Neuvostoaikaiset kulahtaneet ja loppuunajetut junat siirtyivät Tallinnassa ja myös muualla päin Viroa historiaan vuoden 2014 alussa, kun käyttöön otettiin uudet oranssit Stadler FLIRT-junat. Uudet junat ovat samanlaisia kuin Helsingin lähiliikenteessä toimivat junat, ja nämä Elronin operoimat junat tarjoavat nopean sekä edullisen tavan liikkua niin Tallinnan lähialueella kuin myös muualla Virossa. Tallinnan alueella junalla liikkuminen maksaa hieman yli euron ja eipä se muuallakana ole hinnalla pilattu. Tässä muutamia esimerkkejä lähiliikenteen hinnoista: Tallinna-Saue alle 2 euroa (matka-aika n. 25 min), Tallinna-Keila noin 2,50 euroa (matka-aika n. 35 min) ja Tallinna-Paldiski reilut 3 euroa (matka-aika n. 1h). Jos kauemmaksi mielitte, niin esim. reilun kahden tunnin matka Tallinnasta Pärnuun maksaa 8 euroa, 2 tunnin ja 40 minuutin matka Tallinnasta Narvaan 11 euroa ja kahden tunnin matka Tarttoon express-linjan kyydissä samaisen 11 euroa.Junat Tallinna 4221Uusissa junissa matkustaminen on helppoa myös ensikertalaiselle, sillä jokaisessa vaunussa on tauluja, joista näkee tulevat pysäkit saapumisaikoineen sekä arvoidun saapumisajan päätepysäkille. Lisäksi tauluihin on merkitty kyseisen junalinjan numero sekä alku- ja päätepysäkki, joten jos ette ole ihan varmoja oletteko oikeassa junassa, niin taulusta voi aina tarkistaa määränpään. Jos siitäkään ei saa ihan täyttä varmuutta, niin uloskäyntien yläpuolelta löytyvä myös hieman perinteisemmät linjakartat. Kaikista Elronin junista löytyy myös ilmainen wi-fi, joka toimii parhaimmillaan niin hyvin, että sen avulla pystyy esimerkiksi pelaamaan verkkoyhteyden vaativaa kännykkäpeliä (kokeiltu on). Usein nämä joukkoliikenteen ilmaiset nettiyhteydet tuppaavat olemaan surkean hitaita, mutta e-Estonian junissa tähän puoleen on selvästi panostettu. Lippuja niin Tallinnan paikallisjuniin kuin myös muualle päin Viroa lähteviin juniin voitte ostaa etukäteen netistä, ennen lähtöä Balti Jaaman asiakaspalvelupisteestä tai sitten suoraan junasta. Maksuvälineeksi kannattaa varmuuden vuoksi varata käteistä, sillä kaikissa junissa ei välttämättä voi maksaa kortilla.
Balti Jaam merkittynä Tallinnan karttaan:

6 KOMMENTIT

 1. Kauanko Ühiskaart on voimassa? Mulla kaksi vuotta vanha, johon jäi n.3€ rahaa sisälle, pitääkö ostaa uusi tänä kesänä?

 2. Kuinka pitkälle tuo uhiskaarti kelpaa? Voiko sillä siis matkustaa naapurikuntien alueella vai onko se pelkästään Tallinnan alueella kelpaava kortti?

  • Moikka,

   Ühiskaart kelpaa ainoastaan Tallinnan alueella. Jos matka suuntautuu kauemmaksi, niin tulee reissua varten ostaa erillinen matkalippu.

   -Tuomas

 3. Hyppäsin toissapäivänä junaa kun kuvittelin että Tallinnan joukkoliikennekortti kelpaa. No ei kelvannut. Kuljin välin Nöemme Laagri kun päätin kokeilla junaa. Konnari tuli paikalle ja ei varmaan olis edes kysyny mitään mut tyrkytin väärää matkakorttia. Alkoi tentata lippua ja lopulta ostin lipun 1,30€. En tiedä olisko lipulla saanut matkustaa pidemälle mut toi oli vain sopiva väli kun vaihdoin bussia. Oli kva kokeilla kun tuli mieleen et ens viikolla vois käydä Paldiskissa. Siisti juna.

  • Moikka Timo,

   Laagrihan ei olekaan Tallinnassa, vaan kuuluu Sauen alueeseen. Tallinnan alueella tuolla Ühiskaartilla voi kyllä matkustaa. 🙂

   -Tuomas

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän