“Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa Goes Extreme – Powered by Tallink”-juttusarja esittelee kuusi Virosta löytyvää extreme-aktiviteettia, ja ensimmäisessä jutussa ollaan keikkumassa Tallinnan TV-Tornin reunalla 175 metrin korkeudessa. Tv-tornilla on erityinen rooli Viron historiassa, sillä se oli yksi keskeisistä paikoista kun Viro alkoi irtautumaan Neuvostoliitosta ja liikkumaan kohti itsenäistä Viron Tasavaltaa. Tornissa riittää tekemistä kaikenikäisille ja -kokoisille, mutta jos haluatte elämään hieman lisäjännitystä niin Teletornin reunalla kävely vaijerin varassa tarjoaa sitä aivan takuu varmasti. Ainakin allekirjoittaneet voivat todeta, että jo muutamaa päivää ennen reunalle kapuamista alkoi vatsassa tuntua pientä kutinaa.

Ensimmäisellä yrittämällä jäi kuitenkin luu käteen, sillä yön aikana kevät oli mennyt hieman sekaisin ja niinpä huhtikuiseen aamuun saatiin herätä talvisen kylmässä ja liukkaassa säässä.  Kovasti odotettu ja jännitetty reunallakävely vaihtuikin tornin sisätiloissa pyörimiseen ja oman “uutislähetyksen” tekemiseen. Heikkona hetkenä kävi jopa mielessä, että mitäs jos tyydyttäisiin ihan vaan tämmöiseen:
Tallinna TV-Torni Reunallakävely 9399

Uudet treffit sovittiin kuitenkin muutaman päivän päähän ja toisella yrittämällä sää oli aurinkoinen ja lähes tyyni, mutta edelleen melko talvinen. Tällä kertaa päästiin kuitenkin itse asiaan! Tapasimme Televisiotornin aulassa Martin Roosnan, joka kävi meidän kanssa läpi pakolliset turvallisuusohjeet ja auttoi pukemaan valjaat, jonka jälkeen lähdettiinkin kohti Teletornin reunaa. Tässä vaiheessa pahin jännitys oli jo ehtinyt haihtua ja päällimmäinen fiilis alkoi olemaan innostus. Reunalla valjaisiin kiinnitettiin vaijeri, joka on sen verran pitkä että reunalle pääsee kyllä istumaan, mutta putoaminen on mahdotonta. Ohessa videomateriaalia visiitistämme Tallinnan TV-tornin reunalle. Jos sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin video kertoo varmasti vielä paljon enemmän. 😉

Ensimmäiset varovaiset kurkkaukset reunalla alas toivat jännityksen takaisin, mutta jotenkin ihmeen nopeasti sitä unohtaa miten korkealla sitä oikeasti ollaan. Hetken päästä sitä jo käveli into pinkeänä ympäri betonikehää upeita maisemia ihaillen ja lopulta uskaltautui myös istumaan reunalle. Kaiken kaikkiaan melko järisyttävä kokemus! Tätä voi ehdottomasti suositella kaikille hurjapäille! 🙂

Martin muuten kertoi, että tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu köysiradan rakentaminen Tallinnan Televisiotornin ja vieressä aukeavan ruohoalueen välille. Tämän hankkeen aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta jos se joskus saadaan toteutettua, niin pakkohan sitä on tulla kokeilemaan!

Reunallakävely ei muuten ole hinnalla pilattu, sillä Tallinnan tv-torni on iskenyt tälle hintalapuksi vaivaiset 20 euroa. Tuohon rahaan sisältyy siis reunallakävely sekä tutustuminen TV-Torniin. Jos tuohon maksaa vielä 3 euroa lisää, niin myös näyttelytilojen ovet aukeavat. Tätä voisi kutsua jopa edulliseksi! Varaus kannattaa aina tehdä etukäteen, joko puhelimitse tai sähköpostilla. Lisätietoa reunallakävelystä löydätte Teletornin nettisivuilta.

TV-Tornin sijainti Tallinnan kartalla:

“Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa Goes Extreme – Powered by Tallink”-juttusarja on toteutettu yhteistyössä Tallinkin kanssa, mutta me olemme täysin itsenäisesti saaneet päättää juttujen aiheet sekä sisällön. Haluamme kuitenkin välittää kiitokset Tallinkin porukalle, sillä ilman heidän myötävaikutustaan näitä juttuja ei välttämättä olisi koskaan syntynyt.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän