Tallinnan linja-autoasema (autobussijaam) sijaitsee reilun parin kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta. Bussiasemalta lähtee päivittäin useita vuoroja Viron suurimpiin kaupunkeihin, kuten Tarttoon, Pärnuun ja Viljandiin. Myös hieman kauemmaksi vieviä busseja löytyy, sillä Bussijaamasta pääsee myös esimerkiksi Pietariin, Riikaan sekä Vilnaan. Bussilippujen hinnat Virossa eivät ole mitenkään mahdottoman korkeat, sillä liput maksavat yleensä noin 5-15 euroa suunta. Tarkemmat lippujen hinnat ja aikataulut voitte katsoa Tpilet-nettisivustolta, josta myös lippujen ostaminen onnistuu kätevästi. Lisäksi myös asemalta löytyy lippuautomaatteja, joista voi hankkia tiketit.
Tallinnan Bussiasema (1)
Jos aikomuksena on suunnata Viron rajojen ulkopuolelle, niin aikataulut ja hinnat kannattaa katsastaa Lux Expressin nettisivuilta. Kyseinen bussiyhtiö liikennöi myös Viron sisäisillä reiteillä ja olemme itse käyttäneet sitä muun muassa Tallinna-Pärnu ja Tallinna-Tartto välillä, ja näiden matkojen perusteella voimme sanoa, että matkustusmukavuus on kohdallaan. Busseissa on mukavasti istumatilaa, ilmastointi sekä omat multimedialaitteet jokaisella istumapaikalla.
Tallinnan Bussiasema (2)
Tallinnassa kätevin tapa siirtyä bussiasemalle on ottaa raitiovaunu tai bussi numero 2 Tallinnan satamasta tai keskustasta Tallink City Hotellin edestä. Kummallakin julkisen liikenteen kulkuneuvolla jäädään pois Autobussijaam-pysäkillä, josta on lyhyt kävelymatka asemalle.
Tallinnan Bussiasema (3)
Bussiaseman sijainti Tallinnan kartalla:

28 KOMMENTIT

 1. Voiko ostaa euroilla,seteleillä,ei luottokortilla,bussijaamilta edestakaisen bussi lipun Pärnuun vaikka seuraavaksi päiväksi?Käytäisi piipahtamassa Pärnussa ja takaisin taas Tallinnaan, päivän reissu.

  • Tallinnan bussiaseman lipunmyynnin kassalta voi ostaa lippuja myös käteisellä. Lipunmyynti on avoinna ma-pe 07.30-19.30, lauantaisin 08.00-19.00 ja sunnuntaisin 09.00-19.00.

 2. Onko bussiasemalla matkalaukku säilytys miten iso paljonko maksaa 5 päivää menossa Hiidenmaalke sieltä Tallinnaan ja Tarttoon

  • Moikka,

   Tallinnan bussiasemalla on matkalaukkusäilytys ja 24h säilytys maksaa 1-3 euroa/vuorokausi, riippuen matkalaukun koosta. Maksimimitat ovat 60x45x90cm. 🙂

  • Moikka Johanna,

   itse olen käyttänyt usein LuxExpressin busseja ja niiden varusteluun kuuluu vessa. Tämä bussiyhtiö operoi myös Tallinna-Viljandi välillä. 🙂

  • LuxExpressin nettisivujen mukaan bussiin saa ottaa mukaan pienen koiran, jos se kuljetetaan kuljetusboksissa (boksin maksimikoko 40×40 cm). Koiralle pitää myös ostaa erikseen oma lippu, jonka hinta on 60% normaalihintaisesta bussilipusta.

 3. Moikka! Osaako miten Lux Express bussikuskit suome kieltä. Olen matkaa suunnittelemassa matkaa Kasepään Metsäkylään minun mieheni luo juhannukseksi. Tarkoitus olis Tallinnasta lähteä bussiasemalta,kohti Tarton bussiasemalle. Ensimmäistä kertaa yksin menisin bussilla viroossa kohti Tartoa.
  Oman vironkielen puhumiseen en luota.

  • Osa kuskeista varmasti osaa jonkun verran suomea, mutta tähän on vaikea antaa mitään varmaa vastausta. Toisaalta jos matkustat Tallinnan bussiasemalta Tarton bussiasemalle, niin tällä välillä ei hirveästi tarvitse bussikuskin kanssa puhua. Jos laitat lähtiessä laukun bussin säilytystilaan, niin tässä kohtaa kuski todennäköisesti kysyy oletko menossa Tarton bussiasemalle vai jäätkö jollain aikaisemmalla pysäkillä. Bussin sisällä taas riittää ihan vaan se, että näytät bussilipun. Eli uskaltaisin kyllä sanoa, että varmasti pärjäät hyvin Lux Expressin bussissa. 🙂

 4. Hei haluaisin tietoa linjaautoajoista tallinna pärny muista kuin luxekpresses ja missä voi maksaa pankki
  Kortilla ei siis luottokortilla tarviin 5 päivä heinäkuuta menon aamupäivästä ja paluu 9 päivä Tallinnaan

 5. Hei,
  bussilla ensin Tallinnasta Pärnuun pariksi päiväksi, mutta sitten pitäisi päästä sieltä Hiidenmaalle, onnistuuko?
  En löytänyt yhteyksiä, ainoastaan Tallinnasta Hiidenmaalle.

  • Suoraa yhteyttä Pärnusta Hiidenmaalle ei ole, mutta Pärnusta pääsee bussilla Haapsaluun ja tuolta voi jatkaa matkaa toisella bussilla Rohukülan satamaan, mistä lautat Hiidenmaalle lähtevät. Tpiletin nettisivuilta voit katsoa tarkemmat aikataulut ja lippujen hinnat: https://www.tpilet.ee/

 6. Kuinka paljon aikaisemmin kannattaa ostaa bussiliput pärnuseen kesä sesongin aikaa eli heinäkuussa? Ja onnistuuko maksaminen netissä suomalaisen verkkopankin kautta?

  • Riippuu tietenkin siitä, että minä viikonpäivänä ja monenko aikaan olette suuntaamassa Pärnuun, mutta joka tapauksessa suosittelemme ostamaan liput hyvissä ajoin. Mitä aikaisemmin ostatte, niin sitä paremmin paikkoja on saatavilla. Maksaminen onnistuu pankki- ja luottokorteila, jotka yleensä ohjaavat vahvistamaan suomalaisen verkkopankin kautta.

 7. Hei.
  Jos minulla on lasten rattaat ja matkalaukut niin voinko ne ottaa ihan normaalisti sisään bussin etuovesta vai kuinta Tallinnassa toimitaan niiden kanssa? Kuinka maksan matkan terminaalista bussiasemalle?

  • Moikka,

   Tallinnassa bussiin ei tarvitse kulkea etuovesta, vaan sisään voi hypätä mistä tahansa ovesta. Jos olet liikkellä rattaiden ja matkalaukkujen kanssa, niin tuolloin kannattaa käyttää keskiovea. Jos olet matkaamassa Tallinnan bussiasemalta muualle päin Viroa, niin tuolloin laukut ja rattaat saa tietenkin pistettyä säilytykseen bussin alaosaan. Matkan terminaalista bussiasemalle voi maksaa Ühiskaartilla (lisätietoa löytyy täältä: http://tallinnaa.com/tallinnan-julkisen-liikenteen-matkakortti-ja-lippujarjestelma/).

   -Tuomas 🙂

 8. Jos menee autobussjaamille niin paljonko bussilippu maksaa pärnuun, jos sen ostaa sieltä asemalta? En onnistunut löytämään hintoja tpilet-sivustolta.

  • Moikka,

   jos haet tuolta Tpilet-sivustolta Tallinn-Pärnu matkat, niin kyllä ainakin LuxExpressin bussien hinnat näkyvät suoraan. Emme suosittele jättämään lipun ostamista bussiasemalle, sillä usein bussit saattavat olla täynnä. Jos ei Tpiletin kautta onnistu, niin kokeile suoraan LuxExpressin nettisivujen kautta (https://luxexpress.eu/fi)

   • D-Terminaalista pääsee busilla numero 2 lentokentän suuntaan ja matkalle jää myös bussiasema (Bussijaam pysäkki). Tässä tuon bussin aikataulu: https://transport.tallinn.ee/#bus/2/b-a/10701-3
    Jos teillä on aikaa puoli tuntia siitä kun laiva saapuu satamaan, niin tuolloin aikataulu menee kyllä liian tiukaksi, mutta tuosta oheiseta aikataulusta voit katsoa milloin busseja menee. Matka satamasta bussiasemalle kestää noin 10 minuuttia.

  • Moikka Tom,

   kyllä on. Matkatavarasäilytys löytyy sisäänkäynnin vasemmalta puolelta. 🙂

   -Tuomas

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän