Aina kun Tallinnan parhaita hotelleja laitetaan järjestykseen, niin poikkeuksetta listalta löytyy myös vanhankaupungin Vene-kadulla majaansa pitävä Hotel Telegraaf. Hotelli toimii vuonna 1878 valmistuneessa rakennuksessa, jossa alun perin sijaitsi pankki ja myöhemmin posti sekä lennätinkonttori.  Tämä viiden tähden hotelli tuntuu jättävän vieraisiinsa lähtemättömän vaikutuksen, sillä sen verran paljon kehuja mekin olemme tästä paikasta kuulleet. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii ystäväpariskuntamme, joka hiljattain yöpyi Telegraafissa ja kahden yön jälkeen päätyi ottamaan vielä yhden lisäyön. 🙂

Hotel Telegraaf Tallinna (8)

Tekemämme kahden yön visiitti hotelliin tarjosi miellyttävän irtioton arjesta, ja samalla avasi meille syitä miksi monet ihmiset ovat niin tykästyneitä tähän paikkaan. Upeasti sisustetut ja tilavat huoneet ovat ehdottomasti Tallinnan parhaimmistoa, viihtyisällä kylpyläosastolla voi nautiskella kiireettömästä lomasta ja hotellin yhteydessä toimivassa Ravintola Tchaikovskyssa on mukava aloittaa päivä laadukkaalla aamiaisella. Ravintola Tchaikovsky löytyy myös meidän Ravintolalistamme kuumimmasta kärjestä, joten tämän venäläisen ravintolan lounas- sekä illallismenua kannattaa käydä kokeilemassa. Suurimman vaikutuksen hotellissa meihin kuitenkin tekivät pienet yksityiskohdat, joilla tämä viiden tähden hotelli erottuu kilpailijoistaan.

Hotel Telegraaf Tallinna (12)

Telegraaf on yksi Tallinnan kalleimmista hotelleista, joten jo siltäkin pohjalta odotusarvot ovat korkealla. Senpä vuoksi onkin turha käyttää palstatilaa huoneista löytyvistä hiusten- ja vartalonhoitoaineista kirjoittamiseen tai sängyn tyynyvalikoiman kehumiseen, sillä nämä ovat itsestään selviä asioita. Sen sijaan esimerkiksi henkilökunnan aamu- ja iltakierrokset (aamulla huone siivottiin ja huoneeseen jätettiin uudet vesipullot, kun taas illalla sängyt oli käyty avaamassa ja tyynyjen päälle oli jätetty pienet konvehdit) ovat asioita, joita ei joka hotellista löydy.

Hotel Telegraaf Tallinna (11)Pienten asioiden listaamiseen voisi käyttää enemmänkin aikaa, mutta emme sitä tässä tee, sillä tästä paikasta ei kannata pelkästään lukea vaan se pitää myös kokea. Tosin palvelusta olimme kuulleet etukäteen hieman kritiikkiä, ja vaikka se enimmäkseen olikin hyvää, niin aamupalalla hieman haparoitiin. Olimme ehtineet syödä puolet aamiaisesta ennen kuin meiltä tultiin kysymään haluaisimmeko kahvia tai teetä ja lisäksi olisimme kaivanneet opastusta siihen että mistä mitäkin löytyy. Telegraaf on aina ollut myös julkkisten ja valtiopäämiesten suosiossa, sillä vuosien varrella siellä ovat yöpyneet muun muassa Green Day, Elisabeth Hurley, Enrique Iglesias, Erkki Tuomioja, Jean-Claude Trichet ja Jean Todt.
Hotel Telegraaf Tallinna (1)

Yhteenvetona voi sanoa, että Hotel Telegraaf on ehdottomasti Tallinnan parhaimpia hotelleja yhdessä Swissotel Tallinnin ja St. Petersbourgin kanssa. Jokaisessa on omat hyvät puolensa, joten on vaikeaa sanoa mikä näistä on ehdottomasti paras. Kokemuksiemme perusteella voimme kuitenkin sanoa, että minkä tahansa näistä valitsettekaan, niin tuskinpa joudutte pettymään. Telegraaf täytti meidän odotuksemme ja niinpä voimmekin suositella tätä paikkaa niille, jotka ovat valmiita maksamaan luksuksesta ja pienistä yksityiskohdista enemmän kuin keskivertohotellin hinnan. Lisätietoa voitte katsoa hotellin nettisivuilta. Jos suunnitelmissa on lähteä Tallinnaan esim. vuosipäivän viettoon, niin alla olevasta painikkeesta voitte varata itsellenne majoituksen Hotel Telegraafista:

Varaa Nyt

Hotel Telegraaf merkittynä Tallinnan karttaan:

2 KOMMENTIT

  1. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt tämän hotellin testaamista. Ehkä ensi vuonna, kun juhlistamme vuosipäivää ja pyöreitäkin 🙂 Swissotel on koettu ja hyväksi havaittu.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän