Kadriorgin Palatsi sijaitsee Tallinnan Kadriorgin puistossa, ja sen juuret ulottuvat aina 1700-luvun alkupuoliskolle saakka, jolloin Pietari Suuri päätti rakennuttaa puistoon palatsin vaimolleen. Barokkityylisen palatsin suunnittelusta vastasi italialainen arkkitehti Niccoló Michetti, ja lopputuloksena syntynyt keisariparin kesäasunto onkin upean näköinen niin edestä katsottuna, puutarhan puolelta kuin myös sisältä. Erityisesti kesäaikana palatsin puutarha istutuksineen on kertakaikkisen upea näky. Innoituksen Kadriorgin palatsi on saanut Pariisin Versailles’n palatsista, mutta lopulta tämä Tallinnan Kadriorgin puistoon noussut upea rakennus jäi seisomaan enimmäkseen tyhjillään, sillä keisaripari ei täällä viettänyt juurikaan aikaa.
Ennen toista maailmansotaa rakennus toimi hetken aikaa myös Viron presidentin virka-asuntona (nykyinen virka-asunto sijaitsee kirjaimellisesti viereisellä tontilla) ja neuvostoaikana palatsissa toimi taidemuseo. Viron uudelleenitsenäistymisen jälkeen Viron taidemuseo on pitänyt majaansa Tallinnan Kadriorgin palatsissa ja nykyään tästä 2000-luvun alussa remontoidusta rakennuksesta löytyy monien eurooppalaisten sekä venäläisten taiteilijoiden maalauksia, kuvataidetta sekä veistoksia 1500-1900-luvuilta.

Kadriorgin Palatsin aukioloajat:
Ti 10.00-18.00
Ke 10.00-20.00

To-Su 10.00-18.00

Kadriorgin Palatsin poikkeusaukioloajat löydätte täältä. Aikuisten lippu palatsiin maksaa 6.50€, alennuslippu (opiskelijat ja eläkeläiset) 4.50€ ja perhelippu (2 aikuista+ 2 lasta) 13€. Yhdistelmälippu, jolla pääsee vierailemaan kaikissa Kadriorgin museoissa maksaa 20€ (perhelippu 40€). Lisätietoa näistä sekä Palatsista löydätte Viron Taidemuseon nettisivuilta. Jos olette aikeissa kiertää useammankin museon, niin kannattaa harkita Tallinna Kortin hankintaa, sillä tuolla kortilla pääsee ilmaiseksi muun muassa Kadriorgin taidemuseoon sekä myös kaikkiin muihin Viron Taidemuseon yksiköihin.

tallinn_card_free_white1

Viisi kertaa vuodessa Viron Taidemuseossa on niin sanotut “Euron-päivät”, jolloin pääsylippu maksaa yhden euron. Tänä vuonna nuo keskiviikot ovat 07. helmikuuta, 12. kesäkuuta, 04. syyskuuta sekä 4. joulukuuta. Tämän lisäksi Museopäivänä 18. toukokuuta tänne on ilmainen sisäänpääsy.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet

Kadriorgin Palatsi 4825

Kadriorgin Palatsin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän