Tallinnan Lennart Meri lentokenttä sijaitsee noin 4 km päässä kaupungin keskustasta ja se ei varsinaisesti ole mikään lentoliikenteen solmukohta, sillä päivittäin kentältä lähtee muutamia kymmeniä Viron ja Euroopan sisäisiä lentoja sekä muutamia lentoja muille mantereille.  Vaikka kenttää ei olekaan liikenteen määrällä tai terminaalin koolla pilattu, niin on se ehdottomasti kotoisin ja persoonallisin lentokenttä missä olemme olleet. Kentältä löytyy mm. sievä pikku kahvila, Lotte leikkipaikka lapsille, Postimeehen ja teleoperaattori EMTn sponssaamat viihtyisät oleskelutilat sekä lukutila mukavine nojatuoleineen ja kirjahyllyineen. Hyllystä voi muuten halutessaan ottaa mukaan matkalukemista, sillä hyllyissä olevat kirjat ovat edellisten matkustajien sinne jättämiä.

Tallinnan Lentoasema 4011
“Walll of Fame”

Muita hauskoja Tallinnan lentokentältä löytyviä yksityiskohtia ovat “Wall of Fame”, johon on lisätty kentällä vierailleiden valtionpäämiehien, urheilijoiden ja muiden julkkiksien kuvia, sekä käyntikorttiseinä, johon matkustajat voivat halutessaan jättää oman korttinsa (meidänkin kortti löytyy seinältä 😉 ).  Vaikka terminaali ei olekaan kovin iso, niin esimerkiksi huomattavasti suurempaan Riian lentokenttään verrattuna palvelut ovat yllättävänkin monipuoliset, sillä kentältä löytyy useampikin paikka joista löytyy syötäväksi muutakin kuin sämpylää. Lisätietoa voitte katsoa Tallinnan lentokentän nettisivuilta.

Tallinnan Lennart Meri Lentokenttä (1)
Hyllyistä saa ottaa mukaan matkalukemista. Mikäli taas haluaa keventää laukkuaan, niin lukemansa kirjat voi jättää hyllyyn.

Lentokentältä on myös erittäin hyvät liikenneyhteydet Tallinnan keskustaan, sillä lentokentän alemman kerroksen edessä olevalta bussipysäkiltä pääsee bussilla numero 2 suoraan keskustaan ja satamaan. Mikäli ette satu omistamaan Tallinnan julkisen liikenteen Ühiskaartia (lisätietoa löydätte aihetta käsittelevästä tekstistämme), niin semmoisen voitte hankkia lentokentän postikonttorista. Jos ette ole aikeissa muuten käyttää julkista liikennettä, niin 1,60€ maksavan yksittäislipun voitte ostaa suoraan bussikuskilta. Tallinna Kortilla julkisen liikenteen käyttäminen on ilmaista ja näitä kortteja voitte ostaa lentoaseman postikonttorista tai etukäteen netistä.

Tallinnan Lentoasema 4016
Bussipysäkki sijaitsee aivan lentokentän yhteydessä. Alakerrasta löytyy lämmin odotustila, josta näkee bussipysäkeille, joten huonolla säällä bussia ei tarvitse lähteä odottelemaan ulos.

Keskustaan pääsee näppärästi myös taksilla, joka maksaa noin 5-6€ (suosittelemamme taksiyhtiöt löydätte täältä). Viron  suurimman kauppakeskuksen titteliä kantava Ülemiste Keskus muuten sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä lentokentältä, joten jos shoppailu heti saavuttaessa tai ennen lähtöä kiinnostaa, niin tuolta luulisi löytyvän jokaiselle jotakin.

Tallinnan Lentoasema 4010

Tallinnan lentokentän sijainti Tallinnan kartalla:

1 KOMMENTTI

  1. Eipä olekaan koskaan tullut käytyä tuolla Tallinnan lentokentällä, vaikka Tallinna muuten onkin tuttu kaupunki. Ehkä joskus täytyy sitäkin kautta katsoa lentoja esimerkiksi kaukokohteisiin jos kuljetus keskustasta ja satamasta onnistuu kerta noin kätevästi. Myös tuo julkinen liikenne Tallinnassa on kyllä todella edullinen verrattuna tänne Espooseen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän