Virolaisen suunnittelija Reet Ausin Telliskivessä sijaitseva myymälä on kyllä todella inspiroiva paikka, sillä sen verran mielenkiintoinen ja samalla merkityksellinen tarina tällä brändillä ja sen vaatteilla on. Reet Ausilla on tohtorintutkinto Viron Taideakatemiasta eli EKA:sta (Eesti Kunstiakadeemia), jossa hän on tutkinut vaateteollisuuden tuotannossa syntyvää ylijäämää, ja oikeastaan Reet Aus brändi on syntynyt tämän tutkimuksen pohjalta. Kaikki tuotteet on tehty muiden tuottajien ylijäämäkankaista, mutta lopputuotteet eivät todellakaan näytä miltään kokoon parsituilta kyhäelmiltä, vaan ne ovat nousseet Virossa ja erityisesti Tallinnassa todellisiksi hiteiksi. Tunnetuimmat tuotteet ovat niin sanotut Up Shirtit, joissa on ylöspäin osoittava nuoli. Omasta vaatekaapista näitä löytyy useampikin kappale.

Reet Aus myymälä Tallinnan Telliskivi
Reet Aus kertomassa brändistään ja tarinasta sen takana

Tuotteet valmistetaan ylijäämäkankaista Puolassa ja Bangladeshissa, ja jos joku nyt pohtii, että minkä takia näitä ei valmisteta Virossa, niin vastaus on että, Virossa ei juurikaan ole vaateteollisuutta ja sen myötä täällä ei myöskään synny juurikaan vaateteollisuuden ylijäämää. Puolassa valmistetaan Reet Ausille muun muassa alusvaatteita, osa t-paidoista sekä pitkähihaisista kun taas Bangladeshissa pääasiassa t-paitoja. Brändin kaikki vaatteet tunnistaa niin sanotusta Upcycled-merkistä eli ylöspäin osoittavasta pienestä nuolesta.

Tällä hetkellä Reet tutkii mitä kuluttajilta jää vaatteista yli ja miten näitä voitaisiin hyödyntää mahdollisimman hyvin. Lisäksi hänellä on tulossa kokoelmaan lisää denimistä tehtyjä vaatteita eli muun muassa farkkuja. Jos Reet Ausin vaatteet kiinnostavat, niin Telliskiven myymälän ja työtilan lisäksi näitä voi ostaa myös brändin nettisivuilta sekä nykyään myös Zalandosta.

Myymälän aukioloajat:
Maanantai-perjantai 11.00-19.00
Lauantai-sunnuntai 11.00-17.00

Lue lisää: Tallinnan Ostokset

Reet Ausin myymälä ja työtilan sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän