Tammsaaren puisto sijaitsee Tallinnan ydinkeskustassa Viru Keskuksen ja Viron Kansallisooppera Estonian väliin jäävällä alueella. 1950-luvun puolivälistä aina 1980-luvun loppuun saakka puisto tunnettiin nimellä 16. Oktoobri park. Tällä nimellä viitattiin Venäjän vallankumouksen yhteydessä 16. lokakuuta vuonna 1905 Tallinnassa tapahtuneeseen verilöylyyn, jossa Venäjän armeijan tulituksessa kuoli 94 ihmistä ja loukkaantui yli 200. Vuonna 1978 tuli kuluneeksi sata vuotta kuuluisan virolaisen kirjailija A.H. Tammsaaren syntymästä, ja tuolloin puistoon pystytettiin hänen muistomerkki. Noin 10 vuotta myöhemmin puiston nimeksi vaihdettiin Tammsaare park, ja tällä nimellä se tunnetaan myös tänä päivänä.

Kesällä 2017 Tammsaaren puistossa aloitettiin mittava remontti, joka saatiin valmiiksi vuoden 2018 syyskuussa. Lopputuloksena syntyi tyylikkäästi päivitetty ja modernisoitu puisto, joka vihdoin nostaa Tammsaaren puiston sen ansaitsemalle tasolle. Onhan kyseessä kuitenkin Tallinnan oma keskuspuisto, vaikka se kokonsa puolesta onkin melko kompakti. Puistoon on tehty uusia kävelyteitä, istutettu kasveja ja puita sekä tuotu useita uusia penkkejä istuskelua varten. Lisäksi Tammsaaren puiston valaistusta on uusittu.

Kansallisoopperan viereen ollaan vielä rakentamassa ravintola/kahvilaa, joka saadaan luultavasti auki ensi kesään mennessä, mutta muuten puiston remontti on valmis. Täällä kannattaakin pysähtyä seuraavalla Tallinnan reissulla, sillä eron vanhan ja uuden välillä kyllä huomaa selvästi. 🙂

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Tammsaaren puiston sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän