Telliskiven Luova Keskus Tallinnan sydämessä on suosittu alue, joka tunnetaan trendikkäistä ravintoloistaan ja omaleimaisista putiikeistaan. Entiselle teollisuusalueelle noussut keskus tarjoaa luovan ympäristön taiteilijoille ja vierailijoille. Alueella voi nauttia niin kulttuurista, taiteesta kuin herkullisesta ruoasta, mikä tekee siitä suositun kohteen niin matkailijoiden kuin myös paikallisten keskuudessa.

Tallinnan Telliskivi-kadun varrella sijaitsevasta boheemista Telliskiven luovasta keskuksesta on viimeisen vuosikymmenen aikana muodostunut yksi kaupungin trendikkäimmistä ja samalla myös viihtyisimmistä alueista. Telliskivi Loomelinnaku viettää ensi vuonna jo 15-vuotissyntymäpäiviään, sillä ensimmäiset luovat yritykset muuttivat alueelle vuonna 2009. Meidän ensimmäinen kokemuksemme tästä paikasta on neljä vuotta myöhemmin, jolloin istuimme alueella toimineen Pudel olutbaarin terassilla oluella, ja ympärillä oli lähinnä huonossa kunnossa olevia vanhoja tehdasrakennuksia.

Viimeisen reilun 10 vuoden aikana Tallinnan Telliskiven luova keskus on kehittynyt semmoisin harppauksin, että välillä on ollut vaikeuksia pysyä tämän muutoksen perässä. Uusia ravintoloita, baareja, putiikkeja ja tapahtumia on syntynyt kuin sieniä sateella, ja välillä sitä on itsekin joutunut vaan toteamaan, että tuohonkin kulmaan on näköjään tullut tuommoinen ravintola ja tuo viime visiitillä aivan rempallaan ollut rakennus on nyt rempattu kokonaan ja se näyttää vilisevän elämää. Useita seiniä koristivat toinen toistaan värikkäämmät ja tyylikkäämmät maalaukset, ja vanhat Baltic Railwaysin tehdasrakennukset on kunnostettu uuteen loistoon.

Kivi Paber Käärid TerassiVaikka Telliskiven luova keskus tuntuukin muuttuvan vauhdilla, niin on tänne ehtinyt vuosien varrella syntymään myös jo lähes kulttimaineeseen nousseita paikkoja. Yksi näistä on kiistatta ravintola F-Hoone, joka oli yksi ensimmäisistä ravintoloista tällä alueella, ja paikan suosio on ollut jo vuosikausia sitä luokkaa, että tänne ei välillä pääse edes aamiaiselle saatika lounaalle ilman pöytävarausta. F-Hoonesta on muodostunut myös yksi meidän vakiopaikoistamme Tallinnassa. Toinen useaan otteeseen hyväksi havaittu ruokapaikka on gluteenittoman ruoan nimeen vannova ravintola Kivi, Paber, Käärid. Telliskiven luovan keskuksen alueelta ja sen lähiympäristöstä löytyy myös runsaasti muita ravintoloita, joten täältä todennäköisesti löytyy jokaiselle jotain mieleistä syötävää.

Ruokapaikkojen lisäksi alueelta löytyy myös muun muassa La Muu jäätelökioski, Junimperium ginitislaamo – ja baari, Purtse Tap Room, tapahtumakeskus Vaba Lava sekä suuri määrä erilaisia design-, sisustus-, lifestyle-putiikkeja, kuten muun muassa UpShirteistä tunnetuksi tullut Reet Aus. Neljä vuotta sitten alueelle avattiin myös Tukholmasta lähtöisin oleva valokuvataiteen keskus Fotografiska. Lisäksi museon yhteyteen avattiin ravintola, jonka taustalla häärii virolainen huippukokki Peeter Pihel.

Telliskivi Talvitapahtuma
Telliskivi Rail Jam, joulukuu 2023

Kuten alussa mainitsemmikin, niin Telliskiven luovan keskuksen alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia. Välillä tuntuu melkeinpä siltä, että täällä on koko ajan joku tapahtuma tai festivaali meneillään. Luova keskus onkin vahvasti mukana erilaisissa kulttuuritapahtumissa kuten muun muassa joka kevät järjestettävässä Tallinn Music Weekissä. Lisäksi Telliskiven luovan keskuksen alueella järjestetään joka lauantai todennäköisesti Tallinnan paras ja laajin kirpputori.

Lisätietoa Telliskiven luovasta keskuksesta voitte katsoa sen nettisivuilta. Jos haluatte yöpyä Tallinnan Telliskiven alueella, niin voimme suositella Bob W.:n tyylikkäästi sisustettuja ja viihtyisiä asuntoja. Lisää voitte lukea aihetta käsittelevästä teksistämme.

Telliskivi Loomelinnakun sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän