Kohvik Maiasmokk kantaa Tallinnan ja samalla myös koko Viron vanhimman kahvilan titteliä, ja paikka onkin eittämättä yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä. Kahvila sijaitsee aivan Tallinnan vanhankaupungin sydämessä ja vierailijoita tuntuu riittävän vuodenajasta ja viikonpäivästä riippumatta. Vuosina 1806-1863 tiloissa toimi pieni leipomo ja vuodesta 1864 alkaen tiloissa on toiminut kahvila. Baltiansaksalaisen Georg Studen pyörittämä kahvila tuli kuuluisaksi erityisesti sen marsipaanituotteista. Nykyisen ulkoasunsa kahvilan sisutus sai vuonna 1913, joten viimeisen sadan vuoden aikana Kohvik Maiasmokk ei ole kamalasti muuttunut. Tallinnan Maiasmokkin klassisen tyylikäs sisutus onkin jo yksistään hyvä syy piipahtaa täällä, sillä toista samanlaista kahvilaa ei ihan hevillä löydä.

Neuvostoliiton aikana kahvilan omistus siirtyi valtiolle ja vuonna 1984 paikan nimi muutettiin Kohvik Maiasmokkiksi. Vuonna 2004 Kalev osti Maiasmokkin ja kolme vuotta myöhemmin kahvilaan avattiin “Martsipanituba“, jolla kunnioitetaan Georg Studen kuuluisia marsipaanituotteita joita toimitettiin aikoinaan myös Venäjän keisariperheelle.

Kahvila on avoinna maanantaista perjantaihin kello 08.00-21.00 ja lauantaista sunnuntaihin klo. 09.00-21.00. Lisätietoa voitte katsoa Maiasmokkin nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Kahvilat
Kohvik Maiasmokkin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän