Viru Keskus sijaitsee Tallinnan ydinkeskustassa ja on ensiluokkainen ostoskeskus, josta löytyy yli 30 muotiliikettä, kuten Zara, Mango ja Calvin Klein. Tästä vilkkaasta kauppakeskuksesta löytyy myös tunnettu Kaubamajan tavaratalo, huippuluokan kuntokeskus ja yksi Viron suurimmista kirjakaupoista. Uudessa ruokakorttelissa on 15 erilaista ravintolavaihtoehtoja, joten Viru Keskus on hyvä valinta niin nopeille vierailuille kuin myös rentoihin ostospäiviin. Ostoskeskus sijaitsee kätevästi lähellä satamaa, ja tänne pääsee helposti bussilla tai kävellen.


Viru Keskus on varmasti lähes jokaiselle joskus Tallinnassa vieraileelle matkailijalle tuttu ostospaikka. Kauppakeskus sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa ja tätä keskusta kannattaa suosia erityisesti, mikäli olette tulossa Tallinnaan pikaisesti päiväristeilylle ja reissussa ei ole aikaa lähteä seikkailemaan julkisilla tai takseilla ympäri kaupunkia. A-terminaalilta ja D-terminaalilta pääsee bussilla numero 2 kätevästi Viru Keskukselle tai jos on reipas, niin kävellen satamasta pääsee perille noin 10-15 minuutissa. Kauppakeskuksen yhteydessä toimii myös legendaarinen Viru Hotelli.

Tallinnan Viru Keskusessa on viimeisten vuosien aikana tehty melko suuria uudistuksia, ja niiden myötä kauppakeskuksen tilat ja tarjonta on saatu tuotua paremmin 2020-luvulle. Keskuksesta löytyy yli 30 erilaista muotiin ja pukeutumiseen erikoistunutta liikettä, joista voi mainita esimerkiksi kansainvälisten brändien kuten Under Armourin, Massimo Duttin, adidas Originalsin, ARKETin, Calvin Klein Jeansin, Zaran, Mangon, GANTin ja ECCOn omat liikkeet. Lisäksi keskuksessa sijaitseva Kaubamaja tavaratalo tarjoaa monipuolisen valikoiman niin kansainvälisten brändien kuin myös paikallisten ja pienempien toimijoiden vaatteita ja asusteita. Lisäksi Viru Keskuksesta löytyy kymmenkunta erilaista kauneuteen ja hyvinvointiin erikoistunutta yritystä sekä MyFitness liikuntakeskus ja padekenttiä pyörittävä Padel Company, jolla on keskuksen kattotasolla kaksi kenttä. Tunnin padelvuoro maksaa hieman ajankohdasta riippuen neljältä hengeltä 35/39€.

Viru Keskuksesta toimii myös vuonna 2022 Lontoon Kirjamessuilla maailman parhaaksi kirjakaupaksi valittu Rahva Raamatun kirjakauppa, jossa kannattaa kyllä piipahtaa ainakin kerran elämässä, vaikka kirjat itsessään eivät olisikaan niin lähellä sydäntä. Visiitin jälkeen voi sitten halutessaan siirtyä kiertämään vaikkapa keskuksen kuudessa elektroniikkaa myyvässä liikkeissä.

Kuten aiemmin jo mainitsimmekin, niin keskuksesta löytyy Kaubamajan tavaratalo, jossa on seuraavat osastot: kauneusosasto, naisten muoti, naisten kenkäosasto, miesten muoti, nuorten muoti, lasten vaatteet ja lelut, kodinosasto, urheiluosasto, elektroniikkaosasto sekä elintarvikeosasto. Jos teette ostoksia Kaubamajassa, niin  suosittelemme hankimaan Partnerkaartin, sillä tuolla kortilla saatte 5% alennusta kaikista ostoksista. Lisätietoa löydätte Kaubamajan nettisivuilta.

Aiemmin kauppakeskuksessa oli melko rajallinen valikoima ravintoloita, mutta pari vuotta sitten Viru Keskuksen Tammsaaren puiston puoleiseen osaan avattiin täysin uudenlainen ruokapaikkojen keskittymä, kun Viru Toidutänav eli Ruokakatu aloitti toimintansa. Idea perustuu maailmalla suosittuun food hall/food court konseptiin ja yhteensä täältä löytyy 15 erilaista ruokapaikkaa. Aiemmin samaisissa tiloissa toimi kahvila ja ravintola, joten uudistuksen myötä valinnan varaa tuli hurjasti lisää.

Viru Keskuksen Ruokakatu
Viru Keskuksen Ruokakatu

Tallinnan Viru Keskus on avoinna maanantaista lauantaihin kello 08-21 ja sunnuntaisin 08-19. Liikkeet ovat avoinna ma-la 10-21 ja sunnuntaisin klo 10-19 (keskuksen apteekki avaa ovensa tuntia aikaisemmin), ja Kaubamajan ruokakauppa on avoinna ma-su klo 9-22. Ruokakatu on avoinna maanantaista torstaihin klo 11-21, perjantaista lauantaihin klo 11-22 ja sunnuntaisin 11-20. Uudistukset ovat hurjasti monipuolistaneet valikoimaa ja parantaneet Viru Keskuksen vetovoimaa, mutta jos kierroksen jälkeen tuntuu kuitenkin siltä, että täältä ei löydy tarpeeksi liikkeitä, niin kävelymatkan päässä sijaitsevat Solaris Keskus, Rotermannin Kortteli Stockmann, Postimaja Keskus sekä Kauppakeskus Foorum. Lisätietoa Viru Keskuksesta voitte katsoa kauppakeskuksen nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Ostokset
Viru Keskuksen sijainti Tallinnan kartalla:

36 KOMMENTIT

 1. Heippa! Onko Virukeskus auki 23.6.2017 ja 24.6.2017? Entäs Millai onko ylensäkkin kaupat / ravintolat tuolla ajalla miten auki?
  -Laura

 2. Hei! Tulossa Tallinnaan tällä viikolla… Onko sataman lähellä mitään leipomistarvikkeisiin erikoistunutta liikettä? Aikaa tosi vähän, siksi pitäisi olla lyhyen kävelymatkan päässä!

 3. Heippa, olen Tallinnassa tällä hetkellä käymässä muutaman päivän ja ajattelin että onko ostoskeskukset tai ylipäätään vaatekaupat uudenvuoden aattona (31.12) auki normaalisti? 🙂

 4. Moikka,
  huomenna Tallinnassa käymässä. Missä kannattaisi käydä farkkuostoksilla? Merkkifarkkuja g-star, Levis, Diesel jne..

  • Moikka,

   Tallinnan Viru Keskuksesta löytyy mm. Denim Dream, Tommy Hilfiger ja Pepe Jeans. Tuolta voi siis aloittaa ja jos ei sieltä tunnu löytyvän mitään, niin sitten kannattaa aikataulun salliessa suunnata Ülemiste Keskukseen.

 5. Hei! Millaiset ovat aukioloajat Tallinnassa jouluna? Esim. ravintolat ja kaupat 24.-26. joulukuuta; onko kaikki kiinni?

 6. Onko newyorker viru keskuksessa? Koska päivän olemme virossa niin ei voi lähteä suunistamaan kovin kauas

  • Moikka,

   Ravintolalistastamme löytyy hyviä ruokailupaikkoja Tallinnan keskustasta: tallinnaa.com/ravintolasuosituksemme-tallinnaan/

  • Terve,

   Meidän sivustomme ei myy mitään eikä ole muutenkaan yhteydessä esimerkiksi Viru Keskukseen. Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa on Tallinna-aiheinen matkailusivusto, josta löytyy vinkkejä Tallinnan ja Viron reissuja varten. 🙂 Tietääkseni Viru Keskuksessa ei myydä Hollisterin vaatteita eikä nyt tule ainakaan heti mieleen, että olisin niitä missään muuallakaan nähnyt.

 7. Haluaisin tietää myydäänkö teillä käsin virkattuja kaitaliinoja. n90cn x 45cn Jos voitko laittaa mallia.
  Olen liikuntarajoitteinen ja pyörätuolilla. Joudun käyttämään taxia. Minkä hinta. Voiko netin kautta tilata.
  Olen tulossa hieman juhannuksen jälkeen
  m.seitsonen@live.fi

  • Moikka,

   Lyhyt Oppimärää Tallinnaa sivusto ei myy eikä välitä mitään tuotteita/palveluita, joten emme valitettavasti osaa auttaa kysymyksesi kanssa. Toivottavasti löydät jostain muualta vastauksen kysymykseesi. Mukavaa kesää! 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän