Junimperium Distilleryn ginibaari ja -tislaamo sijaitsee Tallinnan Telliskiven Luovan Keskuksen välittömässä läheisyydessä, rakennuksessa joka vielä melko hiljattain oli yksi monista Telliskiven ränsistyneistä vanhoista tehdasrakennuksista. Nyt julkisivu on kuitenkin saanut tyylikkään uuden pinnan, jossa komeilee isoin valkein kirjaimin ginitislaamon nimi.

Sisältä Junimperiumin tilat ovat kerrassaan upeat, sillä sisustuksessa käytetyt materiaalit ja värivalinnat ovat viimeistä piirtoa myöten tyylikkäästi toteutettuja. Tämä ei sinänsä yllätä, jos tuntee paikan perustajiin lukeutuvan Tarvo Jaansoon taustaa, sillä herra on vaatesuunnittelun rautainen ammattilainen, joka on toiminut muun muassa virolaisbrändi Mosaicin yhtenä pääsuunnittelijana. Eli taustaa esteettisesti kauniiden asioiden suunnittelemisesta ja toteuttamisesta löytyy. Tämä näkyykin oikeastaan kaikessa, mitä Junimperiumin ginibaarin tiloista löytyy sekä myös yrityksen tuotteissa. Brändäyksessä on todella onnistuttu!

Pääsimme visiitillä myös tutustumaan paikan takahuoneeseen eli itse tislaamoon, ja oli hienoa huomata, että intoa on riittänyt muuhunkin kuin pelkkään brändin rakentamiseen, sillä kaikki omistajat ja työntekijät ovat selvästi aidon innostuneita ja ylpeitä laadukkaiden ginien valmistamisesta. Ja laadukkaita ne kyllä todella ovat, sillä kesällä tekemässämme virolaisten ginien testissä voiton korjasi Junimperiumin Summer Edition Gin.

Junimperium Tallinna

Tislaamon valikoimasta löytyy tällä hetkellä yksi blended dry gin sekä kaksi kausimakua: tuo summer edition gin sekä talvinen winter edition gin. Viimeksi mainittu on meillä vielä testaamatta, mutta ehkä tulevana talvena saadaan tämäkin asia korjattua. 😉 Ginibaarista löytyy kattava valikoima erilaisia drinkkejä, joiden pohjana on luonnollisesti käytetty Junimperiumin omia ginejä. Testasimme signature gin & tonic sekä summer edition gin & tonic-drinkit, jotka olivat kyllä erittäin taidokkaasti valmistettuja. Täältä voi muuten ostaa näitä pulloja myös kotiin viemisiksi, joten jos tykästytte johonkin giniin erityisen paljon, niin ei muuta kuin kassan kautta kotiin. Pienenä nippelitietona vielä loppuun semmoinen fakta, että kaikissa Junimperiumin ginipulloissa on muuten aito katajasta tehty korkki. Joidenkin tietojen mukaan tämä on maailman ainoa ginitislaamo, jolta tämmöinen löytyy. Lisätietoa tislaamosta, sen tuotteista sekä drinkeistä voitta katsoa Junimperium Distilleryn nettisivuilta.

Ginibaarin aukioloajat:
Ke-To 17.00-00.00
Pe 17.00-01.00
La 13.00-01.00
Lue lisää: Tallinnan Yöelämä
Junimperiumin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän