Kiek in de Kök sijaitsee Tallinnan Vapaudenaukion läheisyydessä ja se on yksi vanhankaupungin parhaista kohteista, mikäli olette kiinnostuneita Tallinnan historiasta ja keskiajasta. Museo sijaitsee 1400-luvulla rakennetussa tornissa, jonka ylimmässä kerroksessa on kahvila, joten portaiden kiipeämisen jälkeen itsensä voi palkita vaikka pullakahveilla. Tämän lisäksi ylimmän kerroksen ikkunoista saa myös hyviä kuvia vanhastakaupungista. Kiek in de Kökin eri kerroksista löytyy mm. maalauksia, asekokoelma, keskiaikaisia kidutusvälineitä, vanhankaupungin pienoismalleja sekä keskiaikaisia tykkejä.

Tornin erikoinen nimi (vapaasti suomennettuna “kurkkaus keittiöön”) on peräisin 1600-luvulta, ja kuten niin monien legendojen kohdalla niin myös Kiek in de Kökin nimen alkuperästä liikkuu hieman erilaisia tarinoita. Toisten mukaan tornin vartijat kurkkivat sieltä tallinnalaisten keittiöihin kun taas toisen version mukaan torni oli niin korkea, että sieltä pystyi taisteluissa katselemaan suoraan Tallinnaa piirittäneiden vihollisten keittiöihin. Jokainen voi päättää mihin versioon sitä haluaa uskoa, mutta joka tapauksessa tornin nimi viittaa keittiöön. 🙂

Museo ja torni ovat jo itsessään mielenkiintoisia, mutta kellarista löytyy paikka jossa jokaisen tulisi käydä – nimittäin Bastionin tunnelit. Suosittelemmekin suuntaaman opastetulle kierrokselle tunneleihin, sillä niissä on aivan oma tunnelmansa. Nykyään tuonne tosin pääsee käymään ilman opastakin, mutta kyllä tuosta saa parhaan kokemuksen, jos mukana on joku asiaan paremmin vihkiytynyt. Ohessa lippujen hinnat:

Bastionin Tunnelit opastettu kierros
12€ (opiskelijat ja eläkeläiset 10€)
Bastionin Tunnelit ilman opastusta
8€ (opiskelijat ja eläkeläiset 5€, perhelippu 16€)
Lippu torneihin Kiek in de Kök, Neitsitorni, Tallitorni ja Porttitorni
10€ (opiskelijat ja eläkeläiset 6€, perhelippu 20€)
Koko museo – Tornit + Bastionin Tunnelit
10€ (opiskelijat ja eläkeläiset 8€, perhelippu 28€)
Kiek in de Kökissä on tarjolla myös opastettuja suomenkielisiä kierroksia ryhmille (10-25 henkilöä) hintaan 45€.

tallinn_card_free_white1

Kiek in de Kökin aukioloajat:
Touko-Syyskuu Ma-Su 09.00-18.00
Loka-Huhtikuu Ti-Ke 10.00-17.00, To 10.00-20.00, Pe-Su 10.00-17.00 

Lisätietoa löytyy Kiek in de Kökin nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Kiek in de Kökin Museon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän