Tallinnan vanhankaupungin Raatihuoneentori eli Raekoja Plats on varmasti tuttu jokaiselle joskus Tallinnassa vieraileelle. Ensimmäinen maininta Raekoja Platsista löytyy vuodelta 1313, jolloin paikkaa kutsuttiin nimellä forum. Vuosisatojen varrella paikka on tunnettu mm. seuraavilla nimillä: market (1371), Vana Turg (1442), Saksa Turg sekä Rootsi Turg. Nykyisen nimensä Raatihuoneentori sai vuonna 1923.
Raatihuoneentori Tallinna 44

Legendan mukaan Tallinnan Raekoja Platsilla sijaitsi maailman ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441 ja vielä nykyäänkin Raatihuoneen torille tuodaan joka vuosi jättimäinen joulukuusi. Torilla pidetään myös perinteinen vanhankaupungin Joulutori. Joka vuosi torilla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia konserteista ja tanssiesityksistä markkinoihin ja festivaaleihin. Kesäaikaan torilla järjestetään muun muassa Keskiaika Päivät sekä Vanhankaupungin Päivät.Raatihuoneentori 47

Torilla sijaitsee paljon ravintoloita ja kahviloita, mutta me suosimme enimmäkseen muita ravintoloita, jotka voitte käydä katsomassa Ravintolalistastamme Tallinnaan. Raekoja Platsin hinnat kun ovat niin viimeisen päälle turistihintoja, että joissain ravintoloissa tuntuu olevan melkeinpä saman hintaista kuin Suomessa Käymisen arvoinen paikka Raatihuoneentorin laidalla on Kehrwieder kahvila, josta saa (kenties) kaupungin parasta hehkuviiniä sekä herkullista käsintehtyä suklaata. Raatihuoneentori on jo itsessään nähtävyys, mutta jos kaipaatte hieman lisää kulttuurielämyksiä, niin torin reunalla sijaitsevassa Raadinapteekissa sekä Raatihuoneen tornissa kannattaa piipahtaa.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Raatihuoneentorin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän