Tuljak on todellinen kulttiravintola, joka herätettiin uudelleen henkiin muutama vuosi sitten, kun alun perin 1960-luvulla toimintansa aloittanut Tuljak avasi ovensa samaisessa tallinnalaisessa kiinteistössä, jossa sen tarina alkoi yli viisi vuosikymmentä aiemmin. Myös Tuljakin sisustuksessa on kunnioitettu alkuperäistä ravintolaa, sillä paikan sisätilat ovat hyvin retrotyyliset, mutta samalla kuitenkin tyylikkään freesin näköiset ja oloiset. Sisustuksessa on käytetty muun muassa alkuperäisiä kattolamppuja, tumma puuta, tiiliseiniä ja kuvioituja sohvia, jotka luovat hyvin omannäköisen kokonaisuuden. Hieman hämärä valaistus lisää paikan viehätysvoimaa ja tunnelmallisuutta, joten Tuljakille ei ihan helpolla löydy vertailukohtaa Tallinnan muista ravintoloista.

Merellisissä maisemissa Tallinnan Piritan rantatien läheisyydessä sijaitsevan ravintolan ruoka ja juomapuolesta täytyy todeta, että illallisen yhteydessä nauttimamme drinkit ja viinit olivat taattua laatua, mutta ruoka-annokset jättivät ehkä hieman toivomisen varaa. Ruoka toki oli hyvää, mutta se ei kuitenkaan ihan täyttänyt ennakko-odotuksiamme. Menu oli hieman sekava, sillä ainakaan meille ei täysin auennut mihin ravintola Tuljakissa yritetään keskittyä. Alkuun tilasimme seitsemän pientä maisteluannosta kahdelle, ja osa näistä olikin herkullisia, mutta toisaalta muutamasta jäi melko mitäänsanomaton fiilis. Pääruoista mustekala oli hyvää, mutta ei välttämättä paras mustekala mitä olemme Tallinnassa syöneet, ja ratatouille taas hieman outo kokonaisuus. Ruokailun parasta antia olivat tällä kertaa jälkiruoat, sillä varsinkin creme brulee todella helli makuhermoja. Jälkkärin kanssa kannattaa muuten kokeilla talon omaa limoncello juomaa… siinä on kivan raikas maku, mutta samalla kunnolla potkua. 🙂 Kokonaisuutena Tuljakin ruoat olivat siis ihan hyviä, mutta suoritus ei ollut niin tasaisen vakuuttava, että sillä ansaittaisiin paikka Tallinnan Ravintolalistallamme. Paikassa on selvästi potentiaalia, joten tänne täytyy varmaankin tulla jossain kohti käymään uudestaan.

Ravintola Tuljakille pitää antaa hyvät pisteet palvelusta, sillä sen verran ystävällistä, asiantuntevaa ja palveluhenkistä porukkaa täällä on töissä. Kaiken kaikkiaan ilta Tuljakissa oli onnistunut, mutta ruoasta jäi puuttumaan se wow-fiilis. Jos kuitenkin haluatte vaihtelun vuoksi suunnata muualle kuin Tallinnan ydinkeskustan ja vanhankaupungin ravintoloihin, niin ravintola Tuljak tarjoaa tähän potentiaalisen vaihtoehdon. Alkuruoat ravintolassa maksavat 13€, pääruoat 19/26€, jälkiruoat 9€ ja tuo aiemmin tekstissä mainittu seitsemän pienen maisteluannoksen alkuruoka kahdelle 26€. Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta.

Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-00.00
Su 12.00-22.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Tuljakin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän