Tallinnan Tondilta löytyvä Baltian maiden suurin sisäampumarata sijaitsee noin 5 km päässä kaupungin keskustasta. Ampumaradalla pääsee kokeilemaan parhaimmillaan kolmeatoista eri asetta, mutta kevyimmät paketit alkavat kahdesta erilaisesta aseesta. Yhtenä mahdollisuutena on myös itse valita juuri ne aseet, millä haluaa päästä ampumaan. Lisätietoja erilaisista paketista voitte katsoa paikan nettisivuilta. Noin yleisesti ottaen emme itse aseista välttämättä niin kamalasti innostu, mutta kyllähän tämmöisessä turvallisessa ja valvotussa tilanteessa on ihan hauska päästä kokeilemaan ampumista.
Tondin Ampumarata Tallinna 9391Olemme käyneet Tondin ampumaradalla tähän menessä kaksi kertaa ja päässeet kokeilemaan seuraavia aseita:
 • Pistol Glock 19 9mm
 • Pistol Tanfoglio 1911 .45 cal
 • Pistol Walther PPQ
 • Revolver Smith & Wesson .357magnum cal
 • Revolver Smith & Wesson .44Magnum cal
 • Revolver Taurus
 • Carbine Beretta Storm CX4 9mm
 • Carbine M4 Tactical .223Nato
 • Carbine AK Kalasnikov .223Nato
 • Carbine Glock CAA
 • Shotgun Germanica .12 cal
 • Carbine Mosin-Nagan 7.62mm
 • Sniper rifle Remmington R700 with supressor .308 cal
Vaikka saattaakin kuulostaa hieman hurjalta, että kuka tahansa pääsee ampumaan tämmöisillä aseilla ja vieläpä oikeiden luotien kera, niin turvallisuuteen on kyllä panostettu. Käytännössä kaikki ampumaradan ohjaajat omaavat poliisi- tai armeijataustan, sillä yksi työntekijöistä oli esimerkiksi jossain vaiheessa vastannut koko Viron poliisivoimien asehankinnoista. Ennen ampumista meillekin on aina pidetty hyvin yksityiskohtainen opastus ampumiseen ja erityisesti siihen, että mihin suuntaan aseet tulee aina olla suunnattuna ja koska niillä saa ampua.  Ohessa video meidän viimeisimmältä visiitiltä Tondin ampumaradalle:

Ampumaradalla järjestetään myös tactical shootingia sekä erilaisia koulutuksia ammuntaan ja itsepuolustukseen liittyen. Ampumaradalla ei ole kahvilaa tai mitään muutakaan putiikkia, mutta radan tiloista löytyy kokoushuone, johon järjestetään tilauksesta juoma- ja ruokatarjoilut esim. kokous- tai polttariporukalle. Radalla käykin runsaasti ryhmiä, joten jos haette ideoita esimerkiksi tulevia polttareita tai firman reissuja varten, niin ampumarata on varmasti ihan varteenotettava vaihtoehto. Pidättehän kuitenkin mielessä, että turvallisuussyistä aseita käsiteltäessä ampumaradalla on tietenkin nollatoleranssi alkoholin suhteen. Jos haluatte tehdä varauksen tänne, niin yhteystiedot löydätte radan nettisivuilta. Pakettien hinnat vaihtelevat 30 euron ja 195 euron välillä (ryhmäpaketti).

Samaisella yrityksellä on myös toinen ampumarata, joka sijaitsee hieman lähempänä Tallinnan keskustaa. Tuolla paikalla onkin erityinen historia, sillä Neuvostoliiton aikana se toimi KGB:n ampumaratana ja  nykyään siellä järjestetäänkin nimenomaan KGB teemaisia ammuntoja. Tondin radalle pääsee Tallinnan keskustasta kätevästi julkisilla, sillä useat keskustasta lähtevät bussit kulkevat tuosta ohi. Foorum Keskuksen edustalla sijaitsevalta Hobujaaman pysäkiltä voitte napata esimerkiksi bussin numero 5 tai ottaa Viru Keskusen bussiasemalta numeron 14 tai 18. Myös suoraan D-terminaalilta pääsee bussilla numero 20 ja Balti Jaamasta taas pääsee lähijunalla Tondin juna-asemalle. Jos tulette millä tahansa edellä mainituista busseista, niin jääkää pois Kalev nimisellä pysäkillä.

Lue lisää: Tallinnan Aktiviteetit
Tondin ampumaradan sijainti Tallinnan kartalla:

 

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän