Vihulan Kartano sijaitsee Lahemaan kansallispuiston keskellä. Vietimme täällä viime joulun ja jo tuolla reissulla jäi semmoinen fiilis että tänne olisi kiva palata myös kesällä. Niinpä suuntasimme takaisin Vihulan Kartanoon, ja  tällä kertaa majoituimme yhdessä vodkatislaamon zen-sviiteistä, josta aukesi upeat näkymät lammelle. Huone oli hieman pienempi kuin se jossa yövyimme jouluna, mutta muuten nyt käytössämme ollut von Pahlen-sviitti oli mielestämme viihtyisämpi kuin von Hellfreich. Tästä huoneesta löytyi myös kunnon poreamme, joka osoittautui testissä erittäin toimivaksi.Vihulan Kartano (16)

Vihulan ravintola La Bohemen à la carte-lista oli jo aiemmin todettu hyväksi, joten päätimme tällä kertaa kokeilla Kaval-Antsin majatalon ruokia. Yläkertaan oli linnoittautunut bussilastillinen saksalaisia turisteja, joten päädyimme majatalon alakerrassa sijaitsevaan jääkellariin. Valinta osoittautuikin hyväksi, sillä Kaval-Antsista saa kohtuullisen hintaista virolaista perinneruokaa, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan. Alkuruoat maksavat 3-7.50€, keitot 4.50-6€, pääruoat 5.50-11€ ja jälkkärit 3.50-5.50€. Listalta löytyy mm. reilunkokoinen kalalautanen sekä virolaista Kamaa kermavaahdon ja marjojen kera. Kama on virolainen versio talkkunasta ja oikein käytettynä siitä saa oikein hyvää. 🙂
Vihulan Kartano (3)

Itse kartanon alue on kesällä juuri niin viihtyisä kuin odotimmekin, sillä paikka tarjoaa tekemistä moneen lähtöön. Vihulan mailta löytyy minigolf- ja koripallokenttä, auto- ja vodkamuseo, tuulimylly, puutarha, lampi ja tietenkin myös eläimiä. 1800-luvulta peräisin olevassa hevostallissa sijaitsee Vihulan ekomaatila, josta löytyy muun muassa hevosia, lehmiä, lampaita, pupuja, kukkoja ja kanoja. Eläimiä voi käydä vapaasti ihastelemassa tallissa sekä laitumilla, joilla ne saavat kirmata kesäisin vapaina.Vihulan Kartano (12)

Vaikka myös edellinen reissu Vihulan kartanoon oli miellyttävä kokemus, niin tuolloin kaikki ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa. Näistä asioista annoimmekin palautetta kartanon henkilökunnalle ja olikin upeaa huomata, että meidän (sekä varmasti muiden vieraiden) palautetta oli kuunneltu. Tällä kertaa oli hyvin vaikea löytää mitään suurempaa huomautettavaa ja esimerkiksi aamiaisen taso sekä henkilökunnan asiakaspalvelutaidot olivat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin. Hyvin sujuneen vuorokauden jälkeen Vihulasta olikin mukava jatkaa matkaa eteenpäin ja päällimmäinen fiilis olikin, että tänne varmasti voi vielä joskus tulla kolmannenkin kerran. On kuitenkin pakko todeta, että jollain tavalla joulun visiitti kartanoon oli ehkä kuitenkin mieleenpainuvampi, sillä tuolloin ilmassa oli todellista talven taikaa kun kaikki oli peittynyt valkeaan lumivaippaan ja ilmassa oli joulun tunnelmaa. Joka tapauksessa nyt voimme sanoa, että Vihulassa viihtyy niin talvella kuin myös kesällä.

VARAA HUONE

Lisätietoa lähialueen nähtävyyksistä ja Rakveresta löydätte tuosta joulua käsittelevästä tekstistämme.

1 KOMMENTTI

  1. Ollaan juuri nyt Vihulassa. Hieno paikka ja sviitti myös. Pääravintola ei koronan takia auki. Varattiin pöytä Tavernaan. Täysi fiasko. Kaksi kertaa varmistettu, 7 hlö pöytää ei oltu varattu. Siis jouduttiin hiljaiseen yläosaan johon tarjoilijat eivät löytäneet. Järkyttävän huono palvelu. Siis ihan perus asiat hukassa ja ns. tarjoilijalla asenne ongelma. Esim alku ruoat pöydäsdä, mutta aterimet, viinit ja servetit puutuivat. Usean kertaan pyydetty, mutta ei. Pyydettiin illan pomoa käymään meidän luona, mutta sellaista ei ollut. Kun kerrotiin että tarjoilun pitäisi parantua, niin se vain huononi. Kiesus!! Oltaisiin lähdetty pois jos jotain olisi ollut lähellä. Mutta nuorisolle piti saada ruokaa. Matkalla takaisin huoneisiin, vaimo kertoi kokemukseksemme respaan. Olivat hyvin pahoillaan. Kohta ovellemme tuli respan naiset cavan ja napostelevan kanssa. Hyvä että joku ymmärsi – otimme vastaan. Mutta tulemmeko uudestaan?

    Emme – 150€;/ yö saa muualla parempaa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän