Tallinnan linja-autoasema (autobussijaam) sijaitsee reilun parin kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta. Bussiasemalta lähtee päivittäin useita vuoroja Viron suurimpiin kaupunkeihin, kuten Tarttoon, Pärnuun ja Viljandiin. Myös hieman kauemmaksi vieviä busseja löytyy, sillä Bussijaamasta pääsee myös esimerkiksi Pietariin, Riikaan sekä Vilnaan. Bussilippujen hinnat Virossa eivät ole mitenkään mahdottoman korkeat, sillä liput maksavat yleensä noin 5-10 euroa suunta. Tarkemmat lippujen hinnat ja aikataulut voitte katsoa Tpilet-nettisivustolta, josta myös lippujen ostaminen onnistuu kätevästi. Lisäksi myös asemalta löytyy lippuautomaatteja, joista voi hankkia tiketit.
Tallinnan Bussiasema (1)
Jos aikomuksena on suunnata Viron rajojen ulkopuolelle, niin aikataulut ja hinnat kannattaa katsastaa Lux Expressin nettisivuilta. Kyseinen bussiyhtiö liikennöi myös Viron sisäisillä reiteillä ja olemme itse käyttäneet sitä muun muassa Pärnun reissulla, ja sen matkan perusteella voimme sanoa, että matkustusmukavuus on kohdallaan. Busseissa on mukavasti istumatilaa, ilmastoinnit sekä omat multimedialaitteet jokaisella istumapaikalla.
Tallinnan Bussiasema (2)
Tallinnassa kätevin tapa siirtyä bussiasemalle on ottaa raitiovaunu tai bussi numero 2 Tallinnan satamasta tai keskustasta Tallink City Hotellin edestä. Kummallakin julkisen liikenteen kulkuneuvolla jäädään pois Autobussijaam-pysäkillä, josta on lyhyt kävelymatka asemalle.
Tallinnan Bussiasema (3)
Tallinnan Bussiasema merkittynä karttaan:

12 KOMMENTIT

 1. Kuinka paljon aikaisemmin kannattaa ostaa bussiliput pärnuseen kesä sesongin aikaa eli heinäkuussa? Ja onnistuuko maksaminen netissä suomalaisen verkkopankin kautta?

  • Riippuu tietenkin siitä, että minä viikonpäivänä ja monenko aikaan olette suuntaamassa Pärnuun, mutta joka tapauksessa suosittelemme ostamaan liput hyvissä ajoin. Mitä aikaisemmin ostatte, niin sitä paremmin paikkoja on saatavilla. Maksaminen onnistuu pankki- ja luottokorteila, jotka yleensä ohjaavat vahvistamaan suomalaisen verkkopankin kautta.

 2. Hei.
  Jos minulla on lasten rattaat ja matkalaukut niin voinko ne ottaa ihan normaalisti sisään bussin etuovesta vai kuinta Tallinnassa toimitaan niiden kanssa? Kuinka maksan matkan terminaalista bussiasemalle?

  • Moikka,

   Tallinnassa bussiin ei tarvitse kulkea etuovesta, vaan sisään voi hypätä mistä tahansa ovesta. Jos olet liikkellä rattaiden ja matkalaukkujen kanssa, niin tuolloin kannattaa käyttää keskiovea. Jos olet matkaamassa Tallinnan bussiasemalta muualle päin Viroa, niin tuolloin laukut ja rattaat saa tietenkin pistettyä säilytykseen bussin alaosaan. Matkan terminaalista bussiasemalle voi maksaa Ühiskaartilla (lisätietoa löytyy täältä: http://tallinnaa.com/tallinnan-julkisen-liikenteen-matkakortti-ja-lippujarjestelma/).

   -Tuomas 🙂

 3. Jos menee autobussjaamille niin paljonko bussilippu maksaa pärnuun, jos sen ostaa sieltä asemalta? En onnistunut löytämään hintoja tpilet-sivustolta.

  • Moikka,

   jos haet tuolta Tpilet-sivustolta Tallinn-Pärnu matkat, niin kyllä ainakin LuxExpressin bussien hinnat näkyvät suoraan. Emme suosittele jättämään lipun ostamista bussiasemalle, sillä usein bussit saattavat olla täynnä. Jos ei Tpiletin kautta onnistu, niin kokeile suoraan LuxExpressin nettisivujen kautta (https://luxexpress.eu/fi)

   • D-Terminaalista pääsee busilla numero 2 lentokentän suuntaan ja matkalle jää myös bussiasema (Bussijaam pysäkki). Tässä tuon bussin aikataulu: https://transport.tallinn.ee/#bus/2/b-a/10701-3
    Jos teillä on aikaa puoli tuntia siitä kun laiva saapuu satamaan, niin tuolloin aikataulu menee kyllä liian tiukaksi, mutta tuosta oheiseta aikataulusta voit katsoa milloin busseja menee. Matka satamasta bussiasemalle kestää noin 10 minuuttia.

  • Moikka Tom,

   kyllä on. Matkatavarasäilytys löytyy sisäänkäynnin vasemmalta puolelta. 🙂

   -Tuomas

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän