Pegasus on voi yksi Tallinnan ravintolaskenen kivijaloista, sillä sen juuret ulottuvat aina 1960-luvulle saakka. Ihan yhtäjaksoisesti Harju-kadulla sijaitseva ravintola ei kuitenkaan ole Pegasus nimellä kulkenut, mutta ei nyt takerruta pikkuasioihin. 😉 Takavuosina Pegasus tunnettiin muusikoiden ja punkkareiden kantapaikkana, mutta nykyään tämä pelkistetyn tyylikkäästi sisustettu ravintola on niin turistien kuin myös paikallisten suosima paikka. Ruoka on ihan ok ja palvelu ystävällistä, joten keskeisen sijaintinsa vuoksi paikka vetääkin hyvin kävijöitä.

Ravintola toimii ihan ok lounaspaikkana, mutta jotenkin Pegasus on kuitenkin vaan viime vuosina pudonnut monen muun tallinnalaisravintolan kyydistä, sillä ruoka on rehellisesti sanottuna hieman tylsää ja mielikuvituksetonta. Vielä pari vuotta sitten tämä paikka ansaitsi paikkansa Tallinnan Ravintolalistallamme, mutta valitettavasti tällä kertaa jouduttiin pudottamaan se sieltä pois. Ravintolan sijainti toki on mitä parhain, sillä se sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin raatihuoneentorin välittömässä läheisyydessä Nigulisten kirkon vastapäätä, joten se on melkeinpä joka suunnasta lyhyen kävelymatkan päässä. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Tallinnasta kyllä löytyy mielenkiintoisempia ja yllätyksellisempiä paikkoja kuin Pegasus. Alkuruoat maksavat 5-13 euroa, keitot 6-8 euroa, pääruoat 9-20 euroa ja jälkiruoat 5-6 euroa. Menuun voitte halutessanne tutustua Pegasuksen nettisivuilla.

Loppuun täytyy vielä mainita, että Pegasuksen yhtenä erikoisuutena ovat laskun maksamisen yhteydessä asiakkaille jaettavat kirjat, jotka ovat aikojen saatossa kertyneet paikan yläkertaan. Viimeisimmällä visiitillä saimme etelä-afrikkalaisen J. M. Coetzeen kirjoittaman “Barbarite ootel“-kirjan, joka on julkaistu vuonna 1980. Kirjoja ei missään nimessä ole pakko ottaa mukaan, jos ei niille ole mitään käyttöä. 🙂

Ravintolan aukioloajat:
Su-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-00.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Pegasuksen sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän