ernomainen ruoka, loístava palvelu ja erittäin miellyttävä ilmapiiri pihalla. Viinien hintakertoimet korkeampia kuin naapurissa olevien laaturavintoloiden vastaavat. Suosittelen, jos haluaa edes joskus kokeilla millainen on loistoravintola.

  Chakrassa saa laatu-Intialaista, jos valitsee listalta. Ainakin oman kokemuksen perusteella lounas on vaatimattomampi. Sisäpiha on kiva, kuin myös tiiliholvit sisässä.

  Platsissa olen ollut vain kerran. Ruoka ihan hyvää, mutta palvelu oli huonoa.

  Sen sijaan Platsin vieressä meren suuntaan on Alter Ego, joka ei ole pettänyt kertaakaan. Espanjalaista ruokaa jos vain mahdollista paikallisista raaka-aineista. Viinien hinnat hyvin kohtuullisia.

  Hyviä “pikaruokapaikkoja” on sekä Vapiano ja Mack Bar-b-que. Vapianot löytyvät Hobujaamakadulta ja Solaris-keskuksesta. Oikein hyviä pastoja, pizzoja, salaatteja ja myös. mm vitello tonnaatto löytyy listalta.
  Mackkejä on Tallinnassa myös kaksi Tartu maantiellä Valkeassa talossa sekä Rocca al Mare kauppakeskuksessa. Hyvät ja tuliset wingsit, isot annokset ja telkkareista näkyy kaikki mahdollinen urheilu. SM-liigakin.

  Jos Kadriorgin suunnassa (Tina 21) liikkuu, niin kävimme nyt myös Riis(i)-nimisessä Vietnamilais-Thaimaalaisessa ravintolassa. Ruoka oli oikein hyvää ja tarjoilijatar oikein niiasi aina tilatessamme jotain lisää.

  Kaljaksesta ei ole ruokailukokemusta, mutta hieno ja valtava sisäpiha heilläkin on toisessa kerroksessa. Viime kesänä satuimme sinne muotinäytöksen aikaan. Samalla oli Livikon tuote-esittelyä ja yleisölle jaettiin drinkkejä (paljon) ilmaiseksi. Ei Suomessa koskaan.

  Mukavaa matkaa Tallinnaan syömään hyvin!

 33. Heippa!
  Kiva blogi 🙂
  Ootko ikinä käynyt ravintola Kaljaksessa? Se on ilmeisesti Vanhassa kaupungissa. En löydä siitä mitään arvosteluja 🙁

 34. Oletko koskaan käynyt Chigacossa? Se sijaitsee Kuluaarin vastapäätä. Itse suosittelisin sitä, 70 luvun tyylinen paikka, tarjoilijoilla teemaan kuuluvat asut, taustalla soi Jazz ja Blues iltaisin pianonsoittaja paikalla. Kanaa ja pastaa olen siellä ehtnyt kokeilla, annokset isoja ja muistaakseni kumpikin alle kympin.

 35. Yritin lukea tarkkaavaisesti koko ketjun, joten pahoittelen, jos vastaus löytyi jo jostain ja meni vain ohi, mutta millaisia kokemuksia sinulla (tai muilla lukijoilla) on Boccasta?

 36. Vana Villemi puuttuu ehdottomasti listalta. Paras pihviruoka paikka mihin olen Tallinnassa törmännyt, hinta/laatu suhde ylivoimainan verrattuna vanhankaupungin ravintoloihin. Pari sataa metriä kävely Olympia hotellilta, tarkka osoite löytyy googlella 🙂

 37. Kävimme viime viikonloppuna Tallinnassa ja täältä löytyneiden suositusten perusteella valikoitui kohteeksi African kitchen. Ruoka oli ok, tosin en tiedä mitä afrikkalaista niissä oli. Mausteita olisi kaivannut vähän enemmän. Tarjoilu oli ystävällistä, mutta mutta. Tarjoilija kaatoi vahingossa päälleni lasillisen valkoviiniä (lasi oli pöydällä ja tarjoilija huitaisi sen syliini). No, onneksi se oli valkoviiniä ja jalassa mustat housut. Oli kovasti pahoillaan. Ihmettelimme kuitenkin, ettei laskusta mitään hyvitetty, mutta koska paikalliset tavat eivät ole tuttuja, niin emme sitten lähteneet hyvityksen perään kyselemäänkään. Juomarahat jäivät kyllä antamatta….

 38. Hei! Kiitos arvioista! Ajatellin lisätä listaan ravintola Oliverin. Se sijaitsee myös vanhassa kaupungissa. Käyntimme siellä viime viikolla oli aivan mahtava! Perheessämme on kolme alle 8 v. lasta. Ravintola oli erittäin lapsiystävällinen. Se on kuulemma ainoa ravintola vanhassa kaupungissa, missä on lasten leinninurkkaus. Lapset viihtyivät hyvin ja ruoka maisui heille myös. He saivat myös katsoa piirettyjä. Jos muissa ravintoloissa on lasten ruokalikstassa esim nakit ja ranskalaiset, niin siellä sellaista pakasteruokaa ei tarjoiltu, vaan ruoka oli terveellistä ja maistuvaa.
  Pitäisi vielä mainita, että siellä oli 8-sivuinen lastenlista, mikä koostui erilaisista tehtävistä. Muissa paikoissa on vaan A4 värityspaperi.
  Meille vanhemmille maistui ruoka todella hyvin ja palvelu oli ystävällinen ja nopea.
  Eli jos lapsien kanssa on Tallinnaan menoa niin suosittelen ravintola Oliver´ia!!!

 39. HEI!
  Kannatta lukea Baltic guiden artikkeli telliskiven ja Kalamajan ravintoloista.F-hoone,Kohvik-moon on jo tuttuja.Kukekessa olemme lounastaneet,vapun jälkeen kyllä Kamahouseen.Boheem on ehkä enemmän kahvila,tosin viihtyisä semmoinen.Joka tapauksessa kukkaro kevenee vain murto-osalla kun ruokailee tuolla.Ratikalla pääsee helposti perille,eikä se taksikaan montaa euroa maksa.Mielestäni nykyisin Koplissakin on ihan turvallista jos ei itse örvellä.

 40. Müülivahen Reval Cafessa olemme pistäytyneet monta kertaa kahvilan puolella ja nyt kävimme siellä ensi kerran ruokailemassa. Ihana paikka kumpaankin. Mies varsinkin kehui jälkeenpäin ruokaa ja palvelua. Chakra tuli tällä reissulla testattua myös. Itse ihastuin vallan tähän paikaan – ja ruoka oli mainiota. Yleensäkin tallinnalaiset ravintolat ovat viihtyisiä, ihanan vanhan ajan tunnelmaa huokuvia sisustukseltaan. Kynttiläillallisen saa nauttia useassa paikassa.Kaipaan sellaista kovasti täällä Suomessa. F-hoone testataan jollain seuraavista reissuista. Kommentteja tuosta kohteesta odotan mielenkiinnolla. Tulipahan Tallinnassa koettua sekin että viskilasillisen hinta tippui kahdella eurolla yhdessä vuorokaudessa samassa paikassa nautittuna Ü
  Ja vielä lopuksi kiitos tästä saitista Sinulle – nyt käytettiin ekaa kertaa julkisen liikenteen palvelua ja hyvin osattiin Rocca Al Mareen.

  • Ei se varsinaisesti listalta puutu, sillä Ravintola MIXissä en ole koskaan käynyt syömässä, joten en sitä myöskään osaa/voi suositella. Pitää ehkä käydä kokeilemassa ja katsellaan sitten 🙂

 41. Vanhassakaupungissa ravintoloita on sen verran runsaasti, että väkisinkin listan ravintolat tuppavat painottumaan sille alueelle. Suomalaisia taas on Tallinnassa yleensä niin paljon, että melkein jokaiseen ravintolaan riittää ainakin muutama kappale maamiehiä. 🙂

  Onhan tuossa listalla esimerkiksi ravintola Platz, joka sijaitsee Rotermannissa. Millaista ravintolaa oikeastaan haet? Lillekulasta en kyllä osaa suositella mitään, sillä siellä ei ole koskaan tullut syötyä.

 42. Lähes kaikki mainitsemasi ravintolat sijaitsevat vanhassakaupungissa, ovat hintavia ja suomalaisturistien suosiossa… Löytysikö jotain muita vinkkejä esim. keskikaupungin ja Lillekullan alueelta?

 43. Terve,

  Sushi Catista olen kuullut ainoastaan hyviä asioita, mutta on pakko myöntää että koskaan en ole siellä käynyt. Monta kertaa on pitänyt käydä, mutta jotenkin on aina tullut suosittua Silk Sushia ja Sushi Housea. Noh, joka tapauksessa paikan pitäisi olla käymisen arvoinen ja kuulemani mukaan ainakin opiskelijat tykkäävät siellä käydä.

  Suosituksia Platzista voin antaa kasvis- sekä kalaruoista, mutta itse en syö lihaa, joten siitä puolesta minulla ei ole mitään hajua. Tosin olen käynyt siellä enimmäkseen lounasaikaan, mutta menusta olen syönyt savustettua lohta, päivän pastaa (ollut yleensä lohipastaa) ja simpukoita. Itselleni nuo on ainakin uponneet hyvin. 🙂

  • Kävin viikonloppuna molemmissa.

   Sushi cat oli erittäin hyvä. Raaka-aineet oli tuoreita ja palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Ravintola on ilmeisesti enemmänkin mukaan ottavien asiakkaiden suosiossa, joten saimme syödä rauhassa.

   Platzissa meillä oli pöytä varaus tehtynä etukäteen mikä osoittautui järkeväksi. Paikka oli täynnä 20.00 aikaan. Heti alkuun asiakaspalvelu oli niin hyvällä tasolla että moni suomalainen tarjoilija saisi kenkää kyseisestä paikasta. Otimme kumpikin alku- ja pääruoan jotka oli aivan käsittämättömän hyviä ja kooltaan juuri sopivia. Paikkaa on pakko suositella kaikille tutuille jotka ovat Tallinnaan menossa.

 44. Minun suosikkini on tällä hetkellä ehdottomasti F-hoone Kalamajassa,on nimittäin hinta-laatu suhde kohdallaan.Kompressorissa on käytävä joka kerta letuilla kun tallinnassa ollaan.Hell Hunt,Texas ja African Kitchen on rakkaita tuttuja jo vuosien takaa.Chakra on löydetty vasta viime vuonna ja on loistava ruokapaikka.Kohvik moon myös hyvä.Ja jos haluaa neukkumeininkiä on Koplin ratikan päätepysäkilla baari jossa olen syönyt parhaat kiluleivät ja tuopin hintakin on vielä 1,5 euroa.kääk,nälkä tulee jo tätä kirjoittaessa.

  • F-Hooneesta olen kuullut paljon hyvää, mutta siellä ei ole koskaan tullut käytyä. On siis mukava kuulla, että sinäkin olet siitä tykännyt. Kompressorin letut ovat jo kohtuullisen legendaariset ja Hell Hunt, Texas ja African Kitchen eivät petä koskaan. 🙂

   Chakra on ehdottomasti Tallinnan parhaita ellei paras intialainen ravintola. Koplin päätepysäkillä sijaiseva baari tosiaan on aikamoisen mielenkiintoinen tuttavuus. Olen siellä itse käynyt muutaman kerran ja onhan se aikamoinen elämys. Ratikkakuskit siellä taitavat pääasiassa käydä syömässä.

   Kiitoksia kommentistasi! 🙂

 45. Osaatko sanoa löytyykö Tallinnasta ravintolaa josta saisi tulista ruokaa? Ja ihan aidosti tulista, jotain tämän listan Platillos Muy Picantes-annoksia vastaavia: http://www.ravintola.fi/gringos_locos_helsinki/listat/491.
  Olen yrittänyt tässä puoli vuotta etsiä kun ei viitsisi a)viedä omaa chilikastiketta ravintolaan ja b)seilata Suomeen jos haluaa vain syödä tulista ruokaa muuallakin kuin kotona.

  • Terve,

   Itse tykkään kohtuullisen tulisista ruoista, mutta sinä taidat etsiä vieläkin tulisempaa ruokaa. 🙂

   Ensimmäisenä tulee mielen Pikk-kadun Texas tai sitten Kadriorgissa sijaitseva Cantina Caramba. Oletko kokeillut jo noita? Myös African Kitchenistä saa jotain tulisia ruokia, mutta nekin on varmaan liian pliisuja tuollaisen “chili-ammattilaisen” mieleen. 🙂
   Toivottavasti noista on jotain apua.

  • African Kitchenissä on tullut syötyä kolmisen kertaa mutta ainakaan vielä ei valitsemani annos ole maistunut tuliselta. Cantina Carambassa olemme siipan kanssa käyneet syömässä vain alkupalat pieneen nälkään joten sen paikan ruokalista on lähes koskematon, samoin kuin Texasin. Siellä voisikin käydä itsenäisyyspäivän kunniaksi syömässä kun pisti silmään tuo “Hotter sauce available upon request” 😀

  • Tuosta Texasista muuten tulikin mieleen, että John Sullivan oli tuolla muutama viikko sitten opettamassa kokkeja tekemään kunnon tulista teksasilaista ruokaa. Tuttu kaveri muun muassa jokavuotisesta Super Bowlin Chili-partysta (yleensä tuo on järjestetty Nimeta-baarissa). Syyskuussa John oli vieraana Kanal2:lla pyörivässä kokkiohjelma Lusikaksessa (jakso löytyy täältä:http://kanal2.ee/vaatasaateid/Kokasaade-Lusikas?videoid=6096). Eli tuolta varmaankin löytyy jotain myös todella tuliseen makuun. 🙂

  • Kiitokset Texasin suosittelemisesta, on nykyään yksi suosikkiravintoloistani 🙂 Chicken wingsit Eeron kastikkeella (tulisuus arviolta reilu 100 000 scovillea) eivät pärjää tulisuudessa Gringos Logosille mutta maussa voittaa 10-0. Palvelukin on ollut joka kerta hyvää joten suosittelen lämpimästi kyseistä ravintolaa.

 46. Voin suositella usean vuoden aikana monta kertaa käyneenä Lai-kadun Le Chateau ranskalaista ravintolaa. Mainio tunnelma kynttilän valossa. Aina löytynyt tilaa ilman pöytävarausta. Jommankumman laivayhtiön klubikortilla -10%…

 47. Juuri testattu kolme listan ruokapaikoista. Jokaisessa paikassa syötiin pitkän kaavan mukaan alkuruuista jälkkäreihin.
  African Kitchenissä ruuat olivat hyviä, palvelussa oli vähän toivomisen varaa, mm. vastaanotto ja pöytiin ohjaaminen oli välinpitämätöntä, samoin esim. ruokailuvälineet sohaistiin lautasella pöydän kulmalle ruokailijoiden ulottumattomiin. Alkuruokana oli Wara eli afrikkalaisia snacksejä dippikastikkeen kera.Hyvää, mutta pienempikin annos riittäisi alkupaloiksi.Pääruuaksi söimme antilooppia (listan kalliimmasta päästä 21 €) Annos oli suuri, liha mureata,kastike hyvää.
  Peppersackissa oli lauantai-iltana vilkasta. Pöytä oli varattu etukäteen ja ajoitettu sopivasti miekkailuesityksen aikaan.Pöytä oli yläkerrassa sivukäytävällä, jonne mitään miekkailuesitystä ei näkynyt eikä sen alkamisesta myöskään millään tavalla kerrottu. Turha mainostaa esitystä, josta asiakkaat eivät saa tietoa eivätkä sitä näe. Alkuruuaksi tilattu mustaleipä valkosipulidippikastikkeen kera oli niin suuri annos, että yhdestä riittää hyvin kahdelle. Tarjoilija kyllä mainitsi asiasta, mutta emme oikein päässeet perille hänen tarkoituksestaan. Toisen ruokailijan pääruoka-annos oli todella erinomainen(naudan filepihvi),toisen annoksessa (sorsanrintaa)yli puolet lihasta oli sitkeää. Se hyvitettiin ilmaisella jälkiruokakahvilla. Vastaanotto oli heti huomioiva ja ystävällinen. Tarjoilu oli nopeaa, asiantuntevaa ja erittäin ystävällistä. Miljöö on viihtyisä, mutta paikka on kovin turistinen.
  Kolmas kokeiltu paikka oli Chakra, jossa sunnuntai-iltana oli melko hiljaista. Palvelu oli ystävällistä, vaikkakin jotenkin aran ja epävarman tuntuista. Tarjoilija unohti laskusta alkujuomat, mutta korjasimme hänen virheensä, josta hän ei huomannut kiittää. Ruoka oli maittavaa ja hyvää, sitä voi suositella kenelle tahansa. Alkuruuaksi toinen meistä otti Chakran tomaattikeiton ja se oli aivan ihanaa eikä ollenkaan tulista, vaikka listalla lukee spicy. Toisella oli Madras-keitto,jonka kookospähkinän maku ei oikein miellyttänyt. Pääruuaksi söin lammasta (13.50 €),hyvää. Toinen pääruoka-annos oli paahdettua kanaa(13.50 €) erilaisten kastikkeiden kera. Toinen meistä valitsi jälkkäriksi intialaisen jäätelön ja sanoi, ettei tarvitse toista kertaa sitä syödä. Oma jäätelöannokseni sen sijaan oli herkullinen, mutta valtavan iso.

 48. Itsellä yli 20 käyntiä Argentinassa, usein vieraita mukana ja aina ollut loistava ruoka. Suosittelen kaikille! http://www.argentiina.ee/

  Satamasta tullessa oleva keltainen huoltoasema kannattaa kiertää nälkäisenä kaukaa, muutama viikko sitten sieltä ruokamyrkytys (ensimmäinen Virossa, takana n.100 reissua).

  Baapel

 49. Tervehdys,

  Kiitoksia kommentistasi. Limoncello tosiaan yrittää olla hieman gourmet-ravintola, mutta viime aikoina tuosta paikasta on tullut sen verran paljon negatiivista kommentia, että täytyy miettiä sitä että onko se enää oikeutettu paikkaansa listalla. Tässä vuosien aikana tuo lista on muutenkin elänyt, eli ravintoloita on tullut ja mennyt… ehkä nyt on sitten Limoncellon vuoro mennä.

  Listan tarkoituksena on kuitenkin tarjota hyviä ravintolavaihtoehtoja suomalaisille Tallinnan matkaajille.

 50. Hei
  Kävimme alkuviikosta Tallinnassa ja menimme Limoncelloon syömään. Palvelu ihan ok, mutta annokset aivan olemattomia. Pitsat ja pastat ehkä ovat “normikokoisia”, mutta liha- ja kanaruuat todella pieniä. Yksi meistä otti grillatun naudanfileen pippurikastikkeessa(18e), joka oli n. puolen kämmenen kokoinen ja lisukkeena ainoastaan vähän vihersalaattia, ei mitään muuta. Ehkä ravintola on tyyliltään pienten, hienojen annosten linjalla, mutta jos on oikeasti nälkä niin noita liharuokia en ainakaan tilaisi.

 51. Hei!

  Perheen kanssa vietetty Tallinnan viikonloppu takana.
  “Ravintolatestiin” pääsivät seuraavat paikat: Texas, SushiHouse (Solaris) ja Limoncello. (Tässä tajunnan virtaa puhelimelta kirjoitettuna…)

  Texas:
  Heti ovella ilmoitettiin, että ruuan saanti kestää n. 40 min.
  Hyvä, että heti tiedottivat asiasta, ei haitannut meitä yhtään.
  Palvelu oli koko käynnin ajan asiallista ja ystävällistä.
  Alkuun otettiin Texas Wingsit ja Quesadillasit. Minä olin ainoa meistä,
  joka piti Wingseista. Muille taisi olla liian mausteiset.
  Quesadillasit olivat oikein hyviä, kaikki tykkäsivät.
  Pääruokien vuoro. Nyt tuli jo pettymyksiä.
  Vaimon Texas Burgerin liha tooodella sitkeää. Sämpylä vaikutti pari päivää vanhalta. Itse otin Tequila marinated Fajitasin. Maku oli ihan kohdillaan,
  mutta sama vika vaivasi, kuin burgeriakin. Hampaat kipeinä sai purra sitkeää lihaa. Paikan atmosfääri oli paikalle oikein sopiva. Kokonaisuudelle 2/5 tähteä ☺

  SushiHouse:
  Seuraavana päivän lounaspaikaksi valittiin SushiHouse.
  Otettiin listalta vähän kaikkea. Seven Samuraisin Makit olivat parasta antia.
  Oikein hyviä. Kaikki muu mitä tilattiin oli aika keskivertoa. Lohinigirit eivät oikein säväyttäneet meitä. Itse otin Lohi & tonnikala –sashimin. Se oli ikävä kyllä
  todella surkea annos. Tonnikala maistui ja oli kuin purukumia. En myöskään
  oikein ymmärrä sitä miksi sashimissa kalat oli leikattu kuutioiksi eikä siivuiksi.
  Palvelu oli asiallista ja ystävällistä. Kokonaisuudelle 2/5 tähteä.

  Limoncello:
  Illaksi varattiin oikein pöytä Limoncellosta.
  Vastaanotto oli ystävällinen. Takit otettiin heti eteisessä vastaan.
  Paikan atmosfääri antoi paljon odottaa paikalta.
  Palvelu oli ripeää ja mutkatonta. Pöytään tuotiin aluksi valmissämpylöitä
  ilman mitään levitettä. Eivät saman päivän leipiä olleet.
  Alkupalojen vuohenjuusto ja liekitetyt katkaravut maistuivat ihan hyviltä.
  Katkarapuannoksen rukolasalaatti tosin oli polttaa suun ☺
  Pääruuaksi pojat ottivat pizzat. Hyvät peruspizzat.
  Vaimo söi Fusillipastaa pohjoismaiden tapaan. Ulkonäkö karmea, maku hyvä.
  Jotain väriä sentään voisi annoksiin laittaa.
  Itse otin Rapu-risoton. Maistettuani sitä olen varma, että ravintolan johdossa/keittiössä ei ole yhtään Italialaista ihmistä. Olen viimeksi syönyt
  Risotto-nimellä kulkevaa ruokaa, joka ei yhtään muistuta risottoa, 70-80 –luvulla koulun ruokalassa. Tämä annos oli oikeasti alikypsäksi keitettyä riisiä katkarapujen kera. Risoton kermaisuudesta ei häivähdystäkään. Missään ei maistunut valkoviini tai parmesaani. Risotossa kuuluu olla purutuntumaa, mutta
  ei ihan tällä tavalla. Annos maistui, mutta risotoksi sitä ei saa kutsua.
  Kokonaisuudelle 1.5/5 tähteä.

  Yhteenveto:
  Tallinnan McDonalds kuuluu vielä tämänkin jälkeen omaan ravintoloiden TOP 3:een Tallinnassa. Tallinnasta on vaikea löytää hyvää ravintolaa.
  Mielestäni palveluntaso ei Tallinnassa ole enää ongelma.
  Fine Dining –paikat tosin meikäläiseltä on vielä käymättä. Lähempänä Joulua olisi tarkoitus vaimon kanssa testata ns. paremmat ravintolat.
  Hieman kyllä pelottaa etukäteen niiden hinta/laatusuhde.
  Loppuun täytyy vielä sanoa, että Valkosipuliravintola Balthasarissa olen ainakin yhden hyvän pihvin Tallinnassa syönyt ☺.

  • Tervehdys,

   Kiitoksia kommentistasi. Ikävää ettei ruoka maistunut, mutta itse en ole missään noista ravintoloista joutunut pettymään.

   Texasin ruokaan olen ollut aina tyytyväinen ja olen käynyt siellä monien ystävienikin kanssa. Palaute on ollut aina positiivista.

   Sushi on ehdottomasti yksi lempiruoistani ja Sushi Housessa on tullut vuosien varrella käytyä vähintään 30 kertaa, eikä ruoan tasossa ole koskaan ollut valittamista. Palvelu sen sijaan on ajoittain ollut surkeaa, mutta hyvät ja edulliset sushi-setit ovat hyvin kompensoineet tuon. Olen itse asiassa maistanut kaikkia maintsemiasi settejä ja ainakin minun suussani ne ovat maistuneet keskivertoa paremmalta. 🙂

   Limoncellossakin olen itse käynyt sekä suositellut ystäville. Ainakin kaikki tuntemani ihmiset ovat olleet tyytyväisiä. Paikan ongelma itse asiassa on tulisieluinen italialaisomistaja, joka välillä huseeraa joka paikassa ja käämit tuppaa palamaan aika nopeasti. Sen sijaan ruoka on ollut aina hyvä… viimeksi kun tuolla kävin, niin kokkina oli italialainen kaveri, eli omistaja ja kokki ovat molemmat italialaisia.

   Noh, makuasioista ei pidä kiistellä. 🙂 Sen verran kyllä joutuu sanomaan, että jopa huonoimpana päivänä nuo ravintolat ovat huomattavasti Tallinnan McDonalsia parempia ja omasta kokemuksestani ruoka on Tallinnassa parempaa kuin vaikkapa Helsingin ravintoloissa. Käykää ensi kerralla kokeilemassa vaikkapa Clazz, Restoran Tchaikovsky ja Platz. Kaikki ovat hyviä ravintoloita! 🙂

 52. Hei kokeneemmat Viron-kävijät,

  jos ei etsi tunnelmaa vaan ihan vatsantäytettä jonakin kiireisenä päivänä Tallinnan keskustasta oletteko kokeilleet Buffaa NordeCenterissä Clarion-hotellin vieressä? On pitänyt jo parilla käynnillä kokeilla mutta aina on kehittynyt jokin muu ajatus. Sijainti on hyvä jalkaisin liikkuvallekin, ihan D-sataman tuntumassa.

  Kiva että on näitä blogeja joista saa imettyä käyttäjien kokemuksia, kiitos vaivannäöstä ylläpitäjälle!

  • Terve Anu,

   Kerran olen tuossa kyseisessä Buffassa käynyt, enkä sen perusteella voi sitä suositella. Ruoka oli todella kehnoa ja mielestäni hinta-laatusuhde oli pahasti pielessä. Kannattaa siis kokeilla jotain muuta paikkaa. 🙂

 53. Grillhaus Daubessa olemme pari kertaa käyneet ja molemmilla kerroilla sekä ruoka että palvelu ovat olleet erinomaisia. Lista on lihapainotteinen mutta muutakin löytyy. Suosittelen!

  Pikkujouluaikaan suuntaamme sinne 20 hengen porukalla, toivottavasti paikka on ennallaan.

 54. La bottega on myös hyvä, Afriikan kitcheniin en enään astu sisään, aivan sairaan huono palvelu.
  Valitettavasti sillä ruoka on kuitenkin syötävää nim ex kanta-asiakas

  • Harmillista kuulla, että et ole ollut tyytyväinen African Kitchenin palveluun. Itse taas voin sanoa, että se on ehkä yksi Tallinnan ainoista ravintoloista, josta en ole koskaan saanut huonoa palvelua. Tarjoilijat ovat aina olleet ystävällisiä ja muutenkin homma on pelannut. 🙂

 55. Pakko kehua blogiasi! Viimeisen viikon aikana tästä on ollut minulle jo kahdesti hyötyä, lueskelin tätä viime viikolla ennen omaa reissuani, neuvojesi avulla mm. kauempanakin sijaitseviin ostoskeskuksiin oli helppoa ja vaivatonta löytää!

  Tänään eksyin taas sivustollesi, etsien tällä kertaa neuvoja vanhempieni reissua varten, he kun kyselivät josko viitsisin katsoa heille hyvän ravintolan täksi illaksi. Näistä neuvoista siis varmasti hyötyä heillekin ja he osaavat valita joukosta mieluisat. Siispä kiitos sinulle mahtavasta ja ennen kaikkea avuliaasta blogista! Täältä olen löytänyt kaiken tarvittavan helposti ja nopeasti ja ainakin omalta osaltani viime viikon Tallinnan reissu oli todella onnistunut. 🙂

  – Joanna

 56. anonyymi jatkaa.. Olimme tänään Alter egossa, söimme tapaksia, tilasimme kahdelle maisteltavaksi yhteensä seitsemän ja ne olivat oikein hyviä yhtä lukuunottamatta (paprika-munakoiso-sipulisetti, viisi euroa, jokanolisi saanut olla lämmintä). Patatas bravas, oliivit, hummus, bruschetta, juureslastut jne. olivat hyviä. Myös greippi-appelsiinimehu tuorepuristettuna oli oikein virkistävää ja viinivalikoimat autenttiset, omistajan nököttäessä nurkassa.

 57. viime syksynä testasin Alter Ego nimistä paikkaa. Oikein loistava. Oletko käyn siellä? Toivottavasti taso pysynyt erinomaisena.

  • Tiedän kyllä ravintolan ja olen kuullut siitä paljon hyvää, mutta en ole toistaiseksi ehtinyt käydä testaamassa. Ruoka on kuulemma erinomaista ja ilmapiiri muutenkin hyvä. Täytynee ottaa itseään niskasta kiinni ja käydä jossain vaiheessa testaamassa. 🙂

 58. Hei,
  olet taidokkaasti auttanut monia matkalaisia, siispä osaisitkohan auttaa meitäkin..
  Olemme lähdössä parin viikon kuluttua neljäksi päiväksi kahden pariskunnan voimin loman viettoon. Ikähaarukkamme on 23:sta 28:aan vuoteen.
  Millaisia ruokapaikkoja suosittelisit? Hakusessa on maistuvia ja runsaita annoksia kohtuuhintaan. Ja joku älyhyvä pihvipaikka 😛
  Lisäksi mitä meidän tulisi ehdottomasti tallinnassa kokea? Kirkot, museot ym. ei kauheasti nappaa, joten olisiko jotain muuta..
  Lisäksi meistä tytöistä olisi kiva käydä shoppailemassa vaatteita, mistähän voisi edullisesti löytää?

  Kiitos jo etukäteen 🙂

 59. Mitäs mieltä oot beerhousesta? Chakra mennään testaan tulevana lauantaina ja myös Hel Huntin naapuri. Tämä sivu on pirun hyvä, kiitos 😀

  • Tallinnan Beer House on aina kohtuullisen varma valinta… ruoka on perushyvää ja olusista löytyy valinnanvaraa. Itselläni on paikasta useita hyviä kokemuksia, mutta ei kuitenkaan lukeudu niihin lempipaikkoihin. Chakra on Tallinnan paras intialainen ravintola ja jos meinaatte Hell Huntin naapurilla Texasia, niin sekin on hyvä!

   Kiitoksia positiivisesta palautteesta! 🙂

 60. Kävimme viikonloppuna kokeilemassa Chakran, ruoka oli hyvää mutta palvelu oli tosi hidasta. Istuimme terassilla n. 1½ tuntia ennen kuin saimme mitään syödäksemme. Tarjoilija kyllä valitteli että heillä on sisällä jokin isompi seurue joka vie aikaa… Lopulta ruuan saadessamme tilasin tarjoilijalta toisen oluen ruuan kanssa, sitä ei koskaan tullut!
  Kävimme myös testaamassa Kompressorin täytetyt lätyt ja niissä oli kyllä hinta-laatusuhde kohdallaan: kahdelle hengelle lätyt ja isot tuopit olutta 12,50 €. Tosi maistuvaa!

  • Juuri tulin Tallinnasta ja sain Chakrassa mitä parhainta palvelua ja ruokaa. Harmi että teillä ei mennyt ihan yhtä hyvin. Omasta puolestani voin ravintolaa suositella.

 61. Ihan mahtava tämä sinun blogisi! auttoi valitsemaan monia juttuja ilman,että tarvitsi sen kummallisemmin muualta etsiä.SUURKIITOS!

  Ruokapaikoista ehdottomaksi ykköseksi nousi VAPIANO,kuten ilmaisit:”eroaa huomattavasti normaalista ravintola-stereotypiasta”
  Idea oli paikassa todella hyvä ja syödessäni pastan, oli kivaa itse seurata sen valmistumista. TODELLAKIN käymisen arvoinen paikka, käytiin siellä pariinkin otteeseen ja hinnatkin ovat kohtuulliset.

 62. Tuli käytyä Kesäkuun loppupuolella Tallinnassa pari päivää. Ruokapaikaksi valikoitui tämä blogin kommenttien perusteella Peppersack, vaikka se tuolla listalla ei kärjessä ollutkaan. Olipa melkoinen pettymys. Meitä oli neljän hengen seurue ja kaikki ottivat pääruokansa listan hinnaston yläpäästä (~23-25eur). Ei se ruoka kenenkään mielestä pahaa ollut, mutta se ei todellakaan ollut hintansa arvoista. Ihan perus mahantäytettä, joka ei herättänyt minkäänlaisia tunteita. Tuohon nähden paikka oli todella kallis Tallinnalaiseksi ravintolaksi. Paikasta muuten en osaa sanoa kun istuttiin terassilla. Palvelu “ihan OK”, ei mitään erikoista.
  Olisi pitänyt tosiaankin pysyä vanhan kaupungin ulkopuolella.

 63. Peppersäck oli oikein mukava paikka! Pöydän sai varattua kätevästi heidän omilta sivuilta, palvelu oli ystävällistä ja mikä tärkeintä, ruoka oli erittäin hyvää!

  Vähän kyllä harmittaa ettei ehditty käydä suosittelemassasi afrikkalaisessa ravintolassa, mutta se odottaa sitten seuraavaa Tallinnan matkaa. 🙂

  • Tallinnan vanhastakaupungista löytyy ainakin semmoiset paikat kuin Clayhills Gastropubi sekä Clazz. Itsekin tykkään aina välillä istuskella viinibaari/pubi tyyppisissä paikoissa, ja tuolloin tulee yleensä suunnattua joko Clayhillsiin (tosin sen edeltäjä Basso oli vieläkin parempi) tai Clazziin. 🙂

 64. Asiallinen blogi. Tuli käytyä kokeilemassa mm. Chakra ja todettu mainioksi ja maukkaaksi ruokapaikaksi. Africa kitchen oli tunnelmaltaan tosi rento ja ruuat hyviä, sinne menen toistekkin. Hell Huntissa käytiin pienellä terassi välipalalla ja ihan hyvältä mestalta vaikutti sekin. Nuo paikat täyttivät ne odotukset, mitä blogin perusteella odotettiin. Suurin positiivinen yllätys oli mielestäni St.Patrick niminen ravintola, jossa hinta oli todella edullinen. Kahdelle hengelle alkusalaatti, pääruoka, jälkiruoka, vesi, kahvit, kaksi isoa siideriä, kaksi isoa olutta, yksi viski ja lasku 29e. Juomat toki tuli happy hourssin takia tuplana, mutta käymistäni ravintoloista tuo oli hintalaatu suhteeltaan, selvästi paras..

 65. Kahden viikon päästä menossa reissulle Tallinnaan ja täällä aiemmin mainitusta Tableonline palvelusta löytyi Mannerheim -ravintola, josta en ole aiemmin kuullut, mutta kuuulostaa mielenkiintoiselta. Onko bloggarilla tai jollain muulla tietoa tuosta paikasta?

  • Itse olen kerran piipahtanut tuossa kyseisessä ravintolassa ja minuun se ei kamalasti iskenyt. Paikka on ihan ok, mutta kyllä Tallinnasta löytyy hinta-laatusuhteeltaan huomattavasti parempiakin ravintoloita. Voithan toki käydä kokeilemassa Mannerheim- ravintolaa ja kertoa mitä tykkäsit. 🙂

  • Kiitos vastauksesta. Pitää vielä hieman harkita, sillä ehdimme syömään vain yhtenä iltana ja ei halua tehdä huonoa valintaa. Myös italialainen houkuttaa hieman ja siihen liittyen vielä voisin kysellä, että onko kokemuksia tuosta Giannista? Hinnat näyttivät olevan melko kovat, mutta saakohan sille vastinetta..

  • Giannissa en ole vielä ehtinyt vierailemaan, mutta ainakin TripAdvisorin arvioiden mukaan sen pitäisi olla laadukas paikka. Itselläni on erittäin hyvät kokemukset ravintola Limoncellosta. Tuon mainitsemani ravintolan sijainti on ehkä hieman parempi kuin Giannin, sillä Limoncello löytyy Tallinnan vanhankaupungin sydämestä.

  • No niinpä oli kehuttukin. Taidna kokeilla tuota Giannia. Olen tykästynyt tekemään buukkaukset tuolla tablella ja siellä ei näköjään Limoncelloa vielä ollut.

 66. Kiinnostava blogi, kiitos siitä. Olisiko ehdotusta iltamenopaikaksi Tallinnassa jostain kumman syystä käymättömälle rock-henkiselle 30+ pariskunnalle? Ei siis mikään iskupaikka, koska olemme jo iskettyjä toisillemme. 🙂 Joku missä on rento meininki ja kohtuulliset hinnat.

  • Kiitoksia palautteesta! Erittäin mukava kuulla, että tykkäät. 🙂
   Sen verran täytyy kysyä tarkennusta tuohon, että meinaatko enemmänkin ravintola vai baari-tyyppistä mestaa?

 67. Olimme 26-28.6.2012 Tallinnassa isolla seurueella, johon kuului myös lapsia. Peppersack oli lasten mielestä jännittävä paikka. Ruoka oli hyvää ja miekkailuesitys kruunasi ruokailuhetkemme. Esitys alkoi klo. 20.30 ja oli todella vaikuttava ja mieleenpainuva. Kävimme myös Vapianossa ja saimme sieltä erinomaista ruokaa edullisesti. Oli hauska seurata ruoanlaittoa aivan kokkia vastapäätä. Todella käymisen arvoinen paikka. Varmasti menemme sinne joskus uudelleen, oska se oli myös lasten mieleen. Tallinnan Vanhassa kaupungissa kannataa poiketa aivan pienille sivukujille, sieltä löytyy vaikka mitä nähtävää ja koettavaa. Ihan erilaista, jota ei muualla ole:))

 68. Tietäisitkö ravintolaa missä saisi kunnon keittoja esim. nakkikeiton tapasia tai nuudelikeittoja? Tytär ei oikein suostu muuta syömään. Katselin nämä listalla olevat ravintolat ja en löytänyt. Jos löytyisi paikallista ruokaa tarjoava ravintola niin millaisia keittoja sielläpäin syödään? En haluaisi Heseen mennä syömään.

  • Terve,
   En ole mikään keittoravintoloiden asiantuntija, mutta muutaman ehdotuksen voin kyllä antaa. 🙂

   – Ravintola Kuldse Notsu Kõrts sijaitsee vanhassakaupungissa lähellä Raatihuoneentoria (Osoite: Dunkri 8). Siellä olen joskus käynyt syömässä hyvää kalakeittoa. Nykyään tuota kalakeittoa ei enää näköjään ole listalla, mutta sieltä saa ainakin kasvis- sekä lihakeittoa.

   – Solaris Keskuksessa sijaitseva latvialaisravintola Lido taas tarjoilee hyvää perusruokaa ja sieltä varmasti löytyy keittoja ja muutakin helppoa ruokaa, joka varmasti maistuu lapsille. 🙂

   – Kolmas vaihtoehto saattaisi olla listassanikin mainittu Reval Cafe, josta saa muun muassa kunnon borš-keittoa sekä kala- ja kasviskeittoa. Oma suosikkini Tallinnan Reval Cafeista on ehdottomasti osoitteessa Müürivahe 14 sijaitseva kahvila.

   Toivottavasti noista on apua. 🙂

 69. missä päin Peppersäck on ? Pääseekö ilman pöytävarausta ?
  Haluaisimme nähdä myös miekkailun.

  • Peppersäck sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa vain kivenheiton päässä Raatihuoneentorista. Sen sijainti löytyy myös alla olevasta kartasta. Näin kesäaikana suosittelen pöytävarauksen tekoa etukäteen. Varsinkin jos haluatte nähdä miekkailuesityksen, niin kannattaa pöytävaraus tehdä. 🙂

  • No problem! Yritän aina vastata mahdollisimman nopeasti näihin kysymyksiin. Miekkailuesitys alkaa muuten nykyään klo.20.00 ei 19.00 (korjaan sen tuohon tekstiin). Lisäksi perjantai- ja lauantai-iltaisin Peppersäckissä järjestetään napatanssiesitys. 🙂

 70. Täytyy vielä ehdottomasti lisätä tänne Ribe venekadulla. Erittäin hyvää fine diningia kohtuulliseen hintaan ja loistava palvelu. Suosittelen lämpimästi kaikille! Alakerta tunnelmallisempi, pyytäkää pöytä sieltä. Pöytävaraus täytyy tehdä ainakin viikonloppuisin.

 71. Olimme perjantaina 15.6 vaimoni kanssa ravintola Reval Cafessa. Ravintolassa oli 5 henkilöä kaikiaan, joten ruokatilaukset tuskin voivat mennä sekaisin.Tilasimme naudanlihaa rosmariiniperunoilla a.12 Euroa. Annokset tuotiin herkkusielillä, joita emme todellakaan koskaan syö. Sanoin tästä tarjoilijalle, joka tylysti totesi, että tämä’n olette tilanneet ja se siitä. Palvelu muutenkin tylyä. Tätä paikkaa en todellakaan voi suositella.

 72. African Kitchen on aivan mahtava paikka, sinne tulee suunnattua joka kerta kun Tallinnaan menee. Huomenna illalla sinne. 🙂

 73. Vanaema juures ravintola on pieni ja tarjoaa paikallista eestiläistä ruokaa. Kannattanee varata pöytä, koska paikka on todella pieni. Se on mielestäni ehkä parhaimmat päivänsä nähnyt. Suosittelen ehdottomasti Balthasar ravintolaa aivan raatihuoneen torilla. Ihan ykköspaikka!! Valkosipuliravintola, josta saa erinomaista ruokaa ja miljöö on ihana ja usein siellä on livemusiikkia. Toinen suosikkini on Mai- kadulla hiukan sivussa raatihuoneentorilta La Chateau, josta saa erinomaista ruokaa kohtuuhintaan. Esim musketöörin suuri ateria 25 euroa( sis. alkuruoka+pääruoka+ jälkkäri)Paikka on sisustettu 1400-luvun ranskaiseen tyyliin ja tarjoilijat ovat myös sen ajan rooliasuissa. Suosittelen ehdottomasti:))

 74. Moi,blogi on erittäin hyvä ja kiinnostava.
  Yksi kysymys olisi tuosta joukkoliikenteen käytöstä,pitääkö lippu leimata jossakin laitteessa rollikassa tai bussissa?
  Kiitos

 75. Oukkei, nyt saan ajatuksiani kasaan! Mutta edelleen tuo ‘Kiek in de Kök’ kiehtoo, ne ‘Bastionin tunnelit’, mutta näköjään tuo vaikuttaa aika vaikealta. Eikö sinne voi vaan marssia paikalle? Pitääkö varata se kierros etukäteen? Muuten tuo ehdottomasi lista näyttää aikas hyvältä ja tuossa järjestyksessä nuo paikat voisi käydä läpi. SadaMarket on niin nähty ja tosiaan Rimistä saa viinaksetkin. Ja kävellen tulee liikuttua. Vielä kun hommaisi Tallinnan kartan, ettei eksy ja löytää perille 🙂

  • Voihan sitä toki marssia paikalle/soittaa ja kysäistä, jos siellä sattuu olemaan englanninkielinen kierros johon pääsisi mukaan, mutta nettisivuillakin suosittelevat varaamaan kierroksen etukäteen.

   Muistaakseni satamasta löytyy ilmainen Tallinnan turistikartta, josta löytyy keskusta-alue/vanhakaupunki ja tärkeimmät nähtävyydet. Huom! Kartta on yritysten sponsoroima eli siinä olevat “suositukset” ovat ehkä hieman subjektiivisia. 😉

   Mukavaa Tallinnan matkaa!

  • Valitettavasti en osaa tuosta ravintolasta sanoa mitään, sillä en ole koskaan käynyt siellä syömässä. Tripadvisorissa olevien arvioiden mukaan sieltä pitäisi saada hyvää virolaista kotiruokaa. 🙂

  • Oikeastaan tarvitsisin vinkkejä, että mitä tehdä Tallinnassa. Olen siellä vain sellaiset 5 ja puoli tuntia. Vanaema Juuresissa voisi syödä ja tuo Chocolaterie Café vaikuttaa kiinnostavalta. Onko se siis tarkalleen ottaen missä kohtaa? Norde Centrumin Rimistä voisi ostaa ruokaa jne. ja Super Alkosta tietysti jotain juotavaa. SadaMarketissa voisi pyörähtää. Teltan haluaisin ostaa, mutta mistä? Ja voiko satamasta ostaa esim. päivälipun joukkoliikenteeseen? Varmaan tulee pyörittyä vanhassa kaupungissa ympäriinsä. Enkä oikeastaan tiedä mitä edes etsin 😀 Torit, pikku rihkamaa…Kiek in de Kök ja Olavisten kirkon tornin voisi tsekata. Voisiko joku suositella jotain kauppoja, kauppakeskusta…en saa ajatuksiani kasaan!

  • Tuossa on kyllä kohtuullisen paljon tehtävää ja nähtävää viiteen ja puoleen tuntiin. 🙂
   Chcolaterie Cafe sijaitsee Vene-kadulla eli ihan muutaman minuutin kävelymatkan päässä vanhankaupungin portilta.

   Norde Centrumin RIMIstä saat kyllä hankittua kaiken tarpeellisen ja myös alkoholit. Minun mielestäni on ihan turha lähteä Super Alkoon. Sopivaa telttakauppaa ei ihan heti tule mieleen, mutta tuolla aikataululla kannattaa suunnaksi ottaa Viru Keskus. Kaubamajan urheiluosastolta tai Sportlandista löytyy jos löytyy.

   Kiek in de Kök on hieman kaukana satamasta, joten suosittelisin Olevisten kirkon tornia. Päivälipun saa ostettua ainakin R-Kioskilta, mutta itse liikkuisin melkeinpä kävellen.

   Tässä olisi minun ehdotukseni päiväksi:

   1. Olevisten kirkon torni
   2. Vanaema Juures
   3. Chocolaterie de Pierre
   4. Viru Keskus
   5. Norde Centrumin Rimi

   Jos jää aikaa, niin esimerkiksi Raatihuoneentorilla kannattaa piipahtaa. 🙂

  • Hei,

   Olde Hansahan on aivan puhtaasti turistiravintola, joten myös hinnat ovat sen mukaiset. Jos haluatte kokeilla keskiaikasta ruokaa, niin Olde Hansa on hyvä paikka siihen. Jos taas haluatte vaan syödä hyvin ja saada rahoillenne kunnon vastinetta, niin kaupungista löytyy huomattavasti parempiakin ravintoloita kuin Olde Hansa.

 76. Mitä sanoisi blokinpitäjä tai joku muu, kannattako mennä Peppersackiin vai Maikrahviin syömään 15 hengen seurueella. Aika on 16.6. lauantaina noin klo 17-19 välillä. Maikrahvista ei ole täällä kommentoitu, mutta Peppersackista on hyvää palautetta.

  • Moikka,

   Jos noista kahdesta pitää valita, niin menisin Peppersäckiin. Maikrahvista en ole koskaan jaksanut kamalasti innostua, joten valintani olisi Peppersäck. 🙂

  • käytiin maikrahvissa syömässä killan juhla-ateria elokuussa ja kaikki tykkäsivät , ei kiirettä ollut ja sopivaa elävää musiikkia . suosittelen

 77. Tervehdys,

  Erittäin hyvä kysymys, mutta valitettavasti minun kokemukseni tuon asian suhteen on kohtuullisen olematon. Aamiainen kun on yleensä järjestynyt kotona, joten ei ole ollut tarvetta lähteä metsästämään hyviä aamiaispaikkoja. 🙂

  Tein kuitenkin pientä googlausta “hommikusöökistä” ja jos paikallisten mielipiteisiin on luottaminen, niin ainakin kaikissa kaupungin Reval Cafeissa sekä Kalamajassa sijaitsevassa Kohvik Boheemissa pitäisi olla hyvä aamiainen.

  Tässä vielä linkit nettisivuille:
  http://www.boheem.ee/
  http://www.revalcafe.ee/

  Jos käyt noita testaamassa, niin olisi mukava kuulla miten meni 🙂

 78. Oletko muuten kokeillut, tai onko sinulla tietoa hyvistä aamiaispaikoista vanhankaupungin alueella, kun aina ei jaksa sitä hotellin perus puuroa nautiskella 🙂

 79. Kiitos vastauksesta. Ilmeisesti tuon Elevantin taso aika paljon vaihtelee, kun niin paljon kuulee siitä sekä hyvää, että huonoa. Pitääpä ensi reissulla sitten tuo Chakra käydä kokeilemassa.

  • Chakra kannattaa käydä ehdottomasti kokeilemassa. Kiitoksia kommenteista… kuten tästä kohtuullisen pitkäksi muodostuneesta kommenttikentästä näkyy, niin ruoka ja ravintolat tuppaavat jakamaan ihmisten mielipiteet. Ja mikäs siinä, sillä tässä asiassa ei mielestäni ole vääriä mielipiteitä 🙂

 80. Tuota samaista palvelua ehdittiinkin täällä kommenttikentässä mainostamaan jo maaliskuussa. Itselläni ei tuosta palvelusta ole kokemusta, joten en osaa ottaa siihen oikein mitään kantaa. Ravintola Platz on ehdottomasti hyvä ravintola. Dominicissa ja Sfäärissä en ole vielä ehtinyt vierailemaan, ja oman kokemukseni perusteella Elevant ei mahdu listalleni.

  Kävin siellä viime keväänä syömässä ja paikka oli kaikin puolin pettymys. Olin kuullut ravintolasta paljon hyvää, mutta saamani ruoka ja palvelu eivät vastanneet odotuksiani. Esimerkiksi Chakra on huomattavasti parempi vaihtoehto niille, jotka haluavat Tallinnassa käydä hyvässä intialaisessa ravintolassa.

 81. Tallinnan matkaajille pieni vihje miten tehdä helposti pöytävarauksia Tallinnaan: http://www.tableonline.fi/ravintolat/tallinna/

  Tuolta näkee päivämäärähaulla vapaat paikat ja saa välittämän vahvistuksen.

  Tämän blogin paikoista ei tainnut olla kuin tuo Platz, joka kyllä onkin mahtava paikka. Lisäksi ainakin tuo Dominic, Sfäär ja Elevant oon sellaisia mitä voin varauksetta suositella. Ihmettelinkin kun ne ei olleet tähän blogiin löytäneet, mutta niinkuin kirjoittaja sanoi niin kaikissa paikoissa ei ehdi käymään..

 82. Moikka,
  Ja alkuun iso kiitos blogin pitäjälle, ja sitten asiaan 🙂
  Muutama viikko sitten käyty kokeilemassa African Kitchen, ja myös hyväksi todettu.
  Ruoka hyvää,palvelu ok ja hinnat kohillaan (kolmen hengen seurueelle 3 alkupalaa, 3 pääruokaa ja 5 olutta yht. €53)
  Itse en ole fine diningin ystävä, joten pysyttelen näissä “maanläheisissä” 🙂
  Viikonloppuna vaimo saa valita joko,
  1.Chakra
  2.Limoncello
  3.Texas
  saa nähdä mihin päädytään, tuomiot ens viikolla.

  • Kiitokset positiivisestä palautteesta. 🙂
   African Kitchen on hyvä ravintola, jossa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Vuosien varrella olen syönyt siellä useita kymmeniä kertoja ja koskaan en ole joutunut pettymään.

   Kaikki vaihtoehdot ovat hyviä, mutta samalla myös aika erilaisia paikkoja. Kaikista tosin saa todella hyvää ruokaa! 🙂

  • Vaimo päätyi Chakraan, jonne varaus tehty jo lauantaille.
   Viimeistään öllesummerin aikana on Texasin vuoro poikien kanssa 😉
   Päivällä ajattelin käydä kokeilemassa kompressorin paljon kehuja keränneet täytetyt lätyt, joiden koko on kuulemma valtava ja hinta kolmen euron pinnassa 🙂

  • Chakra on todella hyvä intialainen ravintola… eli ruoan pitäisi olla takuuvarmasti hyvää. 🙂 Tuohon tilanteeseen se varmaan sopiikin hieman paremmin kuin esimerkiksi Texas. Se on sitten taas mitä sopivin paikka kun olette liikkeellä kaveriporukassa. 😀

   Kompressorissa en itse ole koskaan käynyt, mutta olen kyllä kuullut paljon hyvää sen paikan lätyistä. Täytyy varmaan mennä tässä joku päivä kokeilemaan… jos ne ovat oikeasti niin herkullisia kuin mitä puhutaan, niin siitähän saa hyvän aiheen seuraavalle blogitekstille 🙂

  • Harvoin tallinnasta tullaan näinkin levänneenä, mutta hyvä näin 🙂

   Chakra,

   +Palvelu
   +Miljöö
   +Hintataso
   +Ruoka

   Paikka oli sellainen johon menen myös uudestaan.
   Otimme numeron 97. INDIAN ROYOYAL DINNER FOR TWO, josta ajattelimme saavamme laajan kuvan koko menusta.
   Valinta osui varsin hyvin, sillä annos olisi sopinut myös kolmelle, jos ei olisi halunnut tintata aivan näin täyteen 🙂
   Ainut miinus oli annoksen lihan sitkeys, jättikatkaravut, lammas ja kana olivat erittäin toimivia.
   Dinnerin helmi oli listalla numerolla 77 löytyvä DAL MAKHAN.
   Olen itse kovinkin lihan ystävä, mutta tämä kasvis-soossi toimi kyllä kuin selkäydinpuudutus synnytyksessä.
   Paikka jonne menen uudestaan.

   Kompressorin täytetyt lätyt olivat hyvää perusruokaa, kummallakin oli varsin kova nälkä, kun tilasimme yhden suolaisen ja yhden makean tapauksen, eikä tarvinnut nälissään lähteä.
   Miljöö ei ole ole kaksinen, mutta täälläkin hintataso luokassa halpa.

   Pubien hintataso juomissa on Suomeen verrattuna ainakin -50%.

   Enpä muista milloin olisin lähtenyt tallinnasta ja miettinyt, että olipa paska reissu, enkä myös ihmettele miksi ihmiset muuttavat sinne eläkkeellä 🙂

   Seuraavaa reissua odotellessa 😉

 83. Mukava kuulla, että listani vaikuttaa kiinnostavalta. Olen siihen keräillyt omia suosikkipaikkojani, joista minulla on hyviä kokemuksia. Olisi todella mukava kuulla, että mitä te tykkäsitte. Mihin olette huomenna menossa syömään?:)

 84. Tämä blogi oli SUURI löytö nettisurffaajalle, joka etsii ja etsii hyviä ruokapaikkoja Tallinnasta. Laitoin erilaisia hakusanoja Googleen ja aina tuli samat ravintolat esiin. Tämä sivusto toi esiin aivan muuta, ISO KIITOS!

  Vietän pari päivää Tallinnassa vaimoni kanssa ja jo huomenna on yksi blogin suosittelema paikka testissä. Kerron myöhemmin kuinka meni!

 85. Huomenna Tallinnaan. Limoncello kiinnostaa, toivottavasti ei petä. Oli mukava nähdä suosittelemasi ravintolalistalla Glazz ja Peppersäck, molemmissa käynyt, eikä pettynyt koskaan. Erinomainen ruoka, eikä paikan viihtyisyydessäkään valittamista.

  • Omat kokemukseni Limoncellosta ovat erittäin hyvät, ja todella uskon ja toivon että myöskin te tykkäsitte. Olisi mukava kuulla, että mitä olitte paikasta mieltä. 🙂

   Clazz ja Peppersäck ovat kummatkin hyviä ravintoloita… muistaakseni niillä on myös sama omistaja.

  • Kiitos! Tämmöistä on kaivattu ja olen etsinyt. Kiitos myös blogin pitäjälle! Jatkossa syön Tallinnassa paremmin.

 86. yep. samaa mieltä tosta italiaisesta. yhdellä käynnillä tuli kaksi käyntiä ensimmäinen ja viimeinen. olde hansa on miljöönsä ja tunnelmansa kanssa vertaansa vailla,mutta ruokalista melko vaatimaton ainakin lapsille ei ole syötävää löytynyt. sisätilat ehkä vähän liian pimeä ja se hintatasohan on no turistihinnathan ne on lähes koko vanhassakaupungissa.

 87. Peppersäck on hyvä vaihtoehto ja lapset varmasti tykkäisivät miekkailuesityksestä. Myös Vapianosta saa hyvää perusruokaa. Käykää kokeilemassa noita ja kertokaa mitä piditte. 🙂

 88. Itse en osaa kyseisestä ravintolasta sanoa sillä en ole siellä käynyt, mutta noin yleisesti ottaen en suosittele muutenkaan syömään raatihuoneen torin ravintoloissa sillä niissä on valitettavan usein kehno ruoka ja kalliit hinnat. Kyseessä on varmaankin Fellini niminen ravintola ja kun katsoin TripAdvisorista niin ravintolan ranking-sijoitus oli 145/185 eli ette varmastikaan ole ainoat tyytymättömät asiakkaat.

  Ensi kerralla kun suuntaatte Tallinnaan niin käykää kokeilemassa joitakin ylläolevista ravintoloista. 🙂

  • Todellakin puhutte Fellinistä. Aivan hirveä paikka ja palvelu. Poliisitkin uhkasivat soittaa, kun menimme kassalle maksamaan juomamme pienet oluet. Veloittivat isoista. Ruokaa emme koskaan saaneet reilun tunnin odottelun jälkeenkään. Kannattaa googlata Fellini ja lukea arvosteluja.

 89. Raatihuoneella sijaitsevaa italialaista ravintolaa en voi suositella kenellekkään. Osoite on kinga1. Alkuruoka piti olla lämmintä leipää tomaatilla ja valkosipulilla, saimme kylmiä korppuja tomaatilla. Alkupalojen hinnat olivat noi 5-10e. Otimme pitsaa pääruuaksi, a’ 11e. Loppulasku 56e, joka sisälsi ruuan lisäksi oluen, lasin viiniä ja kaksi pulloa vettä. Kusetuksen maku jäi hommasta. Lasku sisälsi 5e palvelumaksua. Onko tämä normaalia?

  • olen tehnyt valituksen Turimi keskukseen kyseisestä ravintolasta. vuosi sitten meidät houkuteltiin sisään ja luvattin(vanha mies) spagetti bolognes -lapselle vaan eipä tarjoilija tienyt sellaisen olevankaan. lopuksi söimme jotain nälissämme (-24c ulkona) tilasin laskun. Ei käy kuin käteinen! Missään ei ollut siitä mainintaa ja muissakin pöydissä näin vihaisia ihmisiä. Joten ihan huijari ravintola törkeä agressiivinen palvelu!

 90. Mahtava blogi sulla! Kiitos tästä, luen jokaisen päivityksen ja aina saa laatua 🙂 Tämä postaus pelasti reissuni ja yritysasiakkaani saivat laadukasta ruokaa vierailullamme Tallinnaan. Kiitos, T. Pasi.

 91. Hell Huntissa söin snacksina todella herkullista savustettua siankieltä, ja seuralaisen sandwitch oli niin iso että vei nälän pitkäksi aikaa.
  Peppersackissa nautin runsaan annoksen meriahventa, jossa ahvenpalan koko oli large. Annos siis oli tosiaankin meriahventa lämpimän salaatin ja perunoiden kera, eikä niin, että lautanen olisi täytetty perunoilla ja salaatilla, jollaista suomessa saa. Ähkyannos hunajaoluen kanssa nautittuna maksoi 540 kruunua (alle 20€).

 92. Et kehunut turhaan Peppersackia. Oli muuten loistavat ateriat. Ruoka oli todella maukasta ja annokset isoja.

 93. Varmaankin ihan hyviä ravintoja jos niin sanot. 🙂 En vaan millään ole kerennyt käydä kaikissa paikoissa joten en noihin osaa ottaa kantaa, mutta kiitoksia tiedosta

 94. Entäpä Nevsky-ravintola St. Petersbourg-hotellissa ja samalla kadulla oleva Isoäidin Juures — vai mikä sen nimi nyt olikaan?

 95. Tiedän kyllä ravintolan, mutta en ole siellä koskaan käynyt syömässä. Täytyy käydä kokeilemassa niin sitten sitä uskaltaa ehkä suositella! 🙂 Kiitoksia vinkistä! 😀

 96. Mukava kuulla että käynti Peppersäckissä oli mieluisa kokemus! 🙂

  Sitten teille Bassossa käyneille esitän pahoitteluni… ruoan taso on tosiaan pudonnut reippaasti Basossa. Itse olen myös saanut muutaman kerran paljon heikompitasoista ruokaa kuin aikaisemmin. Pudotinkin paikalta pois yhden tähden ja muokkasin hieman tekstiäni.
  Kiitoksia erittäin arvokkaasta palautteesta! 🙂

 97. Kävimme suosittelemassasi Basso ravintolassa syömässä perjantaina 31.7.
  Eipä saatu erinomaista pastaa, eikä pihviä.
  Kaksi neljästä annoksesta niin huonoja, että piti lähettää takaisin keittiöön.
  Ei todellakaan hyvää ruokaa.

 98. Juuri tultiin matkalta Tallinnasta. Blogin pitäjä oli suositellut Peppersäckin ruokapaikkaa. Teimme varauksen netissä ennen matkaa ja saimme vahvistuksen pöytävarauksesta. Paikka oli täynnä ruokailijoita. Tunnelma ja ruoka olivat hyviä. Plussana oli miekkailuesitys, josta lapsetkin pitivät.

 99. Kiva kuulla. 🙂 Ja antakaa sitten ihmeessä palautetta, että mikä oli teidän mielipiteenne ravintoloista. 🙂 Laulujuhlien yhteyteen voisi sopia hieman hienompi ravintolailta joten ehdottaisin Tchaikovskya (tästä numerosta voi tehdä varauksen +372 6000 610)

 100. Kiitos ravintolatiedoista. Olemme heinäkuussa tulossa Tallinnan laulujuhlille ja viivymme kolme päivää. Kirjoittamasi arviot aion ehdottomasti kopioida mukaan.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän