Vuonna 1889 valmistuneesta Kuressaareen Kuursaalista löytyy majatalon, konserttilavan ja ulkoilmaelokuvateatterin lisäksi ravintola Ku-Kuu, joka osoittautui testissä erittäin toimivaksi ruokapaikaksi. Ravintolan henkilökunta on ystävällistä, ruoka maittavaa ja miljöö kerrassaan mahtava, sillä paikka sijaitsee aivan Kuressaaren linnan vieressä. Terassilta on suora näkymä linnalle sekä sitä ympäröiville muureille ja vallihaudalle. Ku-Kuun menusta löytyy kohtuuhintaisia ruokia, mutta suosittelemme erityisesti kokeilemaan ‘Päeva kalasaak’-listaa, jolta löytyy tuoretta paikallista kalaa.

Kuursaalin listalta löytyy 4-5 erilaista kalaa, mutta paikalle kannattaa mennä ajoissa sillä täälläkin nopeat syövät hitaat. Loppupäivästä listalla saattaa olla jäljellä enää yksi tai kaksi vaihtoehtoa. Kala-annosten hinnat pyörivät 10 euron kummallakin puolen ja tarjolla on muun muassa nokkakalaa sekä kampelaa. Aivan kuten monet muutkin paikat Saarenmaalla, niin myös Kuursaal Kuresaare on kesäpaikka ja niinpä se on avoinna toukokuun alusta syyskuun puolivälin tienoille. Lisätietoa Kuursaalista ja menusta voitte katsoa paikan nettisivuilta.

Kuursaal Kuressaare (1)

Kuressaaren Kuursaalista löytyy myös muutama majoituskäyttöön tarkoitettu huone, joiden ikkunoista voi ihailla vieressä nousevaa linnoitusta. Huoneet ovat ihan viihtyisiä ja myös ilmastointilaite kuului varustukseen, joten majoittuminen Kuursaalissa oli oikein miellyttävä kokemus. Vielä kun majoitus on hinnoiteltu melko maltillisesti ja pakettiin kuuluu lisäksi aamiainen, niin tätä vaihtoehtoa voi mielellään suositella myös muille. 🙂

Lue lisää: Vinkit Saarenmaalle
Kuursaal Kuressaaren sijainti Saarenmaan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän