“Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit”-juttusarja tarjoaa neljän artikkelin ja videon verran vinkkejä Tallinnan reissaamiseen. Tämän vuoden toukokuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun ensimmäinen juttu ilmestyi tälle sivustolle ja tämän kunniaksi me halutaan jakaa meidän omakohtaisten kokemusten kautta kertyneitä vinkkejä niin laivalippujen ostamiseen ja laivalla matkustamiseen kuin myös käytännön vinkkejä Tallinnan päästä. Toivottavasti löydätte näistä vinkeistä uusia juttuja teidän Tallinnan reissuille. Ensimmäisessä jutussa keskitytään asioihin, joilla me tehdään meidän matkustamisesta mukavampaa ja sujuvampaa jo seuraavaa Tallinnan reissua valmisteltaessa. 

Miten ja millä me matkustetaan Tallinnaan?

Jo usean vuoden ajan me ollaan reissattu varmaan 99% Tallinna-Helsinki välin matkoista Tallinkin laivoilla, sillä tällä laivayhtiöllä on selvästi eniten lähtöjä päivässä, joten lähtöaika on aina helppo sovittaa yhteen muiden menojen kanssa, ja lisäksi Tallinkin laivoilla voi matkustamiseen hankkia Comfort Loungella vielä hieman lisää matkustusmukavuutta. Kun usein reissaa Tallinna-Helsinki väliä, niin kaikista edullisin ratkaisu tähän ovat sarjaliput. Me yleensä hoidetaan sarjalippujen ostaminen aina silloin kun Tallinkilla on menossa alennusmyynnit, sillä tällä tavalla säästää vielä hieman lisää. Sarjaliput ovat voimassa 12 kuukautta ostopäivästä ja ne eivät ole henkilökohtaisia, joten niitä voi käyttää useammankin ihmisen matkoihin. Me ostetaan aina liput Comfort Loungeen, sillä tämä tuo huomattavasti lisää matkustusmukavuutta, erityisesti viikonlopun vilkkailla lähdöillä. Seuraavasta jutusta löytyy lisätietoa Comfort Loungesta. Tallink operoi tällä hetkellä Tallinnan väliä kahdella nopealla laivalla, Star sekä vuonna 2017 käyttöön vihitty Megastar, jotka molemmat vievät perille parissa tunnissa.

Tallink Megastarin Comfort Lounge 9869
Tallink Megastarin Comfort Lounge
Tallinkin sovellus

Kun paljon tulee reissattua Tallinkin laivoilla, niin Tallinkin sovelluksesta on muodostunut todella kätevä apuväline niin laivalippujen varaamiseen kuin myös check-inin tekemiseen. Nykyään ei tarvitse enää turhaan erikseen mennä Tallinkin nettisivuille varailemaan tai tekemään check-iniä vaan tämä kaikki hoituu kätevästi Tallinkin sovelluksella.

Tallinkin Sovellus 1459
Tallinkin Sovellus

Myös satamassa tämä tekee kaikesta paljon helpompaa, sillä ei tarvitse mennä lähtöselvitystiskille tai itsepalveluautomaatille jonottelemaan, vaan matkalippu kulkee kätevästi puhelimessa. Sovelluksessa on myös kaikki matkaan liittyvät tiedot kätevästi saatavilla, niin ei tarvitse turhaan etsiä varausvahvistuksia sun muuta sähköpostista tai kantaa mukana printtiversioita.  Sovelluksen voi ladata iOS ja Android-laitteille täältä. Alla olevassa videossa esittelemme lyhyesti Tallinkin sovellusta:


Tarvitseeko Tallinnaan passia tai henkilökorttia?

Tästä aiheesta tulee usein kysymyksiä, joten halusimme nyt vielä tässäkin muistuttaa kaikkia Tallinnaan reissua suunnittelevia matkailijoita: Tallinnaan tarvitsee aina mukana passin tai henkilökortin, sillä pelkkä ajokortti ei riitä. Passi ja henkilökortti ovat matkustusdokumentteja, kun taas ajokortti ei ole. Eli muistakaa siis hyvissä ajoin ennen reissua tsekata, että passi tai henkilökortti löytyy ja että se on voimassa. Pahimmassa tapauksessa ilman asianmukaista matkustusdokumenttia reissussa olevalle voi koitua tästä ihan mojovat sakot, ja tätähän me emme tietenkään halua. 🙂

“Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit”-juttusarja on toteutettu yhteistyössä Tallinkin kanssa, mutta olemme täysin itsenäisesti saaneet päättää juttujen aiheet sekä sisällön. Haluamme kuitenkin välittää kiitokset Tallinkin porukalle, sillä ilman heidän myötävaikutustaan näitä juttuja ei välttämättä olisi koskaan syntynyt.

Lue lisää: Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän