Fotografiska Tallinna sijaitsee Telliskiven Luovan Keskuksen sydämessä, noin 2 km kävelymatkan päässä kaupungin ydinkeskustasta. Tukholmasta lähtöisin oleva valokuvataiteen keskus Fotografiska avasi Tallinnassa ovensa juuri ennen juhannusta. Tukholman ja Tallinnan lisäksi valokuvataiteen keskus löytyy myös New Yorkista.

Fotografiska Tallinna 7137
Katutason myymälä

Telliskiven Luovan Keskuksen alue on viime vuosina kehittynyt vauhdilla ja sen tiloihin on muuttanut monia Virossa sekä naapurimaissa tunnettuja yrityksiä ja brändejä, mutta Fotografiskan saapuminen nosti alueen tunnettavuuden ja vetovoiman kerta heitolla aivan uudelle tasolle. Fotografiska on avannut uusia keskuksia hyvin harkiten, joten onkin mielettömän upeaa, että Baltian ensimmäinen ja Euroopan toinen Fotografiska avattiin juuri Tallinnaan! Keskusta varten remontoitu rakennus on ulkoa katsottuna upea kokonaisuus, jossa yhdistyvät tyylikkäällä tavalla vanha tehdasmainen fiilis sekä moderni arkkitehtuuri, mutta tärkein ja mielenkiintoisin asia tässä paikassa ovat tietenkin sisältä löytyvät valokuvanäyttelyt.

Tällä hetkellä päänäyttelynä Fotografiskassa on skotlantilaisvalokuvaaja Kirsty Mitchellin Wonderland-näyttely, joka on melkoisen vaikuttava kokonaisuus. Lisäksi Tallinnan Fotografiskassa on tällä hetkellä näytillä brittiläisen taiteilija Alison Jacksonin Truth is Dead-näyttely, joka todella laittaa ajattelemaan, että kuinka helppoa totuuden vääristely esimerkiksi lehtikuvissa voi pahimmillaan olla. Kolmantena näyttelynä täältä Tallinnan Telliskivestä löytyy kiinalaistaiteilija Yang Fudongin Moving mountains-näyttely.

Kirsty Mitchellin näyttely on Tallinnan Fotografiskassa esillä 13.09-24.11.2019, Alison Jacksonin näyttely 30.08-10.11.2019 ja Yang Fudongin 20.09-01.12.2019. Tuoreimmat tiedot meneillään olevista näyttelyistä voitte katsoa keskuksen nettisivuilta.

Näyttelytilojen lisäksi Tallinnan Telliskiven Luovan Keskuksen Fotografiskasta löytyy ravintola kattoterasseineen. Ensimmäisellä visiitillämme ravintola oli vuokrattuna yksityiskäyttöön, mutta tokalla kerralla sitten tärppäsi. Ravintola on sisustuksensa puolesta näyttävä kokonaisuus, jonka isoista ikkunoista tulvii sisään luonnonvaloa. Fotografiskan ravintolasta aukeaakin 360 asteen näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Valitettavasti ravintolan ruoka ei kuitenkaan oikein iskenyt meihin, vaikka paikan zero waste-filosofiaa täytyykin arvostaa. Fotografiskan ravintolaa on hypetetty aika paljon, ja drinkeille tänne voi hyvinkin piipahtaa, mutta ruoan puolesta se ei ainakaan tällä hetkellä mahdu meidän Tallinnan ravintolasuosituslistallemme.

Valokuvataiteen keskus on avoinna sunnuntaista tiistaihin kello 09.00-23.00 ja keskiviikosta lauantaihin kello 09.00-01.00.  Ravintola on avoinna joka päivä kello 12.00-23.00 (lounas 12.00-15.30, drinkkejä ja snäksiä 15.30-18.00, illallinen 18.00-23.00). Ravintolan baari ja terassi ovat avoinna sunnuntaista tiistaihin kello 12.00-23.00 ja keskiviikosta lauantaihin kello 12.00-01.00. Alakerran kahvila taas on avoinna joka päivä kello 09.00-21.00. Keskus on suljettuna jouluaattona sekä juhannuksena.

Pääsylippu näyttelytiloihin maksaa 14€ (Virossa asuville 10€), perhelippu 28€, opiskelija-, opettaja- tai eläkeläislippu 10€ (Virossa asuville 7€) ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät näyttelyihin ilmaiseksi.

Fotografiska Kahvila Tallinna 7133
Katutason Kahvila
Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Fotografiska merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän