Tallinnan viinibaaritarjonta on vuosi vuodelta muuttunut monipuolisemmaksi, ja nykyään hyvistä viinipaikoista alkaakin olemaan jo melkein runsaudenpula. Alle olemme listanneet kolme meidän omaa suosikkipaikkaamme, joihin tulee piipahdettua lasilliselle viiniä. Tämä kolmikko tarjoaa sen verran kattavan valikoiman erilaisia valkoviinejä, punaviinejä, kuohuviinejä sekä shamppanjoita, että niistä pitäisi löytyä vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaikista näistä Tallinnan viinibaareista voi luonnollisesti ostaa viinejä myös kotiin viemisiksi.

Viinibaari Pazzo

Pazzo on varmasti yksi Tallinnan kiinnostavimmista ja tasokkaimmista viinibaareista. Se pitää majaansa Tallinnan vanhankaupungin Pagari kadulla, entisen KGB päämajan kellaritiloissa. Aiemmin tiloissa toimi luonnon viineihin erikoistunut Vino Nostrum, mutta kesällä 2018 tämä paikka sai täysin uuden ilmeen ja samalla myös nimi vaihtui Pazzoksi, mikä italiaksi tarkoittaa hullua. Paikan motto onkin “syö hyvin, naura usein, rakasta paljon”.

Viinibaarissa näkyy edelleen Vino Nostrumin perintö, sillä tarjolla on Vino Nostrumin toimittamia luonnonviinejä, mutta tämän lisäksi listalta löytyy tarkkaan valittujen pientuottajien viinejä, joista osaa Pazzo on alkanut itse tuomaan maahan. Viinibaarin sisustuksen takaa löytyy virolainen suunnittelija Marit Ilison, joka tunnetaan paremmin vaatemallistoistaan, ja Pazzo onkin hänen ensimmäinen sisustusprojektinsa. Pakko todeta, että näkemystä ja osaamista löytyy selvästi myös tällä saralla.

Viinibaari Pazzo Tallinna 0810

Vabrik Vinoteek

Vabrik Vinoteek sijaitsee Tallinnan Kalamajan alueella, Vabriku-kadun varrella. Vinoteekissä on mukavan lämmin ja kodikas tunnelma, joten viiniostosten lomassa tänne kannattaa myös pysähtyä nauttimaan lasillinen viiniä. Vabrikista löytyy kattava valikoima laadukkaita valko-, puna-, rose- ja kuohuviinejä sekä jonkun verran käsityöoluita. Erityisesti itävaltalaiset ja italialaiset viinit ovat täällä hyvin edustettuina.

Vabrik Vinoteek Tallinna 7338

Viinibaari Wine Not?

Wine Not on leppoisan kotoisan ilmapiirin tarjoava viinibaari Tallinnan vanhassakaupungissa, joka keskittyy portugalilaisiin viineihin. Drinkkibaareissa ja olutpubeissa on aina mukavaa istua, mutta aina silloin tällöin tuntuu siltä, että nyt saattaisi maistua lasi hyvää valkkaria tai punkkua rennossa ympäristössä. Tämmöisiin hetkiin Wine Not on mitä mainioin valinta, sillä tässä viinibaarissa on panostettu laadukkaaseen valikoimaan. Mikäli joku viini hivelee makuhermoja siinä määrin, että sitä haluaisi mahdollisesti nauttia myös kotona, niin täältä voi myös ostaa pullon mukaan.

Viinibaari Wine Not Tallinna 1495

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän