Kalev Spa kylpylähotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, kirjaimellisesti kivenheiton päässä Tallinnan vanhastakaupungista sekä Rotermannin korttelista ja myös ydinkeskustaan (reilu 500m matka) sekä satama-alueelle (noin 1km matka molemmille terminaaleille) pääsee näppärästi kävellen. Myös lähin raitiovaunupysäkki (Kanuti) sijaitsee lähellä ja tästä pääsee kätevästi raitiovaunuilla numero 1 ja 2 niin ydinkeskustan kuin myös Telliskiven alueen sekä Koplin suuntaan.

Kalev Spa Aula

Kalev Spa hotelli avattiin alun perin vuonna 2005 ja reilu vuosikymmen myöhemmin täällä aloitettiin remontti, joka sitten paljastuikin hieman odotettua mutkikkaammaksi kun rakennus oli arvioitua huonommassa kunnossa. Remontin myötä Kalev Spa oli suljettuna lähes kaksi vuotta, mutta hyvää kannatti odottaa. Ihan todella hyvä tästä tulikin, ja on pakko todeta Kalev Span olevan nyt huomattavasti viihtyisämpi ja toimivampi kylpylähotelli. Melkeinpä kaikki mahdollinen lattiasta kattoon on uusittua ja hieman laajennustakin on heitetty mukaan, sillä spa-hotellin ravintolalle rakennettiin täysin uudet tilat. Itsellä on tästä hotellista paljonkin kokemuksia ajalta ennen remonttia, sillä täällä on yövytty useampaankin kertaan ja tämän lisäksi kylpylä sekä kuntosalin puoli tulivat hyvinkin tutuiksi. Eli koittakaa kestää jos tämä menee välillä liikaa vanhojen muistelun puolelle.

Kalev Spa Aula 2

Heti hotellille saapuessa näkee selkeän eron vanhaan, sillä myös hotellin aula- ja vastaanottotilat ovat huomattavasti aiempaa fressimmät. Molemmin puolin aulaa on viihtyisät sohvaryhmät ja vastaanotossa ystävällinen mieshenkilö toivottaa tervetulleeksi ja jatkaa sitten sujuvalla suomen kielellä “menikö matka hyvin?”. Vuoden 2023 Tallinnassa suomen kieltä ei enää ota mitenkään itsestäänselvyytenä, vaan enemmänkin tämä vähän yllättää. Kalev Spa on aina ollut suomalaisten suosima kylpylähotelli, joten kiva huomata että palveluun panostetaan edelleen myös kielitaidon muodossa.

Hotellihuoneemme sijaitsi Kalev Span 6. kerroksessa ja on kyllä pakko sanoa, että ihan heti ei tule mieleen koska viimeksi olisi hotellihuoneen oven avatessa tullut yhtä innostunut fiilis. Superior-huone oli kerrassaan upea! Tila oli osittain kahdessa tasossa, sillä ovelta laskeuduttiin muutama porras tilavaan ja tyylikkäästi sisustettuun huoneeseen, jossa oli sängyn ja työpöydän lisäksi viehättävä lukunurkkaus nojatuoleineen sekä mukavasti säilytystilaa. Myös kylpyhuone oli tyylikkäästi toteutettu moderni kokonaisuus, ja tähän päälle kun vielä vilkaisi ikkunoista aukeavaa upeaa näkymää Tallinnan vanhankaupungin suuntaan, niin kyllähän sitä oli pakko kysyä itseltä, että eikö tänne voisi vaan jäädä pysyvästi asumaan. Huoneessa oli myös oma ilmastointilaite, joka piti huoneen lämpötilan sopivan viileänä, ja myös sänky oli erittäin mukava, joten täällä kyllä nukkui kaksi yötä juuri niin makoisasti kuin kylpylähotellissa voi toivoa. Vielä kun tarjolla oli ihan kelpo aamiainen, niin kaikki odotukset hotellin osalta kyllä täyttyivät ja jopa ylittyivät.

Myös kylpylän puoli on nykyisellään paljon aiempaa parempi, sillä kaikki pukuhuoneista ja suihkutiloista alkaen on uusittu. Joskus aikaisemmin Kalev Spassa ei ollut kovin mukava käydä suihkussa kun tiloissa oli aina hieman epämiellyttävä tuoksu ja suihkusta tuli pelkästään kylmää vettä, mutta ne ajat ovat muisto vain. Myös kahdeksanratainen 50 metrin uima-allas on saanut päivityksen kuten myös sen ympärillä olevat kolme vesiliukumäkeä, villivirta-allas, hierovat suihkut ja saunat. Jos vielä hieman haluaa upgreidata tästä, niin hotellin asiakkaille on tarjolla etuhintaan lippu Sauna Oasis (+18) alueelle. Täältä löytyy neljä erilaista rentoutumisallasta, viisi saunaa sekä yläkertaan rakennettu rentoutumisalue. Lisää kylpylästä ja Oasis Spasta voitte lukea näitä käsittelevästä tekstistämme. Semmoinen vinkki vielä, että ottakaa mukaan omat kylpytossut, sillä huoneista kyllä löytyy kylpytakit, mutta tossut täytyy olla omasta takaa. Allekirjoittanut joutui käydä ostamassa itselleen tossut kylpylän aulasta, joten älkää toimiko kuten minä, vaan olkaa kaukaa viisaita. 🙂

Kalev Spa Allas-Osasto

Viikonlopun aikana testasimme Kalev Spassa myös hotellin monipuolisen kuntosalin, joka täyttää ihan täysimittaisen salin tunnusmerkit. Treenin jälkeen suuntasimme kokeilemaan kauneuskeskuksen palveluita 70 minuutin ylellisen Bali Spa -vartaloihoidon sekä 60 minuutin SPA DELUX rentouttavan suklaahoidon muodossa, ja antoivathan nämä viikonlopun rentoutumiseen ja itsensä hemmotteluun vielä mukavan lisän. Molemmissa hoidoissa rentoutui sen verran kivasti, että unihan siinä tuli. Kauneuskeskuksen hoitoja voi suositella jos majoitutte hotellissa ja haluatte hemmotella itseänne oikein kunnolla. Myös hinnat ovat jonkin verran kotosuomea edullisemmat. 

Lisäksi kylpylähotellin ravintola Allee tuli tutuksi, sillä kävimme täällä saapumisen jälkeen perjantai-iltana illallisella. Allee on ihan kivan tunnelmallinen ravintola, johon on helppo tulla suoraan hotellihuoneesta ja erityisesti lasten kanssa tämä helppous varmasti korostuu. Illallisella näkyikin enemmänkin lapsiperheitä. Ravintolan ruoka oli hyvää ja helposti lähestyttävää, jonka lisäksi palvelukin oli ystävällistä. Eli tätä voi hyvin suositella jos ette halua lähteä niin sanotusti merta edemmäksi kalaan, vaan helppous on tärkeä prioriteetti. Samasta kerroksesta, tosin vastaanoton toiselta puolelta, löytyy myös leikkihuone, josta löytyy lapsille erilaista puuhaa. 

Summa summarum, me todella viihdyimme Kalev Spassa ja tänne tulee varmasti lähdettyä uudestaankin! Aiemmin tämä ei ollut välttämättä se meidän ykkösvaihtoehto Tallinnan keskusta-alueen kylpylöiden osalta, mutta nykyisellään tämä on kyllä ihan tosi hyvä. Loistava sijainti, viihtyisät laadukkaat huoneet, kelpo aamiainen, monipuolinen allasosasto, lisämukavuutta hakeville mahdollisuus Oasis Spa-osastoon, kunnollinen kuntosali, hyvä kauneuskeskus ja mukava ravintola. Siinä on aika monta asiaa saman katon alla. 🙂 Lisätietoa löytyy Kalev Span nettisivuilta tuolta pääsette myös tekemään varauksen.

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Kalev Span sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän