Kiek in de Kökin Museo sijaitsee Tallinnan Vapaudenaukion läheisyydessä ja se on yksi vanhankaupungin parhaista kohteista, mikäli olette kiinnostuneita Tallinnan historiasta ja keskiajasta. Museo sijaitsee 1400-luvulla rakennetussa tornissa, jonka ylimmässä kerroksessa on kahvila, joten portaiden kiipeämisen jälkeen itsensä voi palkita vaikka pullakahveilla. Tämän lisäksi ylimmän kerroksen ikkunoista saa myös hyviä kuvia vanhastakaupungista. Kiek in de Kökin eri kerroksista löytyy mm. maalauksia, asekokoelma, keskiaikaisia kidutusvälineitä, vanhankaupungin pienoismalleja sekä keskiaikaisia tykkejä. 

Tornin erikoinen nimi (vapaasti suomennettuna “kurkkaus keittiöön”) on peräisin 1600-luvulta, ja kuten niin monien legendojen kohdalla niin myös Kiek in de Kökin nimen alkuperästä liikkuu hieman erilaisia tarinoita. Toisten mukaan tornin vartijat kurkkivat sieltä tallinnalaisten keittiöihin kun taas toisen version mukaan torni oli niin korkea, että sieltä pystyi taisteluissa katselemaan suoraan Tallinnaa piirittäneiden vihollisten keittiöihin. Jokainen voi päättää mihin versioon sitä haluaa uskoa, mutta joka tapauksessa tornin nimi viittaa keittiöön. 🙂

Museo ja torni ovat jo itsessään mielenkiintoisia, mutta kellarista löytyy paikka jossa jokaisen tulisi käydä – nimittäin Bastionin tunnelit. Suosittelemmekin ostamaan yhdistelmälipun, jolla pääsee tunneliin opastetulle kierrokselle (viroksi tai englanniksi) sekä tornin museoon. Hintaa tuolle lipulle tulee 15€. Pelkkä lippu Bastionin tunneleihin maksaa aikuisilta 6€, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 3.50€ ja perhelipun (2 aikuista + max. 4 lasta) hinta on 12€ (alle kouluikäiset ilmaiseksi). Lippu pelkkään museoon maksaa aikuisilta 6€, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 4€ ja perhelipun (2 aikuista + max. 4 lasta) hinta on 12€. Kiek in de Kökissä on tarjolla myös opastettuja suomenkielisiä kierroksia ryhmille (10-25 henkilöä) hintaan 32€. Yhdistelmälippu, joka oikeuttaa käyntiin Kiek in de Kökin tornissa sekä Bastionin tunneleissa maksaa 13€.

tallinn_card_free_white1

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10.00-17.30 (kassa suljetaan kello 17.00). Lisätietoa löytyy Kiek in de Kökin nettisivuilta.

Kiek in de Kökin Museo merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän