Tallinnan vanhankaupungin joulutori ja joulumarkkinat avataan perjantaina 17. marraskuuta Raatihuoneentorilla ja viimeistä päivää perinteinen joulutori on avoinna tammikuun 6. päivä. Tori on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 10-19 ja kuumaa juomaa (hõõgveiniä) torilta saa aina kello 23 asti. Tallinnan joulutorilla järjestetään erilaista ohjelmaa perjantaisin ja lauantaisin klo. 17-19 sekä sunnuntaisin klo. 12-14. Ohjelman sisältö painottuu tanssi- ja lauluesityksiin, mutta aukiolta löytyy myös muuta mielenkiintoista tekemistä.
Tallinnan Vanhankaupungin Joulutori 2015 (1)

Joulupukin talo on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 12-18, ja lisäksi joulutorilla on myynnissä paljon erilaisia käsityötavaroita, vaatteita sekä muuta joululahjaksi kelpaavaa. Raatihuoneentorille tuodaan varmasti tänäkin vuonna eläimiä (viime vuosina torilla on nähty mm. poroja, pupuja sekä poneja), joita lapset ja muunkin ikäiset torilla vierailijat voivat ruokkia ja silitellä. Kuten asiaan tietenkin kuuluu niin Tallinnan Raatihuoneentorille on jälleen pystytetty jättimäinen joulukuusi. Legendan mukaan juuri tuolla paikalla sijaitsi maailman ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441. Tiesittekö muuten, että vuonna 2013 amerikkalainen CNN-kanava valitsi Tallinnan Vanhankaupungin Joulutorin yhdeksi maailman upeimmista talvimaisemista. Lisätietoa Tallinnan Joulutorista ja tulevista tapahtumista voitte käydä katsomassa torin kotisivuilta.

Lisää kuvia:
Vanhankaupungin Joulutorin sijainti Tallinnan kartalla:

3 KOMMENTIT

    • Moikka,

      jokunen vuosi sitten Tallinnan Rotermannin korttelissa järjestettiin joulutori, mutta sen taru jäi melko lyhyeksi.
      Joulukuun kolmantena viikonloppuna Rocca Al Maressa sijaitsevassa Viron Ulkoilmamuseossa järjestetään joulukylä, jossa pääsee varmasti virittäytymään joulutunnelmaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here