Vuonna 1937 valmistunut Hotel Palace oli Tallinnan ensimmäinen hotelliksi suunniteltu rakennus ja lähes 80 vuotta kestäneen taipaleensa aikana siitä on muodostunut yksi kaupungin tunnetuimmista hotelleista. Vuonna 2013 Hotellli Palacessa aloitettiin mittava remontti, joka saatiin valmiiksi kesäkuussa 2014. Edellisestä kasvojenkohotuksesta oli ehtinyt kulua jo 25 vuotta, joten paikka rupesikin olemaan remontin tarpeessa. Vanhan hotellin sisustuksesta jäi jäljelle ainoastaan alkuperäisen portaikon kaide, mutta uusi sisustus kunnioittaa hienosti paikan arvokasta ja pitkää historiaa. Lopputuloksena syntyi upea neljän tähden hotelli, jonka TripAdvisorin käyttäjät rankkasivat vuonna 2016 Viron Parhaaksi hotelliksi.

Me majoituimme yhdessä Hotel Palacen standard-tason huoneessa, joka oli ehdottomasti yksi parhaimmista sen tasoluokan huoneista mitä olemme nähneet. Hotellihuoneesta löytyi kaikki mitä tämän tasoisesta paikasta voikin odottaa: kylpytakit, tohvelit, hiusten- ja ihonhoitotuotteita, pehmeät lakanat ja mukavat sängyt. Lisäksi huoneen varustukseen kuuluu tablettitietokone, jolla voi halutessaan tsekata vaikka sivustomme tuoreimmat jutut. 😉

Hotel Palace Tallinna (1)

Kirsikkana kakun päällä on pakko mainita huoneeseen toimitettu käsintehdyt suklaat, marjat (jotka tosin eivät normaalisti kuulu standard-huoneen hintaan) sekä vesipullot. Kaupungilla vietetyn päivän jälkeen oli mukavaa heittäytyä sängylle ja nauttia näistä herkuista kanavasurffauksen lomassa. Pienen herkuttelutuokion jälkeen suuntasimme hotellin alimman kerroksen viihtyisälle kylpyläosastolle, josta löytyy uima- ja poreallas, pari erilaista saunaa sekä lepotuoleja. Veteen pulahduksen ja kunnon löylyjen jälkeen kävimme vielä pyörähtämässä hotellin kuntosalilla, joka osoittautui yllättävän monipuoliseksi kokonaisuudeksi.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä vuorossa oli Hotelli Palacen aamupala, joka ei missään nimessä jättänyt kylmäksi. Tarjolla oli monipuolinen kattaus, josta erityisesti mieleen jäivät kokin silmiemme alla paistamat kananmunat ja letut sekä kerrassaan loistava teevalikoima, josta löytyy erikoisempia irtoteitä kunnollisissa teekannuissa tarjoiltuna. Hotellin yhteydessä muuten toimii myös Ravintola Konrad, joka teki meihin hyvin positiivisen vaikutuksen. Ravintola-arvostelumme voitte lukea täältä.

Hotel Palace Tallinna (11)

Yhteenvetona voisi sanoa, että Hotelli Palace tarjosi alusta loppuun viiden tähden kokemuksen, josta ei oikeastaan jäänyt mitään huomautettavaa. Palvelu oli hyvin ammattitaitoista, mutta samalla ystävällistä, huoneessa olisi viihtynyt pidempäänkin, aamupala oli Tallinnan hotellien parhaimmistoa ja alakerran allasosastolta sekä kuntosalilta löytyi kaikki mitä mukavaan rentoutumiseen tarvitaan. Hotel Palace on ehdottomasti Tallinnan hotellien eliittiä, joten jos seuraavalla etelänmatkalla haluatte yöpyä tässä “Viron todelliseksi käyntikortiksi” itseään tituleeraavassa hotellissa, niin huonevarausta pääsette tekemään tästä:

Varaa Nyt

Loppuun vielä muutama kuva hotellin kuudennessa kerroksessa sijaitsevasta yli 150 neliöisestä presidenttisviitistä, joka kieltämättä on komea kokonaisuus ja ylhäältä aukeavat upeat näkymät Vapaudenaukion suuntaan. Keskiverto viikonloppureissulle presidenttisviitti saattaa olla ehkä turhan pramea (ja tyyris), mutta soveltuu hyvin esimerkiksi hääyön viettoon tai vaikka virallisempaan tapaamiseen.

Hotel Palace merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän