Palace Hotel oli valmistuessaan vuonna 1937 Tallinnan ensimmäinen hotelliksi suunniteltu rakennus, ja yli 85 vuotta kestäneen taipaleensa aikana siitä on muodostunut yksi Tallinnan tunnetuimmista hotelleista. 2010-luvun puolivälissä hotelli remontoitiin lattiasta kattoon, ja edllisestä kasvojenkohotuksesta oli ehtinytkin kulua jo 25 vuotta, joten paikka rupesi olemaan remontin tarpeessa. Vanhan hotellin sisustuksesta jäi jäljelle ainoastaan alkuperäisen portaikon kaide, mutta uusi sisustus kunnioittaa hienosti paikan arvokasta ja pitkää historiaa. Lopputuloksena syntyi upea neljän tähden hotelli, joka on TripAdvisorin käyttäjien äänestyksessä valittu useaan kertaan Viron parhaaksi hotelliksi.

Olemme yöpyneet Palace Hotellissa useampaan otteeseen ja yleensä hotellihuoneeksi on valikoitunut standard-tason huone, joka on ehdottomasti tämän tasoluokan parhaimmistoa koko Tallinnassa. Viimeisimmällä visiitillä päätimme kuitenkin hieman repäistä ja varasimme viikonlopuksi yhden Palacen juniorsviiteistä. Tilaa tässä huoneessa sitten olikin enemmän kuin olimme edes osanneet kuvitella, sillä oman eteisen lisäksi hotellihuoneesta löytyy oleskelutila/olohuone, kylpyhuone erillisellä suihkulla ja kylpyammeella varustettuna sekä makuuhuone. Vaikka hotellihuone ei enää olekaan ihan uuden karhea, niin on sen sisutus kestänyt hyvin aikaa ja paikassa on edelleen semmoista pienenl luksuksen tuntua. Myös hotellin sijainti on erinomainen, sillä ovelta kävelee vanhaankaupunkiin muutamassa minuutissa ja myös Tallinnan ydinkeskustan shoppailupaikat ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Palace Hotel on ehdottomasti kokonaisuutena yksi Tallinnan parhaista, ellei paras, kaupunkihotelli, sillä täällä vaan yksinkertaisesti viihtyy niin hyvin ja tänne on aina mukava palata. Pitkään liputimme vahvasti Swissotellin puolesta, mutta nykyään Palace on tämän tasoisista kaupunkihotelleista se, johon tulee useimmiten suunnattua. 🙂 Ja mikäs täällä on kaupungilla vietetyn päivän jälkeen rentoutuessa, sillä alimman kerroksen kompakti ja viihtyisä kylpyläosasto tarjoaa hyvät puitteet tähän. Mikäli hikoilla haluaa muuallakin kuin saunassa, niin samaisesta kerroksesta löytyy myös hotellin kuntosali, josta löytyy kaikki tarpeellinen kelpo treeniä varten. Lisäksi Palacen aamupala ansaitsee kehut, sillä hotellin monipuolinen aamiainen on ehdottomasti Tallinnan parhaasta päästä.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Palace Hotel on kyllä joka kerta tarjonnut erinomaisen kokemuksen alusta loppuun, ja se ei juurikaan jätä toivomisen varaan. Palvelu on hyvin ammattitaitoista, mutta samalla ystävällistä, huoneessa viihtyisi aina pidempäänkin, aamupala on kaupungin hotellien parhaimmistoa ja alakerran allasosastolta sekä kuntosalilta löytyi kaikki mitä mukavaan rentoutumiseen tarvitaan. Palace Hotel on edelleen Tallinnan hotellien eliittiä!

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Palace Hotellin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän