Baojaam Balti Jaama Turgilla on yksi Tallinnan parhaista street food -paikoista, tarjoten herkullisia taiwanilaisia baoja, joiden täytteinä on muun muassa kanaa, porsasta ja portobello-sieniä. Ravintola valmistaa kaikki annoksensa alusta alkaen itse, mikä takaa tuoreuden ja herkullisen maun.

Baojaam sijaitsee Balti Jaama Turgilla ja paikka on jo vuosia ollut meidän kirjoissa yksi Tallinnan parhaista street food-paikoista, sillä menusta löytyvät baozit tai tuttavallisemmin baot ovat aivan järjettömän hyviä. Taiwanilaisen keittiön herkkuihin kuuluvien baojen täytteeksi saa kanaa, portobello sientä, porsasta, naudanlihaa tai jättikatkarapuja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä 10-11 euroa kappaleelta maksavat annokset ovat taivaallisen herkullisia. Tänne kun tulee nälkäisenä ja tilaa yhden annoksen baoja (yhteen annokseen sisältyy 2 kappaletta), niin sen syötyään ensimmäinen ajatus on yleensä, että jos sitä vaikka tilaisi vielä toisen satsin! Baojaamassa kaikki leivistä alkaen tehdään itse, joten tarjolla on tuoreita ja maittavia raaka-aineita. 

Baojaam Balti Jaaman Tori (2)

Nykyään Baojaaman “ruokakojusta” saa tilattua myös Friika Baarin bataatti- ja normiranskiksia, loaded frieseja chilin tai kimchin kera sekä flank steakia ja crispy chicken bowlia. Meidän vahva suositus on kuitenkin pysyä baoissa, mutta ei siinä tietenkään ole mitään väärää, jos haluaa kylkeen ottaa satsin ranuja. Kyytipojaksi voi sitten vielä tilata vaikkapa oluen tai virolaisen Öunin omena-raparperi limonadin.

Baojaam Taiwanilainen Keittiö

Joskus aikanaan sitä ei olisi ihan hevillä uskonut, että joskus street food-paikka nousee vielä meidän Tallinnan Ravintolalistallemme, mutta Baojaam on keikkunut täällä jo vuosikaudet, eikä viimeisimmän visiitin perusteella tähän ole tulossa muutosta ainakaan ihan lähiaikoina. Mieletön hinta-laatusuhde! Paikka löytyy Balti Jaama Turgin ensimmäisestä kerroksesta. Menun voitte tsekata paikan nettisivuilta.

Baojaam Balti Jaaman Tori 2
Baojaaman aukioloajat:
Ma-La 11.00-20.00
Su 11.00-18.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Balti Jaama Turgin sijainti Tallinnan kartalla:

1 KOMMENTTI

  1. Kiva kokemus. Maukasta vaikka itse leipä onkin aika mautonta. Annostaan odotellessa (15min) voi nauttia viereisen kojun tarjoamista juomista (mm. IPA olutta hanasta, mainiota ranskalaista omenasiideriä ja kuohuviiniä kaikki 4e/kpl). Normaaliin lounasnälkään yksi 7,00 euron annos on täysin riittävä. Annos sisältää kaksi täytettyä leipää. Raaka-aineet ovat tuoreita ja jokaiseen annokseen juuri grillattuja. Me tilasimme kaksi annosta eli “Crispy” chicken 2kpl ja naudan ulkofile 2kpl -leivät. Kana on juuri friteerattua filettä ja naudanliha grillattu Green Egg -avotulella. Maukasta ja konstailematonta streetfoodia. Annan pisteitä 8/10. Hinta ja laatu kohtaavat, mutta lisukevalinnoissa olisi vielä kehitettävää. Paikka tarjoaa neljää eri vaihtoehtoista täytettyä leipää tosin täyteet ovat McDonalds -tyyliin lukittuja. Olisi hienoa jos saisi itse valita “subway” -tyyliin omat täytteet ja lisukkeet / leipä.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän