Nukketeatteri ja -museo NUKU sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa ja se on Viron vanhin lapsille suunnattu teatteri. Valtion omistama teatteri perustettiin jo vuonna 1952 ja vuosien varrella NUKU on ilahduttanut esityksillään suunnatonta määrää lapsia ja perheitä. Teatterin pääkohderyhmää ovat 5-15 vuotiaat lapset. Teatterissa on kolme salia: Ferdinand sali, ovaali sali ja pieni sali. Liput näytöksiin maksavat noin 10-20€ kappaleelta. NUKU ei ole pelkästään nukketeatteri, sillä sen yhteydessä sijaitsee myös nukketeatterimuseo.
Nukkeateatterimuseon vaihtuva näyttely keskittyy tällä hetkellä esittelemään nukketeatteri NUKUn 70 toimintavuotta tässä samaisella paikalla ja mukaan on nostettu poimintoja teatterin historiasta niin henkilöiden kuin myös esitysten kautta. Näyttelyssä on otettu huomioon myös perheen pienimmät, sillä kierroksella on erilaisia lapsille suunnattuja aktiviteetteja ja leikkejä. Museon pysyväisnäyttely taas esittelee erilaisia nukketeatterissa käytettäviä nukketyyppejä. Liput museoon maksavat aikuisilta 8 euroa ja lapsilta, opiskelijoita ja eläkeläisiltä 5€.

NUKU on lapsille ja nuorille varmasti mukava lisä Tallinnan reissuun ja ohjelmistossa pyörivät esitykset kannattaa aina tarkistaa teatterin nettisivuilta. Liput voitte hankkia etukäteen kätevästi NUKUn nettisivujen kautta. NUKU myös järjestää vuosittain kansainväliset visuaalisen teatterin Tallinn Treff festivaalit. Yleensä tapahtuma järjestetään toukokuun loppupuolella ja tästäkin voitte katsoa lähempänä tapahtumaa lisätietoa nukkeateatterin nettisivuilta.

NUKUn sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän