Hektor Container hotelli sijaitsee Tallinnan Balti Jaama Turgin ja Telliskivi-kadun välittömässä läheisyydessä vanhaan tehdasrakennukseen upeasti kunnostetuissa tiloissa. Vuodelta 1874 peräisin olevassa rakennuksessa korjattiin aikanaan junan vetureita ja vaunuja, ja tästä ajasta on edelleen nähtävissä viitteitä siellä täällä. Yksi tämmöinen on Hektorin pääsisäänkäynnin yläpuolella katonrajassa oleva kyltti “Ära seisa koorma all” / “не стой под грузом” eli ÄLÄ SEISO KUORMAN ALLA. Nykyään täällä ei onneksi enää tarvitse huolehtia siitä, että seisooko sitä vahingossa kuorman alla, sillä Telliskivi-kadun alueen ainoassa hotellissa voi rauhassa keskittyä kaupunkilomasta nauttimiseen.

Hektorin kaikki vierashuoneet on rakennettu 20 jalkaisiin merikontteihin, joihin on saatu mahdutettua sisään 160x200cm parisänky, yllättävän tilava kylpyhuone, työpöytä tuoleineen, televisio ja hyllykkö. Lisäksi sängyn alta löytyy kaksi kappaletta vedettäviä säilytyslokeroita isommillekin matkalaukuille. Kontteja voi hyvin sanoa todellisiksi tilaihmeiksi, sillä ne kätkevät sisäänsä oikeastaan kaiken mitä hyvältä hotellihuoneelta voi odottaa. Meidän visiitille sattui sateinen ilma, joten huoneessa tuli vietettyä normaalia enemmän aikaa, ja television varustukseen kuuluva Google Chromecast oli mukava lisä, sillä tällä sai omasta puhelimesta Netflixin pyörimään isolle ruudulle. 🙂 Myös sängystä ja tyynyistä täytyy antaa kehut, sillä sen verran makoisasti täällä nukkui.

Tallinnan Hektor Container hotelliin yleisiin tiloihin on taas selvästi haluttu tuoda avaruutta, sillä paikasta löytyy nahkatuolein ja -sohvin varustettu oleskelutila, erillinen työskentelytila, yhteiseen käyttöön tarkoitettu hyvin varusteltu keittiö sekä rakennuksen yläkertaan sijoitettu studio joogamattoineen. Suurimmasta osasta vierashuoneita ei ole näkymää suoraan ulos (vaikka kaikissa huoneissa iso ikkuna onkin), mutta valon puutteesta ei Hektorissa tarvitse murehtia, sillä tästä pitävät huolen rakennuksen suurista ikkunoista sisään tulviva luonnonvalo sekä kattoon asennetut arkkitehti Taavi Aunren suunnittelemat luonnonvaloa jäljittelevät valaisimet. Harvemmin sitä on hotellissa lähtenyt ihan varta vasten haahuilemaan pitkin käytäviä, mutta Hektorin sisätilat jotenkin oikein kutsuivat vaeltelemaan ympäriinsä. Kontit ja muut rakennuksen teolliset yksityiskohdat yhdistyvät upealla tavalla tunnelmalliseen valaistukseen ja sisälle luotuun vehreyteen.

Tässä tallinnalaishotellissa on myös panostettu ekologisuuteen, sillä vanhan rakennuksen kunnostaminen ja vierashuoneiden rakentaminen vanhoista merikonteista on ekoteko jo itsessään, mutta tämän lisäksi kaikki hotellissa syntyvä jäte pyritään kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti. Huoneista löytyy ainoastaan pienet roskakorit, mutta käytävillä on lajitteluastiat paperille, biojätteelle, sekajätteelle sekä pakkauksille. Biojätteet kerätään Hektorin omaan kompostiin, josta saadaan vuorostaan multaa kasveille. Vierashuoneista ei myöskään löydy pieniä muovisia kosmetiikkapulloja, vaan ainoastaan uudelleentäytettäviä säiliöitä, jotka nekin on muuten tehty kierrätysmateriaalista. Nykyään monet hotellit kehuvat olevansa ekoystävällisiä, mutta Hektorissa on selvästi siirrytty puheista tekoihin.

Hotellin Oleskelutila Tallinna 8181

Loppuun täytyy vielä kehua paikan ystävällistä henkilökuntaa sekä herkullista aamiaista, joka tarjoiltiin tilauksesta Hektorin pääaulassa. Täällä muuten ei ole mitään varsinaista vastaanottotiskiä, vaan pääaula on enemmänkin oleskelutila, jossa voi nauttia aamiaista, kysyä henkilökunnalta apua tai vaikka pysähtyä nauttimaan virvokkeita kaupungilla vietetyn päivän jälkeen. Tallinnan Hektor Container hotellista jäi kaikin puolin hyvät fiilikset ja tänne tulee varmaan lähdettyä toistekin, sillä Hektor tarjosi erittäin hyvän hinta-laatusuhteen. Jos tyylikäs konttihotelli alkoi kiinnostamaan, niin varauksen voitte tehdä suoraan Hektorin nettisivuilta.

Lue lisää: Majoitus Tallinnassa

Hektor Container hotellin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän