Hotel Telegraaf löytyy oikeastaan poikkeuksetta listoilta, kun Tallinnan parhaita hotelleja aletaan laittamaan järjestykseen. Tallinnan vanhankaupungin Vene-kadulla majaansa pitävä hotelli toimii vuonna 1878 valmistuneessa rakennuksessa, jossa alun perin sijaitsi pankki ja myöhemmin posti sekä lennätinkonttori. Tämä viiden tähden hotelli tuntuu jättävän vieraisiinsa lähtemättömän vaikutuksen, sillä sen verran paljon kehuja mekin olemme tästä paikasta kuulleet. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii ystäväpariskuntamme, joka muutama vuosi sitten yöpyi Telegraafissa ja kahden yön jälkeen päätyi ottamaan vielä lisäyön. 🙂

Hotel Telegraaf Tallinna (8)

Itse olemme yöpyneet tässä hotellissa muutamaan otteeseen ja molemmat kahden yön visiitit ovat tarjonneet miellyttävän irtioton arjesta, ja samalla avanneet meille syitä miksi monet ihmiset ovat niin tykästyneitä tähän paikkaan. Itsekin yöpyisimme mielellään täällä vaikka joka viikonloppu, sillä Telegraaf tarjoaa upeasti sisustetut ja tilavat huoneet, jotka ovat ehdottomasti Tallinnan hotellien parhaimmistoa.

Viihtyisällä  kylpyläosastolla taas voi nautiskella kiireettömästä lomasta ja hotellin yhteydessä toimivassa Ravintola Tchaikovskyssa on mukava aloittaa päivä laadukkaalla aamiaisella. Erityisen tästä tekee se, että esille asetetun valikoiman lisäksi Tchaikovskyn aamiaisella on kattava valikoima erilaisia tilauksesta valmistettavia ruokia ja juomia kuten muun muassa pannukakkuja, puuroa, Benedictin munia, omeletteja, erikoiskahveja sekä tietenkin kuohuviiniä. Ravintola Tchaikovsky löytyy myös meidän Tallinnan Ravintolat-listan terävimmästä kärjestä, joten tämän venäläisen ravintolan lounas- sekä illallismenua kannattaa käydä kokeilemassa. Suurimman vaikutuksen hotellissa meihin kuitenkin ovat tehneet ne pienet yksityiskohdat, joilla tämä viiden tähden hotelli erottuu kilpailijoistaan.

Telegraaf on yksi Tallinnan kalleimmista hotelleista, joten jo siltäkin pohjalta odotusarvo on korkealla. Senpä vuoksi onkin turha käyttää palstatilaa huoneista löytyvistä hiusten- ja vartalonhoitoaineista kirjoittamiseen tai sängyn tyynyvalikoiman kehumiseen, sillä nämä ovat itsestään selviä asioita. Sen sijaan esimerkiksi henkilökunnan aamu- ja iltakierrokset (aamulla huone siivottiin ja huoneeseen jätettiin uudet vesipullot, kun taas illalla sängyt oli käyty avaamassa ja tyynyjen päälle oli jätetty pienet konvehdit) ovat asioita, joita ei joka hotellista löydy.

Pienten asioiden listaamiseen voisi käyttää enemmänkin aikaa, mutta emme sitä tässä tee, sillä tästä paikasta ei kannata pelkästään lukea vaan se pitää myös kokea. Tallinnan Telegraaf on aina ollut myös julkkisten ja valtiopäämiesten suosiossa, sillä vuosien varrella siellä ovat yöpyneet muun muassa Green Day, Elisabeth Hurley, Enrique Iglesias, Erkki Tuomioja, Jean-Claude Trichet ja Jean Todt.

Yhteenvetona voi sanoa, että Hotel Telegraaf on ehdottomasti Tallinnan parhaimpia hotelleja yhdessä St. Petersbourgin ja Schlösslen kanssa. Jokaisessa on omat hyvät puolensa, joten on vaikeaa sanoa mikä näistä on ehdottomasti paras. Kokemuksiemme perusteella voimme kuitenkin sanoa, että minkä tahansa näistä valitsettekaan, niin tuskinpa joudutte pettymään. Telegraaf on aina täyttänyt meidän odotuksemme ja niinpä voimmekin suositella tätä paikkaa niille, jotka ovat valmiita maksamaan luksuksesta ja pienistä yksityiskohdista enemmän kuin keskivertohotellin hinnan. Lisätietoa voitte katsoa hotellin nettisivuilta.

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Hotel Telegraafin sijainti Tallinnan kartalla:

2 KOMMENTIT

  1. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt tämän hotellin testaamista. Ehkä ensi vuonna, kun juhlistamme vuosipäivää ja pyöreitäkin 🙂 Swissotel on koettu ja hyväksi havaittu.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän