Salt Restoran on 28 asiakasta vetävä idyllinen, mutta samalla rento ravintola, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta. Vaikkei Salt sijaitsekaan Tallinnan fiineimmällä alueella, niin paikka on ollut koko olemassaolonsa ajan todella suosittu ravintola, ja kuulunut myös meidän suosikkiravintoloihin jo lähes vuosikymmenen ajan. Itseasiassa se onkin ainoa meidän Tallinnan ravintolasuositukset listalta löytyvä ravintola, joka on ollut mukana koko listauksen olemassa olon ajan. Tähän ei ole yksikään muu ravintola pystynyt, ja se kertoo omalta osaltaan Salt Restoranin kyvystä uusiutua uudestaan ja uudestaan. Pieni ja tunnelmallinen ravintola tuntuu olevan lähes aina täynnä, joten jos haluatte illastaa täällä, niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen ajoissa.

Sitten siihen tärkeimpään asiaan eli ruokaan, joka on Saltissa ollut aina herkullista, mutta myös kekseliästä ja kokeilevaa. Tällä hetkellä menusta löytyvät annokset ovat ottaneet eniten vaikutteita varmaankin Aasian suunnalta, ja viimeisimmältä visiitilitä visiitiltä mieleen jäi erityisesti Osakan tyyliin valmistettu japanilainen okonymaki omeletti mustekalalla ja katkaravuilla. Myös marinoidut sardellit kannattaa ehdottomasti kokeilla ja tietenkin myös Saltin klassikkoannos grillattu mustekala. Jälkkäriksi vielä pääkokin mannavaahto kirsikoilla, limellä ja minttumaidolla höystettynä, niin se on siinä! Illallinen oli jälleen erittäin laadukas kokemus, joten Salt ansaitsee edelleen paikkansa Tallinnan ravintolasuositustemme aivan terävimmässä kärjessä. Ravintola Saltin menu on läpi vuosien tunnettu erinomaisten raaka-aineiden lisäksi siitä että se vaihtuu melko tiuhaa tahtia, joten tämänhetkinen ruokalista kannattaa tsekata Saltin nettisivuilta. Menussa hyödynnetään eri kasvukausien raaka-aineita ja lisäksi ravintolan omistaja Tiina Kõresoo reissaa ympäri maailmaa hakemassa uusia ideoita, joten ensi kuussa ruokalistalta saattaa siis löytyä jälleen jotain uutta ja yllättävää. 😉 Tiinalla muuten on nykyään myös toinen ravintola Stereo Street Food, joka löytyy Viru Keskuksen ruokakadulta. Olemme kovin tykästyneitä tähän Latinalaisen Amerikan tyyliin tehtyä ruokaa tarjoilevaan paikkaan.

Tallinnan ravintola Saltin ruoat ovat fine dining tasoa, mutta itse ravintola ei ole mikään virallinen paikka, johon pitäisi saapua ykköset yllä ja pönöttää koko illallisen ajan. Saltissa tulee enemmänkin semmoinen fiilis, että olisi jonkun olohuoneessa, ja juuri tämä on yksi niistä asioista, mikä tekee tästä ravintolasta käymisen arvoisen paikan. Vaikka ruokalista on vuosien varrella muuttunut niin monta kertaa, että tuskin kukaan on enää hyvään aikaan pysynyt laskuissa mukana, niin Saltin sisustus ei ole juurikaan muuttunut. Ja ainakin allekirjoittanut fiilaa tätä kovasti, sillä se osoittaa, että kaikesta menestyksestä huolimatta tämä ravintola ei ole koskaan lähtenyt kalastelemaan lisäpisteitä desinghuonekaluilla tai trendikkäillä valaisimilla, vaan täällä on keskitytty olennaiseen eli ruokaan. Vielä kun palvelukin on ystävällistä ja asiantuntevaa, niin ei tätä paikkaa voi muuta kuin kehua. Jos siis haluatte kokeilla jotain hieman erilaista, niin Saltille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. Menun annokset maksavat 13-32 euroa ja jälkkärit 7 euroa. Pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä etukäteen, ja se onnistuu kätevästi suoraan tästä:

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola Saltin aukioloajat:
Ti-To 12.00-22.00
Pe 12.00-00.00
La 17.00-24.00

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Saltin sijainti Tallinnan kartalla:

4 KOMMENTIT

  1. Salt oli Pettymys kaikkien luettujen hyvien kokemusten jälkeen!
    Simpukat tulisia olivat Ok mutta olisi vaatinut jotain lisuketta rinnalle esim riisiä
    Mieheni söi lohi salaatin , joka oli liian etikkainen ja maistui kamalalle… harmillista kun odotti jotain erikoisen hyvää

  2. Olen käynyt eri seurueitten kanssa noin 10 kertaa ja aina ollut tosi hyvä ruoka eikä mitään kiireistä vaikka olemme olleet joskus yli lounasajan ai a olemme saaneet vielä jälkkärinkin rauhassa syödä,palvelu eriomaista

  3. Kävimme syömässä alkupalat ja pääruoan. Ravintola on todella ahdas ja kuuma. Henkilökunta ja asiakkaat käyttävät samaa vessaa. Ravintolassa oli kova häly – tila tarvitsisi akustointia. Tarjoilija oli todella hätäinen. Tuli ahdistava tunne siitä, että nyt on äkkiä tehtävä päätökset juomien ja ruokien osalta. Alkuruokana tilattu hirvicarpaccio (13,50 euroa) oli mautonta. Pääruoaksi tilattua kokonaista Doradaa (16,50 euroa) vaivasi sama ongelma. Kalaa ei ollut maustettu huolella sisältä. Suola puuttui kokonaan. Kalan päällä oli jonkinlainen al dente -lämmin raaste porkkanasta ja jostain toisesta juureksesta, joka piti huolen siitä, että kalan nahka oli kostea ja nahkea. Ei sellaista viitsi kukaan syödä. Kalan nahan päällä oli jonkinlainen vihreä mausteseos jota oli sitten vaikea saada mukaan perattuun kalaan. Viinit olivat ylihintaisia laatuun nähden. 15cl kovin yksiulotteista rieslingiä 9 euroa ja ravintolan edullisin valkkari pinot grigio 15cl/6 euroa oli todella mitäänsanomaton. Annan ravintolalle kokonaisarvosanaksi 5/10. Näin kaukana keskustasta sijaitsevan paikan olettaisi yllättävän ruoan, miljöön ja hintansa puolesta, mutta yllätys oli valitettavasti negatiivinen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän