Suklaapuoti Chocokoo sijaitsee Telliskiven Luovan Keskuksen B-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Aiemmin samainen puoti toimi Telliskivi kadun varrella sijaitsevan puutalon kellaritiloista, mutta muutama vuosi sitten sille löytyivät nämä uudet toimitilat hieman keskeisemmältä paikalta. Chocokoo löytyy rakennuksen parkkipaikan puoleiselta sivulta, ja heti ovesta sisään astuttaessa nenään leijuu semmoinen tuoreen suklaan tuoksu, että sitä tietää tulleensa niin sanotusti herkulliseen paikkaan.

Chocokoo Telliskivi 3

Suklaapuotia pyörittää Kristel Lankots, joka on löytänyt suklaan valmistuksesta oman intohimonsa, ja tämä näkyy myös myynnissä olevissa tuotteissa. Kristelin suklaat ovat keränneet tunnustusta niin paikallisissa ruokakilpailuissa (mm. Eesti Parim Toiduaine kilpailussa) kuin myös kansainvälisessä International Chocolate Awards European kilpailussa. Myynnissä on käsintehtyjä konvehteja, suklaalevyjä ja oikeasta suklaasta tehtyä kaakaota, jonka lisäksi Chokokoossa järjestetään myös suklaanvalmistustyöpajoja. Työpaja kestää noin 2,5h ja ryhmässä täytyy olla vähintään 4 henkilöä. Hinta per osallistuja on 40€ ja yleensä näitä järjestetään arkipäivisin kello 18 alkaen, mutta myös muita aikoja kannattaa kysyä. 

Chocokoo Telliskivi 4

Tässä asiassa voimme puhua kokemusasiantuntijan syvällä rintaäänellä, sillä pääsimme muutama vuosi sitten osallistumaan yhteen Kristelin työpajoista, ja sen perusteella voimme lämpimästi suositella tätä kaikille suklaanvalmistuksesta kiinnostuneille. Työpajassa pääsee itse käsin tekemään suklaakonvehteja, jotka voi sitten viimeistellä haluamillaan koristeilla. Meidän luomukset olivat lopulta sen näköisiä, että ehkä sitä joutuisi vielä muutaman työpajan käymään ennen kuin olisimme valmiita avaamaan oman suklaapuodin, mutta hauskaa oli! 

Chocokoo Telliskivi 2

Lisätietoa voitte katsoa Chocokoon nettisivuilta ja tuota kautta voi tiedustella myös työpajoista.

Chocokoo Telliskivi 1

Suklaapuodin aukioloajat:
Ma-Pe 11.00-18.00
La 11.00-16.00
Su Suljettu
Suklaapuoti Chocokoon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän