Tallinn Viimsi Spa ehti kahden yön reissun aikana vakuuttaa meidät siitä, että se on varmasti lähialueen paras ja monipuolisin kylpylähotelli. Sen yhteydestä löytyy huoneen hintaan kuuluvat sauna- ja kylpylämaailma sekä kunnollinen kuntosali, jonka lisäksi lisämaksusta pääsee Atlantis H20 Aquapark vesipuistoon, pelkästään aikuisille tarkoitettuun SPA 18+ hemmottelukylpylään sekä Viimsi Kinoon, jossa pyörii normaalien 2D ja 3D-elokuvien lisäksi 5D-leffoja. Päätimme käydä läpi koko tarjonnan ja kokeilla löytyykö hotellilta tarpeeksi tekemistä koko viikonlopuksi.

Perjantai-iltana kirjauduimme sisään reilun 10 km päässä Tallinnan keskustasta sijaitsevaan kylpylähotelliin, kävimme heittämässä kamat huoneeseen ja suuntasimme Viimsi Span yhteydessä toimivaan brittipubi Black Roseen, jossa on aina viikonloppuisin elävää musiikkia. Kun piipahdimme tuolla lauantai-iltana uudestaan, niin esiintymässä oli virolaislaulaja Ithaka Maria, jonka biisit tuntuivat uppoavan paikallisiin erittäin hyvin. Oli muutenkin mukava nähdä, että paikalla oli myös paljon lähialueen asukkaita, eikä pelkkiä hotellin asiakkaita. Black Rosen ruoka oli semmoista pubiruokaa, mutta hyvästä olutvalikoimasta sekä sisutuksesta se kyllä ansaitsee kehut. Lisätietoa Black Rosesta voitte katsoa sen nettisivuilta.

Viimsi Span hotellihuoneista täytyy sanoa sen verran, että ne eivät ole mitään viiden tähden huoneita, mutta toisaalta niistä löytyy kaikki tarpeellinen. Me ainakin saimme huoneessa makoisat yöunet ja aamulla suuntasimme aamiaisen kautta katsomaan 5D-elokuvaa. Aamiaista voisi lyhyesti kommentoida sen verran, että se oli perushyvä hotelliaamiainen. Kokemuksemme 5D-elokuvassa sen sijaan oli kaikkea muuta kuin tavallinen, sillä lauantaiaamuna olimme ainoat asiakkaat ja niinpä saimmekin nauttia noin 5 minuuttia pitkästä elokuvasta omassa rauhassa.

Viimsi Kino 9521

Suosittelemme istumaan kahdessa ensimmäisessä rivissä, sillä niissä on liikkuvat tuolit, jotka tuovat leffaelämykseen pienen mukavan lisän. Tosin sen verran paljon melua ja pauketta tuossa pätkässä oli, että ihan perheen pienimmille se ei välttämättä sovellu. Liput 5D-leffoihin maksavat 2-7€/kpl riippuen näytöksen ajankohdasta sekä siitä että löytyykö katseluun tarvittavat lasit omasta takaa. Elokuvia on kahdenlaisia: 3-5 minuuttia kestäviä ride/simulation leffoja sekä 10-15 minuuttia kestäviä elämysfilmejä. Me kävimme ensin mainitussa.

Viimsi Spa Hotel Tallinna 1999

Leffakokemuksen jälkeen suuntasimme rentoutumaan Viimsi Span SPA18+ -kylpylään, joka osoittautui yhdeksi parhaista kylpylöistä missä olemme koskaan vierailleet. Tyylikkäästi sisutetuista tiloista löytyi erilaisten altaiden lisäksi paljon erilaisia saunoja saarenmaalaisesta mutasaunasta ja turkkilaisesta hamam-saunasta aina perinteisempiin löyly- ja höyrysaunoihin. Kylpylään on valaistuksella ja musiikilla onnistuttu luomaan rauhallinen tunnelma, joten tuolla kyllä niin mieli kuin kroppakin lepää. Kaikille vieraille annetaan vastaanotossa pehmeät kylpytakit, joissa on mukava kuljeskella pitkin kylpylää ja välillä käydä nauttimassa tarjolla olevista virvokkeista ja hedelmistä. Jos isompi nälkä tai jano sattuu iskemään, niin kylpyläosastolta löytyy myös baari sekä allasbaari. Me olimme buukanneet SPA 18+ Timanttipäivän, johon sisältyy sisäänpääsyn lisäksi Garra Rufa-kalahoito koko vartalolle, yksi valinnainen hoito, smoothie/pirtelö sekä salaatti. Garra Rufa sekä toiseksi hoidoksi valitsemamme 60 minuutin Kalaharin hierontarituaali olivat kummatkin rentouttavia kokemuksia, ja onkin pakko sanoa että viiden kylpyläosastolla vietetyn tunnin jälkeen olimme rentoutuneempia kuin pitkiin aikoihin. Tuolta SPA18+ -osastolta on muuten suora kulku hotellin saunakeskukseen, joten kummatkin voi halutessaan käydä katsastamassa samalla kertaa. Kolmen tunnin lippu SPA18+ – kylpylään maksaa viikonpäivästä riippuen 25-35€, joten ei tuo mitään ilmaista ole, mutta hemmetin mukavaa kylläkin. 🙂 Erilaisten pakettien hinnat alkavat 49 eurosta ja niistä voitte katsoa lisää span nettisivuilta.

Illalla piipahdimme Viimsi Span ravintolassa, joka tarjosi ihan kelpo illallisen. Listalta löytyy muun muassa paljon erilaisia mereneläviä, peuran lihaa, keittoja sekä pastaa. Ei paikka välttämättä kestä vertailua Tallinnan keskusta-alueen parhaisiin ravintoloihin, mutta hotellin ravintolaksi se on ihan kelvollinen. Lisätietoa menusta löytyy ravintolan nettisivuilta. Illallisen jälkeen tuumasimme, että jos aamu kerran aloitettiin elokuvalla niin miksipä sitä ei voisi myös päättää samalla tavalla. Niinpä painelimme popcornit ja limut kainalossa illan viimeiseen näytökseen katsomaan jotain melko turhanpäiväistä komediaa. 😀 Kahden leffan perusteella on pakko todeta, että Viimsi Kino tarjoaa erinomaiset puitteet onnistuneelle elokuvaillalle.

Kuvia ravintolasta:

Viimeisenä aamuna ehdimme vielä käydä katsastamassa Viimsi Span yhteydessä toimivan kuntoklubin, johon hotellin asiakkailla on vapaa pääsy. Salilta löytyy laitteita ja painoja vaikka vähän kovempaankin treeniin, joten tätä ei missään nimessä pidä sekoittaa mihinkään normaaliin hotellin “kuntosaliin”. Pienen treenin jälkeen kävimme kirjautumassa ulos hotellista ja pyörähdimme nopeasti vesipuistossa sekä saunaosastolla. Kummastakin jäi pelkkää hyvää sanottavaa, sillä sauna- ja allasosastolla voi helposti rentoutua pidempäänkin ja lapset taas keksivät varmasti tekemistä Atlantis H20 Aquaparkissa vaikka koko päiväksi. Vesipuistosta löytyy mm. vesiliukumäki, erilaisia putkia sekä “villivirta”. Kolmen tunnin lippu maksaa lapsilta 19/24€ ja aikuisilta 22/26€. Lisätietoa voitte katsoa Aquaparkin nettisivuilta.

Viimsi Spa Hotel Tallinna 2414
Atlantis H20 Aquapark (kuva: spatallinn.ee)

 

Viimsi Spa Hotel Tallinna 5822
Spa- ja Saunakeskus (kuva: spatallinn.ee)

Tästä tulikin melkoisen pitkä selostus vierailustamme Viimsi Spahan, mutta toistaalta se ehkä vahvistaa sen että tuolta kyllä löytyy helposti tekemistä pidemmäksikin aikaa. Kävelymatkan päässä sijaitsee vielä kauppakeskus Viimsi Keskus, jossa voi käydä shoppailemassa. Lisäksi keskuksesta löytyy muutama ravintola, kahviloita, seikkailupuisto sekä keilahalli. Lisätietoa löydätte paikan nettisivuilta.

Kuvia Viimsi Keskuksesta:

Kokonaisuudessaan visiitti Viimsi Spahan oli miellyttävä ja ennen kaikkea rentouttava kokemus. Taksimatka Tallinnan keskustasta Viimsiin maksoi reilut 8€ ja takaisin päin kyydille kertyi hintaa noin 6.5€, joten mitään omaisuuksia tuosta ei joudu pulittamaan. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana kun otatte taksia, sillä huijaritaksien taksat ovat sitten jotain ihan muuta (taksivinkit voitte tsekata täältä). Matka Tallinnan keskustan ja Viimsi Span välillä kestää noin 15-20 minuuttia, joten jos tulee tarve päästä Tallinnaan, niin ei siinä kauaa nokka tuhise. Jos taksimatka tuntuu liian tyyriiltä vaihtoehdolta, niin matka Viru Keskuksen ja Viimsi Keskuksen välillä taittuu myös bussilla numero 1A.

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Tallinn Viimsi Span sijainti kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän