Neuvostoaikaiset kulahtaneet ja loppuunajetut junat siirtyivät Tallinnassa ja myös muualla päin Viroa historiaan vuoden 2014 alussa, kun käyttöön otettiin uudet oranssit Stadler FLIRT-junat. Uudet junat ovat samanlaisia kuin Helsingin lähiliikenteessä toimivat junat, ja nämä Elronin operoimat junat tarjoavat nopean sekä edullisen tavan liikkua niin Tallinnan lähialueella kuin myös muualla Virossa. Tallinnan alueella junalla liikkuminen maksaa hieman yli euron ja eipä se muuallakana ole hinnalla pilattu. Tässä muutamia esimerkkejä lähiliikenteen hinnoista: Tallinna-Saue alle 2 euroa (matka-aika n. 25 min), Tallinna-Keila noin 2,50 euroa (matka-aika n. 35 min) ja Tallinna-Paldiski reilut 3 euroa (matka-aika n. 1h). Jos kauemmaksi mielitte, niin esim. reilun kahden tunnin matka Tallinnasta Pärnuun maksaa 8 euroa, 2 tunnin ja 40 minuutin matka Tallinnasta Narvaan 11 euroa ja kahden tunnin matka Tarttoon express-linjan kyydissä samaisen 11 euroa.  Elronin junissa ei voi maksaa Tallinnassa käytössä olevalla Ühiskaart-matkakortilla, vaan junamatkoja varten tulee aina ostaa erillinen matkalippu. Lisätietoa Ühiskaartista voitte lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.
Tallinnan Junat (11)
Uusissa junissa matkustaminen on helppoa myös ensikertalaiselle, sillä jokaisessa vaunussa on tauluja, joista näkee tulevat pysäkit saapumisaikoineen sekä arvoidun saapumisajan päätepysäkille. Lisäksi tauluihin on merkitty kyseisen junalinjan numero sekä alku- ja päätepysäkki, joten jos ette ole ihan varmoja oletteko oikeassa junassa, niin taulusta voi aina tarkistaa määränpään. Jos siitäkään ei saa ihan täyttä varmuutta, niin uloskäyntien yläpuolelta löytyvä myös hieman perinteisemmät linjakartat. Kaikista Elronin junista löytyy myös ilmainen wi-fi, joka toimii parhaimmillaan niin hyvin, että sen avulla pystyy esimerkiksi pelaamaan verkkoyhteyden vaativaa kännykkäpeliä (kokeiltu on). Usein nämä joukkoliikenteen ilmaiset nettiyhteydet tuppaavat olemaan surkean hitaita, mutta e-Estonian junissa tähän puoleen on selvästi panostettu. Lippuja niin Tallinnan paikallisjuniin kuin myös muualle päin Viroa lähteviin juniin voitte ostaa etukäteen netistä, ennen lähtöä Balti Jaaman asiakaspalvelupisteestä tai sitten suoraan junasta. Maksuvälineeksi kannattaa varmuuden vuoksi varata käteistä, sillä kaikissa junissa ei välttämättä voi maksaa kortilla.
Balti Jaaman sijainti Tallinnan kartalla:

6 KOMMENTIT

  1. Moi
    Saavumme torstaina 25.7.2019 about klo 13 laivalla Helsingistä Tallinnaan..ollaan kolmen hengen omatoimimatkalla ja ajattelimme jatkaa junalla Tallinnasta Tartoon… mistä löytyy juna-aikataulut sekä menoon, että paluuseen.. tulemme pois jo sunnuntaina 28.7 ja tarkoituksena ehtiä iltapäivän Helsingin laivaan…
    Jos tunnet asioita, niin millaista juna-aikataulua välille Tallinna Tarto torstaina ja paluuta sunnuntaina Tarto -Tallinna välille meille ehdotat?

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän