Vuonna 2019 Tallinnassa ei järjestetä Õllesummer festivaalia, ja jos tapahtuman pitkäaikaista puuhanaista Marje Hansaria on uskominen, niin ei Õllesummer festivaalia tulla enää koskaan järjestämään Tallinnassa. Viime syksynä Marje antoi virolaiselle Kroonika lehdelle haastattelun, jossa kertoi festivaalin tarun tulleen päätökseensä. Eli ensi kesänä Tallinnan Laululavan ympäristöön ei valitettavasti kokoonnuta enää hyvän oluen, ruoan ja musiikin merkeissä.

Tallinnan Ollesummer 6146

Toisaalta tämä ei ehkä kuitenkaan tule minään jättiyllätyksenä niille, jotka ovat viime vuosina Õllesummerissa käyneet, sillä onhan festivaali selvästi kärsinyt yleisökadosta. Heinäkuussa järjestettävä kolmepäiväinen festivaali on selvästi haastava kokonaisuus, sillä jokaiselle päivälle pitäisi saada joku tunnettu ja kiinnostava artisti. Viime vuonna isona nimenä paikalle saatiin Armin Van Buuren, mutta kahden muun päivän pääesiintyjät Franz Ferdinand ja Pet Shop Boys ovat kuitenkin ehkä enemmän menneiden vuosien staroja, vaikka edelleen ihan hyvää keikkaa heittävätkin. Vuonna 2017 Õllesummerissa ei taas nähty oikeastaan yhtään todella isoa nimeä.

Tallinnan Ollesummer 6089

Vuosien varrelta Õllesummerista on kuitenkin paljon hienoja muistoja, sillä onhan se ollut semmoinen keskikesän juhla, johon on ollut aina kiva lähteä ainakin yhdeksi ja joskus jopa vähän useammaksikin päiväksi. Kiitos Õllesummer,  kiitos Marje!

Tallinnan Ollesummer 2465

8 KOMMENTIT

 1. Harmi, koska siellä oli omanlaisensa tunnelma. Kävin siellä 3:na kesänä.
  Pidin siitä, koska siellä oli paljon virolaisia esiintyjiä ja lippu oli halpa, niin kävin siellä, vaikkei siellä olisi ollutkaan varsinaisia suosikkiyhtyeitäni. Olisin käynyt siellä, vaikka lippu olisi ollut vähän kalliimpikin.

 2. No voi harmi!!! Mukava rento tapahtuma ystävien seurassa ei siis enää ole mahdollista😔
  Monta hienoa kesäpäivää siellä tuli vietettyä☀️

  • Sweet Spot Festivaali ehkä hieman paikkaa tätä aukkoa, mutta olihan Öllesummerissa tietenkin ihan oma tunnelmansa. 🙂

 3. ????? Kuulostaa kamalalta mikäli festivaalia ei enää järjestetä! Kyseessä ainutlaatuinen ja täysin omaa luokkaansa oleva kesätapahtuma vailla vertaa!

  • Moikka Hanna,

   näin se vaan valitettavasti näyttää olevan, että Öllesummerin taru päättyi vuoden 2018 festivaaliin. Todella mukava kesätapahtumahan tuo on ollut.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän