Salt on 28 asiakasta vetävä idyllinen, mutta samalla rento ravintola, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta. Vaikkei Salt sijaitsekaan Tallinnan fiineimmällä alueella, niin paikka on ollut koko olemassaolonsa ajan yksi kaupungin suosituimmista ravintoloista. Pieni ja tunnelmallinen ravintola tuntuu olevan lähes aina täynnä, joten jos haluatte illastaa täällä, niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen ajoissa.

Sitten siihen tärkeimpään asiaan eli ruokaan, joka on Saltissa ollut aina herkullista, mutta myös kekseliästä ja kokeilevaa. Viimeisimmältä visiitiltä mieleen jäi erityisesti alkupalana tarjoiltu tonnikala (tuna poke, vahva suositus tälle!), joka ilman mitään liioittelua oli yksi parhaista alkuruoista mitä olemme koskaan maistaneet. Kolmen ruokalajin illallinen oli jälleen erittäin laadukas, joten Salt ansaitsee edelleen paikkansa Tallinnan Ravintolasuositustemme aivan terävimmässä kärjessä. Ravintola Saltin menu on läpi vuosien tunnettu erinomaisten raaka-aineiden lisäksi siitä että se vaihtuu melko tiuhaa tahtia, joten tämänhetkinen ruokalista kannattaa tsekata Saltin nettisivuilta. Menussa hyödynnetään eri kasvukausien raaka-aineita ja lisäksi ravintolan omistaja Tiina Treumann reissaa ympäri maailmaa hakemassa uusia ideoita, joten ensi viikolla ruokalistalta saattaa siis löytyä jälleen jotain uutta ja yllättävää. 😉

Tallinnan ravintola Saltin ruoat ovat fine dining tasoa, mutta itse ravintola ei ole mikään virallinen paikka, johon pitäisi saapua ykköset yllä ja istua koko ruokailun ajan selkä suorassa ranskalaisesta taiteesta keskustellen. Saltissa tulee enemmänkin semmoinen fiilis, että olisi jonkun olohuoneessa, ja juuri tämä on yksi niistä asioista, mikä tekee tästä ravintolasta käymisen arvoisen paikan. Vielä kun palvelukin on ystävällistä ja asiantuntevaa, niin ei tätä paikkaa voi muuta kuin kehua. Jos siis haluatte kokeilla jotain hieman erilaista, niin Saltille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. Alkuruoat maksavat noin 7-14€, pääruoat 9-27€ ja jälkiruoat 6€. Pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä etukäteen, ja se onnistuu kätevästi suoraan tästä:

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola Saltin aukioloajat:
Ti-Pe 12.00-14.00 / 17.00-22.30
La 17.00-22.30

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Saltin sijainti Tallinnan kartalla:

3 KOMMENTIT

  1. Olen käynyt eri seurueitten kanssa noin 10 kertaa ja aina ollut tosi hyvä ruoka eikä mitään kiireistä vaikka olemme olleet joskus yli lounasajan ai a olemme saaneet vielä jälkkärinkin rauhassa syödä,palvelu eriomaista

  2. Kävimme syömässä alkupalat ja pääruoan. Ravintola on todella ahdas ja kuuma. Henkilökunta ja asiakkaat käyttävät samaa vessaa. Ravintolassa oli kova häly – tila tarvitsisi akustointia. Tarjoilija oli todella hätäinen. Tuli ahdistava tunne siitä, että nyt on äkkiä tehtävä päätökset juomien ja ruokien osalta. Alkuruokana tilattu hirvicarpaccio (13,50 euroa) oli mautonta. Pääruoaksi tilattua kokonaista Doradaa (16,50 euroa) vaivasi sama ongelma. Kalaa ei ollut maustettu huolella sisältä. Suola puuttui kokonaan. Kalan päällä oli jonkinlainen al dente -lämmin raaste porkkanasta ja jostain toisesta juureksesta, joka piti huolen siitä, että kalan nahka oli kostea ja nahkea. Ei sellaista viitsi kukaan syödä. Kalan nahan päällä oli jonkinlainen vihreä mausteseos jota oli sitten vaikea saada mukaan perattuun kalaan. Viinit olivat ylihintaisia laatuun nähden. 15cl kovin yksiulotteista rieslingiä 9 euroa ja ravintolan edullisin valkkari pinot grigio 15cl/6 euroa oli todella mitäänsanomaton. Annan ravintolalle kokonaisarvosanaksi 5/10. Näin kaukana keskustasta sijaitsevan paikan olettaisi yllättävän ruoan, miljöön ja hintansa puolesta, mutta yllätys oli valitettavasti negatiivinen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän