Viron Tilastokeskuksen datan perusteella tekemämme vertailu osoittaa, että muutamassa vuodessa suomalaisten viettämien öiden määrä Tallinnassa on laskenut jyrkästi. Vielä vuonna 2016 suomalaiset matkaajat viettivät Tallinnassa yli miljoona yötä, mutta vuonna  2018 määrä putosi jo selvästi alle 900 000 yön. Tämä oli alhaisin yöpymismäärä sitten vuoden 2009 (!!). Viime vuoden tammi-kesäkuun välisenä aikana suomalaisten yöpymismäärä Tallinnassa jatkoi laskuaan lähes 14% vauhdilla, mutta loppuvuosi sujuikin sitten huomattavasti paremmin, sillä heinä-joulukuun välisenä aikana kasvua vuoden takaiseen kertyi 10%.

Suomalaisten matkailijoiden viettämät yöt Tallinnassa kuukausitasolla 2015-2019

Eli vertailukohtaa ei sittenkään jouduttu hakemaan ihan 2000-luvun alkuvuosista saakka. Vaikka suomalaisten viettämien öiden määrä Tallinnassa osoittikin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla piristymisen merkkejä, niin Tallinna24 uutisoi, että vuonna 2019 Virossa vieraileiden suomalaismatkailijoiden määrä oli alhaisin 10 vuoteen. 

2 KOMMENTIT

  1. Tallinna on kiva kaupunki ,monipuolinen mutta hinnat tosiaan nousseet sekä yöpyminenkin kallista. Tykkään kulttuuritoiminnasta ja shoppailulistallani on muodokkaan naisen vaatteet,luontaistuotteet,kankaat ja ompelutarvikkeet,virolaiset juustot ym ruoka. Toki tulisi ostettua jotakin alkoholia mutta minulle se ei ole pääasia.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän