Jägalan putous eli Jägala juga on Viron levein luonnollinen vesiputous, jolla on leveyttä yli 50 metriä ja korkeuttakin löytyy semmoiset 8 metriä. Jägalan vesiputous sijaitsee noin 30 kilometriä Tallinnasta itään Jägala joen alajuoksulla. Putoukset ovat näkemisen arvoiset kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisesti talvella tuolla kannattaa poiketa, sillä tuolloin vesiputoukseen alkaa muodostumaan jättimäisiä jääpuikkoja ja kylminä talvina putouksen eteen muodostuu upeita jääveistoksia.
Jägalan Vesiputous (3)
Autolla tuonne pääsee kätevästi Tallinnasta Narvan suuntaan menevää moottoritietä, mutta julkisilla perille pääseminen onkin sitten huomattavasti monimutkaisempaa. Jägalaan ei Tallinnasta ole kovin hyviä bussiyhteyksiä, ja sen verran hankalaa tuo kulkeminen julkisilla on, että jos haluatte tuonne lähteä niin suosittelemme ennemmin ottamaan Tallinnasta taksin ja sopimaan kuskin kanssa hinta tuolle reissulle. Matka maksaa noin 20-25 euroa suuntaan, mutta tarkka hinta tietenkin riippuu hyvin paljon taksiyhtiöstä. Käyttämämme taksiyhtiöt löydätte täältä.
Jägalan vesiputous merkittynä Viron karttaan:

2 KOMMENTIT

  1. Kyselinkin jo ravintolapostauksen kommenteissa lounaspaikkoja Tallinna-Tartto- välillä, mutta nyt tulikin mieleeni myös sellainen mahdollisuus, että kelin salliessa voisi käydä vaikka piknikilläkin jossain matkan varrella.
    Tämä vaikuttaisi mielenkiintoiselta paikalta ja koska ei isoa mutkaa tee, voisi käydä putousta ihmettelemässä. Olisikohan täällä hyvä nauttia pikniklounasta (tuleeko mieleen esim epämukavuustekijöitä) tai osaisitko vinkata muita potentiaalisia paikkoja? 🙂

    • Meidän mielestä paikka tarjoaa kelin salliessa mitä parhaimmat puitteet piknikille. Jos emme ihan väärin muista, niin putouksen lähellä taisi olla joku penkki ja pöytä, mutta tästä emme ole ihan 100% varmoja.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän